Nehezen találtunk ritmust

Serdülő I. (ffi)

Helyszín: Kőrösi Csoma Ált. Isk.

Játékvezetők: Szőke Gábor, Kutrik Andrea

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-05-23 17:15:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
KKS Boys 16 25 13 16 70
Serdülő I. (ffi) 15 9 6 15 45

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

KOROMPAY DÉNES 14/3, SZABADOS BENJÁMIN 14, Pintye Ákos 1, BALOGH MÁTYÁS 2, Kiss Koppány, Marossy Barnabás, Vermes Örs 4, Kocsis Marcell, Dulic Damjan 4, PATRIK-PIRK MARTIN 6, Zádor Zalán, Pusztai Bence

1. félidő

Utolsó előtti mérkőzésünkhöz érkeztünk a Budapest Serdülő/B Bajnokságban. A KKS ellen léptünk pályára idegenben. Többször játszottunk már ellenük a szezon során a Budapest bajnokság és az Országos Főtáblás ütközetek során. A szezon elején a területi fordulón pár pontos vereséget szenvedtünk. Novemberben a Budapest bajnokság alapszakasz mérkőzésén 41 ponttal sikerült felülmúlni őket hazai pályán. Benne volt az extra dobóteljesítményünk a forma javulásban, összesen 10 triplát tettünk a helyére aznap. Főtábla V. fordulón egy elég gyenge játékot bemutatva 16 pontos vereséget szenvedtünk. Most pedig először léptünk pályára náluk idegenben. Érződött a bemelegítésnél, hogy más állapotban vagyunk a hétfőhöz képest. 3 nappal ez előtt a Zuglói Sasok/A ellen léptünk pályára és extra teljesítmény tettünk le az asztalra a 21 pontos győzelemmel. Tehát visszatérve a bemelegítésre érződött, hogy enerváltabbak vagyunk. Első negyed végeredménye nem mutatja a játék képét. Eléggé döcögött a játékunk, nehezen találtuk a ritmust. Negyed végén találtunk pár kosarat, amivel sikerült visszakapaszkodni. Második negyedben sokat buktunk. Rengeteg ki nem kényszerített eladott labdánk volt. Támadásban a tanácstalanság jellemzett minket.

2. félidő

A félidőben átbeszéltük a hiányosságainkat. Nagyon jó mentalitásban jöttünk vissza a szünet után. Védekezés nagyon jól működött. Rossz dobásokra kényszerítettük az ellenfelet és több labdát is sikerült szereznünk. Mi diktáltuk a tempót abszolút. Sajnos a befejezésekkel gondok voltak, pedig nagyon jól megcsináltuk a helyzeteket. A harmadik negyed 8. percéig 4-4 volt a játékrész állása! Ha csak a fele ziccereinket bedobjuk, bejöttünk volna 10 ponton belülre. Záró részben már érződött, hogy nem tudjuk ledolgozni a hátrányt. A mérkőzést 70-45-re az ellenfél nyerte meg. Tehát 25 ponttal sikerült nyerni, ami azért fontos, mert egymás elleniben a 41 pontos győzelmünket nem tudták felül múlni. Ez értékes lesz a végelszámolásnál.

Összegzés

Elrontott félidő után kérdés volt, hogy hogyan jövünk vissza a második félidőre. Mínusz 17-el volt a félidő és kérdés volt, hogy merre fog billeni. Bármi megtörténhetett. Nagy pozitívum, hogy sikerült elállítani a vérzést, és harmadik negyedben volt tartásunk. Sajnálom, hogy a ziccereket nem sikerült értékesíteni, de ilyen sajnos van, hogy bedeszkázzák a gyűrűt. Hétfőn több minden beesett, most kevésbé. Kiemelném Balogh Mátyás és Patrik-Pirk Martin egész mérkőzésen át tartó kiemelkedő védekezését. Az a harcosság, amit mindketten bemutattak az példaértékű!

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00