NB1: Védekezésben még javulnunk kell

Helyszín: Kaszás csarnok

Játékvezetők: Jankovics Viktor, Jurák Krisztián, Gaál Norbert (Schaffer Béla)

Nézők száma: 125

Mérkőzés időpontja: 2023-09-23 16:45:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások 23 22 19 12 76
Vasas Akadémia 24 29 23 14 90

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: Boros 13/6, SUPOLA 13/6, Balázsi 3/3, Szabó, Armaghani 6

Cs: KÁRMÁN 15, POLLÁK 10/6, Lakosa 11/6, Varsányi 3/3, Horváth 2.

1. félidő 

Az első másodperctől egymásnak feszült a két csapat, a kilátogató nézők rendkívül fizikális és minőségi kosárlabdát láthattak. Támadásban gyors játékot játszottunk, viszont védekezésben nem tudtuk megvalósítani azt, amivel készültünk erre a mérkőzésre. A második negyedben még jobban lazult a védekezésünk és kicsit meg is ijedtünk ellenfelünktől, hogy nem fáradnak. Ekkor a vendégek egy 8 pontos előnyt építettek, amit a félidő végéig szépen meg is tudtak tartani.

2. félidő 

A harmadik negyed volt számunkra a leggyengébb játékrész, itt már 20 pont is volt a differencia. Több játékosunk fault problémába keveredett, felborult ezáltal a rotáció, ellenfelünk pedig bedarált minket. Innen azért még volt visszaút, harciasan elkezdtük zárkózni és pár perc elteltével sikerült is benéznünk 10 pont alá. A zárkózáshoz szükséges energiabefektetés azonban teljesen kimerített minket, az időnk is vészesen fogyott, így komoly próbálkozásunk nem maradt az egyenlítésre.

Összegzés 

A szezon első mérkőzése mindig tartogat meglepetéseket. Nem volt ez másképp most sem, elég fizikálisan kezdődött a mérkőzés. A két csapat egymásnak feszült és gyakorlatilag egy kiegyenlített párharcot láttunk. A felépített taktikát nagyjából tudtuk tartani. Olykor szakaszokban teljesen szétestünk, elvesztettük identitásunkat, ezt pedig a vendégek nagyon megbüntették. Igyekeztünk zárkózni, aztán egy viszonylag nagy különbséget kellett ledolgoznunk, ami sikerült is, viszont akkor elkezdtünk teljesen más dolgokkal foglalkozni, mint a saját játékunk. És ismét belekerültünk a gödörbe, onnan már nem tudtunk visszakapaszkodni. Pár kulcsjátékosukat sikerült kivenni a mérkőzésből, azonban több fronton is elvéreztünk, amiben sokat kell javulni. Nagy tragédia nincs, ugyanis most kezdődött a szezon. Első meccsnek kiváló volt. Elemezni kell, kijavítani a hibákat és menni tovább. Jövő héten ismét kemény erőfelmérő vár ránk, ahol szeretnénk előre lépni és sokkal jobban teljesíteni. Köszönjük a kilátogató szurkolóknak a bizalmat, remélem a következő hazai meccsen még jobban meg tudjuk tölteni a csarnokot.

 

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00