Nehezen, de negyedszer is sikerült

Gyermek I. (ffi)

Helyszín: Tüske csarnok – 2. terem

Játékvezetők: Zádeczki Donát László, Szentpáli-Gavellér Csaba

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-02-16 15:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Honvéd-SzSE 2 11 3 13 6 35
Gyermek I. (ffi) 8 11 8 10 12 49

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Németh 5, Seres 5, Horváth 8/3, Sárváry 1, Orosházi 2, Szabó 4, Herbák 3, Jarkas 9, Krajcsi 2, Goór 5, Tóth 4, Gergely 1.

1. félidő

Az idei szezonban már negyedszer hozott minket össze a sors a Honvéd-SzSE csapatával. Ezúttal újból fáradtan kellett felvennünk a kesztyűt. A védekezésünk minőségét át tudtuk menteni az előző mérkőzésről, ellenfelünk csak büntetőből szerzett kosarat az első negyedben. Sajnos támadásban ismét rengeteg helyzet maradt kihasználatlanul, a nyolc dobott pontunk messze elmaradt attól, amennyit reálisan termelnünk kellett volna. A második negyedben visszaesett a védekezésünk, támadásban pedig továbbra is csak keresgéltük önmagunkat. Hullámzó teljesítménnyel és egy szép hárompontossal végül egálra hoztuk ki a negyedet. Jócskán maradt bennünk hiányérzet az első két negyed láttán. Talán nem túlzás azt írni, hogy eldönthettünk volna a találkozót a szünetre, ehelyett pedig meghagytuk a reménykedés lehetőségét a Honvédnak.

2. félidő

A büntetőzésnél sikerült újra felülmúlnunk ellenfelünket. A nyolc talált jónak mondható, azt gondolom, hogy ez az a szint, ami már elvárható a fiúktól. Gratulálok!
A harmadik negyed mutatta meg igazán, hogy mekkora baklövést követtünk el azzal, hogy az első félidőben nem teljesítettünk megfelelően. Ellenfelünk frissen, lelkesen állt bele a csatába, igyekeztek, kapartak és egyre közelebb és közelebb kerültek hozzánk. Kezdtünk teljesen szétesni, nem értünk vissza a labda vonalába, nem szedtünk lepattanót, nem vetődtünk a guruló labdákra és hat perc alatt mindössze két pontra voltunk képesek támadásban. 29:27-re kapaszkodott fel a Honvéd, mikor időt kértünk. Az utolsó két percre összegyűjtötték a fiúk a maradék energiáikat és egy 8:2-es etappal zártuk a játékrészt. Az utolsó nyolc perc kezdetekor még abszolút nyílt volt a csata, de végül igazán nem kellett izgulnunk. A védekezésre még továbbra is tudtunk nagy erőket fordítani, és talán többször volt türelmünk megjáratni a labdát mint korábban. Befutásokból, kiosztásokból és kontra 1:1-ekből is eredményesek tudtunk lenni, aminek köszönhetően negyedszer is le tudtuk győzni őket.

Összegzés

Gratulálok fiúk, rég volt már ilyen, hogy két mérkőzést is tudtunk nyerni egy napon. Ezt ma abszolút a védekezésünknek köszönhettük, hiszen mindkét alkalommal 40 pont alatt tartottuk ellenfelünket. Bravó! A támadójátékunk nehezen áll össze, sok a kapkodás, az egyénieskedés, rossz döntés. A tanultak folyamatos gyakorlása mellett talán a következő fordulóra már itt is láthatunk előrelépést. Ez a második mérkőzés különösen nehéz volt, hiszen a saját gondjainkon kívül a körülmények sem segítettek bennünket. De sikerült felülkerekednünk ezeken, ez mindenképpen nagy érték. Legközelebb újabb két nehéz csata vár ránk a B-csoportban. Feljutókként mi pihenhetünk majd. Három hét kemény munka vár ránk, hogy ki tudjuk használni ezt a lehetőséget. Hajra Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00