Nehézkes győzelem( 6-0) !

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Polonkai Balázs István,Szentpáli-Gavallér Csaba

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-13 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Újpest MTE 15 20 15 6 56
Óbudai Kaszások U16 18 20 10 17 65

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 10,Korompay 15/3, Marossy 8/6, Szabados 14, Vermes 10
Cs: Balogh 8/6, Kocsis, Dulic,Márton, Pintye DNP

1. félidő

A sikerrel vett nyíregyházi és fehérvári mérkőzés után következett a szomszéd kerületek csatája az Újpest ellen. Nehéz mérkőzés várt ránk, hiszen 6 nap alatt ez volt a 3 mérkőzésünk. Ennek ellenére győzelemre készültünk, ami az ellenfél maximális dicséretére szólva a vártnál nehezebben sikerült behúznunk. Első sorban azért, mert döcögős volt a játékunk szinte az egész mérkőzés folyamán. Védekezésben rendre könnyen vertek meg minket 1-1-ben, ha jött a besegítés akkor a leosztásokból kaptunk könnyű kosarakat. Második negyedben jobban támadtunk és úgy tűnt végre a védekezés is a helyére került,mert sikerült 25-25-ről a negyed közepén egy 13-2 futással elhúznunk 38-27-re. Ám sajnos ahelyett, hogy megtartottuk volna, avagy növeltük volna az előnyt az utolsó 3 percre teljesen lefagytunk támadásban. Védekezésben megint hibákat vétettünk amiket ellenfelünk könyörtelenül kihasznált.

2. félidő

Nem tett jót a második negyedes lefagyás nekünk. A harmadik negyedben érezhetően beragadtunk. Érződött, hogy megingott az önbizalmunk és a kulcs játékosaink se tudtak ezen lendíteni egy két extra villanással. Támadásban rendre rossz döntéseket hoztunk, nem jó opciókat választottunk a játékoknál. Az se segítette a helyzetünket, hogy ebben a negyedben hagytuk magunkat kizökkenteni a játékból pár kétes bírói ítélet után amivel csak a magunk ellenségei voltunk leginkább. Viszont a negyed elején érkezett(mit érkezett, berobbant) Balogh, aki egymás után két óriási hárompontost dobott amivel visszavettük a vezetést és újra erőre kapott a csapat. Az eddig döcögő támadásainkban újra volt élet, szép opciókat választottunk, jól bontottuk az ellenfél védekezését. Védekezésünk újra működött (mégha nem is sziporkázóan) tudtunk gyors kosarakat szerezni és egy 16-3-as utolsó 4 perccel behúztuk a mérkőzést. A siker másik összetevője pedig az volt,hogy kizártunk minden mást és csak a játékra és egymásra figyeltünk!

Összegzés

Megint egy nagyon kétszínű mérkőzésen arattunk győzelmet. Érződött ,hogy fizikálisan nem vagyok ideális állapotba a sok mérkőzés miatt,de megint kitudtunk egy nagyobb előnyt alakítani amivel akár tudtunk is volna sáfárkodni a mérkőzés végéig ha a rotációban érkező emberek tudták volna hozni magukat. Sajnos Baloghon kívül nem érkezett pont a padról, ami példátlan negatív teljesítmény! Semmi előjele nem volt annak, hogy egy ekkora leolvadást fog újfent a csapat bemutatni a játék minden területén. A második negyed közepét és a negyedik negyed végét leszámítva nem lehetünk büszkék erre a mérkőzésre. Balogh nagyon fontos pillanatokban dobott pontjai kellettek ahhoz, hogy átessünk a hold ponton és kikecmeregjünk a magunknak ásott veremből. Az utolsó negyed igazi csapatmunka volt! Ennek is köszönhetjük a sikert. Következő mérkőzésünk a nagyon jó erőkből álló Pécs csapata lesz!

Hasonló tartalmak

  • U14 Fiú B
  • Ha azt nézzük, hogy ez a csapat még sosem játszott ilyen összeállításban, sőt Áront sokat ma látták először, akkor az, az egészet más megvilágításba helyezi. Mérkőzésen belül sikerült…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2022-11-29 Kezdés: 18:00