NB1: Vereség a Gabányiban

Helyszín: Gabányi László Sportcsarnok

Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Radnóti Miklós, Farkas Péter Gábor (Domokos Lőrinc)

Nézők száma: 170

Mérkőzés időpontja: 2024-03-31 18:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Újbuda MAFC 29 19 27 23 98
Óbudai Kaszások 16 22 25 16 79

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: BOROS 20/9, ARMAGHANI 28/6, Supola 9/3, Balázsi -, Szabó 5/3

Cs: Martinez 8, Horváth -, Pollák 3, Jovanovics 6, Kolozsvári -, Szabados –

1. félidő 

A tét nem volt csekély, a hazai csapatnak az alapszakasz elsőbbség, kedvező eredmények esetén, nekünk pedig a playout pályaelőny kiharcolása.

 

Pintér távoli találatával indult a találkozó, melyre Boros 2+1-es akcióval válaszolt. Bordács közelijét a hazai triplagyáros Polgárdy fejelte meg ismét egy kinti dobással, de a Kaszás pontfelelős trió, Armaghani-Supola-Boros pontjaival tartottuk magunkat. Ezután következett a Mafc első nagyobb futása egy 13-0-ás sorozat formájában. Taktikailag pontatlan játékunkat szinte minden szituációban meg tudták büntetni és sajnos a negyed slusszpoénja is a hazai csapaté volt, Archibard egészpályás hárompontosával (29-16).

 

A második negyed is hazai találatokkal indult és a nagyon mély rotációt kihasználva gyakorlatilag minden pályára lépő újbudai játékos hozzá tudott tenni az immár 19 pontra duzzadó előnyhöz. A fordulatot a padról beszálló Jovanovic-Martinez-Pollák hármas hozta meg. A védekezés stabilizálásával, illetve a Boros és Pollák irányítójátékára épülő kreatÍv támadásainknak köszönhetően 7 pontra sikerült felzárkózni és felcsillant a remény, hogy ma is van keresnivalónk! A negyed végén végül Misek alakította ki a 10 pontos differenciát.

2. félidő 

Fordulás után a Mafc ismét sebességet váltott, stabilizálta vezetését, így vendég időkérés következett, melynek eredménye Szabó egy, Armaghani 2 triplája után ismét 10 ponton belüli különbség. Ezt a szakaszt gyors és szellemes Kaszások kosarak, és a többnyire jó védekezések végén, néha könnyű síppal megfújt Mafc büntetők jellemezték. A negyed végéig állandósult a 8-12 pont közötti különbség.

 

A záró felvonásra a fiúk talán mentálisan is elfáradtak a folyamatos felzárkózásban, így ekkor már nem tudtunk közelebb kerülni a bajnokesélyeshez. Bár az olló a végére jobban szétnyílt, összességében volt tartása csapatunknak ezen a kifejezetten nehéz pályán is.

 

Playout ellenfelünk a Salgótarján lesz, akik ellen az alapszakaszban két fájó vereséget szenvedtünk. Az idegenben kezdődő párharc 2 győzelemig tart, a győztes pedig biztosítja helyét a jövő évi Piros csoportos bajnokság kiírásában. Hajrá Kaszások!

Összegzés 

Nagyon fizikális, harcos mérkőzés volt. Két célunk volt a győzelem mellett, az egyik, hogy a lepattanó harcot megnyerjük a MAFC ellen, ami sikerült. A másik pedig, hogy ne legyen több eladott labdánk. Nekünk eggyel több eladott labdánk volt. Igazából a mérkőzés különbségét, többek között az alakította ki, hogy tizenhattal több büntetőt dobhattak. Úgy gondolom, hogy nem voltunk ennyire agresszívak, de hát ilyen a kosárlabda. Egyébként gratulálok a MAFC csapatának és mi készülünk a play out-ra.

 

Fotó: MAFC

Hasonló tartalmak

 • Tudtuk, hogy nem lesz egy könnyű mérkőzés, igyekeztük ehhez mérten készülni. A közel 100 pont szép eredmény, azonban 75 kapott pont sok, ami mutatja, a második félidei dekoncentráltságunkat.…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-11 Kezdés: 16:10


 • Voltak kitűzött feladataink a mérkőzésre – nem az eredmény! – de csak kevésszer tudtuk megvalósítani. Az elképzelés kicsit több lett volna, ezért nem lehetünk elégedettek. Ezt a tapasztalatot…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-05-09 Kezdés: 18:10

 • A Gyermek Kupa idei kiírása a tavalyihoz hasonlóan országos döntő helyett egy Szakmai Tornával záródott, amelyet Nyíregyházán rendeztek meg számunkra, és még 3 másik régiós győztesnek.  Csapatunk 8 forduló alatt bizonyított budapesti második helyével bizakodva, azonban kicsit vakon vágott neki a vidéki útnak, hiszen semmilyen előzetes információnk…

 • A bajnokság utolsó fordulóján ismerős csapatokkal játszottunk. A Törekvés lányokat jól ismertük, készültünk rájuk, de mégsem találtuk az ellenszert a fizikai fölény és a zaklató védekezés ellen. Egyételműen fejlődtünk, de pontatlanságaink kijöttek, ha dobás közben vagy labda vezetés közben a védő túl intenzív volt. A labda nélküli…