Nehéz kötelező

Helyszín: Nyíregyháza

Játékvezetők: Szulics Zsolt, Nyíri Péter

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-12-20 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
NYKK-Eötvös 14 16 10 21 61
Kadett I. (ffi) 23 13 17 19 72

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: VARSÁNYI 17/9, Chabot 2, Vasali 3, ORBÁN 10/3, SAFRANKA 16/3
CS: DÓCS 13, Dobossy, Korompay 5, Csocsán 3, Korpás, Katona 3/3, Léh

1. félidő

„Kiesési” rangadóra utaztunk Nyíregyházára, ugyanis a keleti csoport 7. és 8. csapata találkozott egymással. Mi azért jóval közelebb voltunk eddig az ellenfeleinkhez, mint ők és az erőviszonyok tekintetében kötelező győzelemmel számoltunk. Amit azért nem mindig adnak könnyen!
A nyíregyházának mi vagyunk az egyetlen olyan ellenfél, akiket akár meg is szoríthatnak és ennek megfelelően nagy lelkesedéssel és motivációval léptek pályára.
Hiába léptünk el a hazaiaktól többször is az első félidő folyamán, nem tudtuk leszakítani őket. A második negyedet el is vesztettük, ami jelezte, hogy ez bizony egy nehéz, kiélezett meccs is lehet.

2. félidő

A térfélcsere után már nem számíthattunk a nagyon bekezdő Safrankára, aki miután 13 pontot szórt az első negyedben, megsérült a második elején, és bár megpróbált mindent, a sérülése akadályozta a játékban.
Orbán, a már sokadik szigorúan megítélt faultja után, a kipontozódás szélére került, így neki is le kellett ülnie. Nem voltunk könnyű helyzetben ekkor, de Dócs, Varsányi és Vasali gondoskodott arról, hogy újra el tudjunk távolodni a nyírségiektől. 15 ponttal vezettünk és úgy tűnt ez idő tájt, hogy akár sima is lehet a vége.
Pechünkre a végre jól játszó Vasalit is elveszítettük sérülés miatt, és a nagyon jól küzdő vendéglátók csak nem akarták feladni, így az utolsó játékrész 4. percében 6 pontra közelítettek meg minket.
Az utolsó pár percben Chabot és Csocsán jó védekezésére, a visszaálló Orbán hasznos mezőnymunkájára is szükség volt, ahhoz, hogy megnyugodhassunk. A Dócs-Varsányi duó továbbra is szállította a pontokat, így nem lett éles a végjáték, amit annyira nem is sajnálunk, mert ott már a szerencse és a külső behatások is hangsúlyosabbak lettek volna.

Összegzés

A hazaiak az egyik kulcsemberüket nélkülözték, így minden dicséretet megérdemelnek, hogy ekkora csatára késztettek minket. Ebben azért nagy segítségükre volt a 28-14-es faultarány és az, hogy míg ők 33 büntetőt dobhattak az egész mérkőzésen, mi csak 11-et… !
Alakulhatott volna simábban is ez a meccs, de a fentiek tükrében lehetett volna nehezebb is. Az idegenbeli győzelmeket nagyon meg kell becsülni, jár a gratuláció a fiúknak!

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…