Nehéz szülés volt

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Rózsavölgyi Alexandra, Gál Norbert, Ell.: Dernei Gábor

Nézők száma: 75

Mérkőzés időpontja: 2019-10-09 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások KA (NB1) 25 14 18 24 81
EKE Eger KOK 15 22 19 17 73

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 20/9, ONDIMA 19, BENCSIK 23/6, Vígh 3, Jenei G 3,

Cs: Vámos 8/3, Bea 2, van der Meer, Kovács, Reiter 3.

1. félidő 

Minden úgy kezdődött, ahogy elterveztünk. Tudtuk, hogy az Egri csapat idén nem rendelkezik igazi irányítóval, ezért az amúgy is ránk jellemző agresszív védekezést duplán lehet alkalmazni. Nyomást gyakorolni a labdán, hajtani őket, és ezáltal hibákra kényszeríteni, és a megszerzett labdákból támadó oldalon könnyű kosarakat szerezni… Ezt az elképzelést az első negyedben maximálisan megvalósítottunk, és már 13 ponttal is vezetünk, de a negyed végére csak 10 maradt belőle. A másik dolog, amit tudni lehetett ellenfelünkről, hogy igen magas szerkezettel szoktak játszani, belső játékot fogják erőltetni, és ha nem zárjuk ki őket alaposan, képesek sok támadó lepattanóból pontokat szerezni. Ezt szintén jól sikerült megoldani, főleg a második negyedben, mert mindössze egy támadó lepattanót engedélyezünk nekik. Mégis teljesen megváltozott a játék képe az egriek javára, azzal hogy védekezést váltottak, és beálltak egy nagyon széles 2-3-as „match up” zónára. Tudtuk és elég sokat foglalkozunk vele, készültünk belőle. De mégis ez a védekezés nagyon megzavarta a csapatunkat nem csak támadásban, hanem védekezésben is. Sajnos hosszú percekig nem tudunk az ellenszerét megtalálni és ez rányomta a bélyegét az egész játékunkra. Így csak 2 pontos előnnyel mentünk az öltözőbe.

2. félidő 

A félidei dobóversenyen ezúttal Felkai Dávid győzőtt, aki a békási U11-es csapatunk játékosai. Gratulálunk!

Úgy tűnt, hogy a harmadik negyedet ismét jól kezdjük és „visszaáll a rend”. Sajnos ez csak rövid ideig tartott és az egri csapat ismét magára talált, és amellett, hogy szokatlan zónájukkal továbbra is komoly zavart okoztak a támadójátékunkban, sokkal jobbak lettek támadásban. Teljesen nyílt verseny alakult ki a két csapat között és fej-fej mellett haladtunk. A negyedik negyed eleje rémálomszerűen sikerült számunkra. Az ellenfelünk hamar kiegyenlített, majd átvette a vezetést is (hét ponttal). Végül is a mérkőzés utolsó szakaszában az eredeti elképzelésünkkel, azaz a nagyon agresszív védekezéssel sikerült visszafordítani a mérkőzést és 8 pontos előnnyel, 81-73-as végeredménnyel zsinórban harmadik győzelmünket aratni, megőrizve ezzel veretlenségünket is.

Összegzés 

Nagyon örülök, hogy sikerült hazai veretlenségünket megőrizni ebben a szezonban, bár nagyon hosszú a bajnokság, és még nagyon az elején vagyunk. Meg kell tanulnunk stabilizálni a támadójátékunkat, illetve kevesebb hullámzással kosárlabdázni. Sikeres csapat a bajnokság végen az lesz, aki egyenletes teljesítmény tud hozni az egész szezonban, tudatos, okos játékkal. A mai napon a győzelem volt a legfontosabb, amelyet nagy nehezen, de mégis sikerült megszerezni. Megint meg kell dicsérnem a csapatot, hogy ismét kiélezett helyzetben helyén volt a szíve, és amikor nagyon kellett bedobtuk a hárompontosokat, büntetőket, és leszedtük a lepattanókat.

Gratulálok a CSAPATNAK, megyünk tovább és készülünk a következő meccsre!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00