Nem így szoktunk mi játszani!

Helyszín: Tüske csarnok – 1. terem

Játékvezetők: Szőts Dávid, Pál Roland

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-03-23 12:45:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Zuglói Sasok Herman 9 15 6 11 13 54
Békási Kaszások 8 6 6 5 8 33

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Békási Kaszások: Mityók Norbert: 2, Paár Gergő: 6, Zádor Nimród: 9, Forgó Ambrus: 0, Kurdoglu Ates: 1, Páll Csaba: 8, Daróczi Balázs: 3, Grósz Ádám: 1, Ács Péter: 0, Réthy Levente: 1, Dzsudzsák Márk: 2

1. félidő

A Kenguru Bajnokság 6. fordulójának első mérkőzését a Zuglói Sasok Herman csapata ellen játszottuk. Az első negyedben oda-vissza estek a kosarak. A második negyedben elkezdtünk kapkodni, és ezekből hibák születtek. Bedobásoknál átdobták a fejünk fölött a labdát, és futhattunk utánuk. Nem figyeltünk oda, hogy kinek is kell passzolni, és volt, hogy az ellenfél kezében kötött ki a labda. Fel se néztünk és úgy próbáltunk a másiknak passzolni. A félidőre 10 pontos hátránnyal fordultunk.

2. félidő

A büntető dobások után sem tudtunk közelebb kerülni az ellenfelünkhöz, maradt a 10 pontos hátrány. Sajnos folytatódott a felesleges kapkodás. Bedobásoknál az ellenfél kezeibe passzoltunk, lépéshibákat követtünk el. A lepattanókat megint csak néztük, ahogyan az ellenfél játékosai leszedik, és abból kosarat szereznek. Sorra kaptunk az ilyen pontokat, és sajnos még a második félidőre sem tudtuk megakadályozni, hogy a fejünk fölött dobják át a labdát. Így sokszor már hátrányból kellett utánuk futni. Ebben a játékrészben 25 pontot kaptunk, míg 13 pontot dobtunk.

Összegzés

Kapkodtunk és meg is lett az eredménye. Siettünk a bedobásoknál, meg sem vártuk, hogy elszakadjon a csapattársunk, és sokszor ebből lett az eladott labda. Nem találtuk meg az embereinket akár kosár után, vagy bármilyen történés után mikor védekeznünk kellett volna. Pedig a mérkőzés előtt felhívtam a srácok figyelmét, hogy erre készüljünk, hogy hosszú passzokat fognak adni az ellenfél játékosai. Nem volt küzdés a pályán. Mi nem így szoktunk játszani. Nem volt meg az a lelkesedés, az a lendületesség. Sokszor inkább a csapatjáték helyett az egyénieskedéseket választottuk, amiből nem született kosár. Úgy gondolom, hogy sokat tanulhatunk ebből a mérkőzésből. Egy mérkőzésnyi pihenőnk volt, és kértem a srácoktól, hogy a következő mérkőzésre mindenki egy teljesen más hozzáállást hozzon magával a pályára.

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30