Nem indult jól, de a végére majdnem sikerült

Helyszín: Lázár Ervin Általános Iskola Tornaterme

Játékvezetők: Bózsó Gábor, Kovács Gedeon

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-01-25 12:15:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Zuglói Sasok Herman 10 15 6 5 12 48
U11 Békási Kaszások 10 6 3 14 11 44

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Békási Kaszások: CZIRKOS Á.: 9, Paár Á.: 4, FELKAI D.: 10, Kocsis E.: 0, Baján D.: 2, Mogyorósi M.: 1, Juhász A.: 2, Tas B.: 0, ZÁDOR N.: 16, Henglár A.: 0, Kiss V.: 0, Szabó K.: 0,

1. félidő

A Kenguru Bajnokság 4. fordulójának első mérkőzését a Zugló Sasok Herman csapata ellen játszottuk. Az első negyedben oda vissza estek a kosarak. Ha dobtunk egyet akkor mindig volt válasz rá. 10-10 el ért véget ez a felvonás. A második negyedben nem találtuk sajnos meg a módszert, hogy hogyan is tudunk könnyű kosarakat szerezni, és védekezésben is mondhatni aludtunk, így kaptuk a könnyű kosarakat. 15 pontot dobott az ellenfél, míg mi 6-ot.

2. félidő

Három büntetőt sikerült bedobnunk, ami nem jó. Viszont egy teljesen más felfogással kezdtünk el játszani, sikerült a védekezésben javulni, és nem engedni az ellenfelet könnyű kosarakhoz jutni. A harmadik negyedben a bátor támadásoknak meg is lett az eredménye 14 pontot tudtunk szerezni, és mindössze 5 pontot engedtünk az ellenfélnek. A utolsó negyedre maradtak izgalmak, itt is mint az első negyedben egymás után estek a kosarak. Sajnos már nem tudtunk közelebb férkőzni 4 pontnál, így a végeredmény 48-44 lett.

Összegzés

Nem indult jól, de a végére sikerült úgy játszani ahogy én elvárnám minden mérkőzésen.
Aludtunk, nincs jobb szó az első félidőre. Védekezésben nem találtuk az embereinket, támadásban pontatlanok voltunk. A büntetők száma pedig nem elég. Ha mindenki úgy dobná ahogyan edzésen gyakoroljuk, akkor nagyobb eséllyel menne be, mint ha csak úgy ahogy kedvünk tartja.
A második félidőnek viszont nagyon örülök. Végre volt tűz a csapatban. Vissza tudtunk jönni 12 pontos hátrányból egy egál mérkőzésbe. Teljesen más lendülte volt ennek a félidőnek. Pontosítottunk a dolgokon, és koncentráltan játszottunk. Sajnos nem tudtunk 4 pontnál közelebb kerülni, de számomra sokkal fontosabb, ahogyan a második félidőben játszottunk.
A kosárlabdában 4 negyed van, nehéz, de mind a négyben maximálisan kell pörögni. Nekünk ma 2 negyeden keresztül sikerült pörögnünk. Sokat tanulunk ebből a mérkőzésből, és következőre már nem követjük el a hibákat. Nincs okunk szomorkodni, jó mérkőzést játszottunk, és sokat tanultunk, edzünk tovább, és készülünk a következő fordulóra.

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00