Nehézkes győzelem( 6-0) !

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Polonkai Balázs István,Szentpáli-Gavallér Csaba

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-13 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Újpest MTE 15 20 15 6 56
Óbudai Kaszások U16 18 20 10 17 65

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 10,Korompay 15/3, Marossy 8/6, Szabados 14, Vermes 10
Cs: Balogh 8/6, Kocsis, Dulic,Márton, Pintye DNP

1. félidő

A sikerrel vett nyíregyházi és fehérvári mérkőzés után következett a szomszéd kerületek csatája az Újpest ellen. Nehéz mérkőzés várt ránk, hiszen 6 nap alatt ez volt a 3 mérkőzésünk. Ennek ellenére győzelemre készültünk, ami az ellenfél maximális dicséretére szólva a vártnál nehezebben sikerült behúznunk. Első sorban azért, mert döcögős volt a játékunk szinte az egész mérkőzés folyamán. Védekezésben rendre könnyen vertek meg minket 1-1-ben, ha jött a besegítés akkor a leosztásokból kaptunk könnyű kosarakat. Második negyedben jobban támadtunk és úgy tűnt végre a védekezés is a helyére került,mert sikerült 25-25-ről a negyed közepén egy 13-2 futással elhúznunk 38-27-re. Ám sajnos ahelyett, hogy megtartottuk volna, avagy növeltük volna az előnyt az utolsó 3 percre teljesen lefagytunk támadásban. Védekezésben megint hibákat vétettünk amiket ellenfelünk könyörtelenül kihasznált.

2. félidő

Nem tett jót a második negyedes lefagyás nekünk. A harmadik negyedben érezhetően beragadtunk. Érződött, hogy megingott az önbizalmunk és a kulcs játékosaink se tudtak ezen lendíteni egy két extra villanással. Támadásban rendre rossz döntéseket hoztunk, nem jó opciókat választottunk a játékoknál. Az se segítette a helyzetünket, hogy ebben a negyedben hagytuk magunkat kizökkenteni a játékból pár kétes bírói ítélet után amivel csak a magunk ellenségei voltunk leginkább. Viszont a negyed elején érkezett(mit érkezett, berobbant) Balogh, aki egymás után két óriási hárompontost dobott amivel visszavettük a vezetést és újra erőre kapott a csapat. Az eddig döcögő támadásainkban újra volt élet, szép opciókat választottunk, jól bontottuk az ellenfél védekezését. Védekezésünk újra működött (mégha nem is sziporkázóan) tudtunk gyors kosarakat szerezni és egy 16-3-as utolsó 4 perccel behúztuk a mérkőzést. A siker másik összetevője pedig az volt,hogy kizártunk minden mást és csak a játékra és egymásra figyeltünk!

Összegzés

Megint egy nagyon kétszínű mérkőzésen arattunk győzelmet. Érződött ,hogy fizikálisan nem vagyok ideális állapotba a sok mérkőzés miatt,de megint kitudtunk egy nagyobb előnyt alakítani amivel akár tudtunk is volna sáfárkodni a mérkőzés végéig ha a rotációban érkező emberek tudták volna hozni magukat. Sajnos Baloghon kívül nem érkezett pont a padról, ami példátlan negatív teljesítmény! Semmi előjele nem volt annak, hogy egy ekkora leolvadást fog újfent a csapat bemutatni a játék minden területén. A második negyed közepét és a negyedik negyed végét leszámítva nem lehetünk büszkék erre a mérkőzésre. Balogh nagyon fontos pillanatokban dobott pontjai kellettek ahhoz, hogy átessünk a hold ponton és kikecmeregjünk a magunknak ásott veremből. Az utolsó negyed igazi csapatmunka volt! Ennek is köszönhetjük a sikert. Következő mérkőzésünk a nagyon jó erőkből álló Pécs csapata lesz!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00