Nem indult jól, de a végére majdnem sikerült

Helyszín: Lázár Ervin Általános Iskola Tornaterme

Játékvezetők: Bózsó Gábor, Kovács Gedeon

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-01-25 12:15:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Zuglói Sasok Herman 10 15 6 5 12 48
U11 Békási Kaszások 10 6 3 14 11 44

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Békási Kaszások: CZIRKOS Á.: 9, Paár Á.: 4, FELKAI D.: 10, Kocsis E.: 0, Baján D.: 2, Mogyorósi M.: 1, Juhász A.: 2, Tas B.: 0, ZÁDOR N.: 16, Henglár A.: 0, Kiss V.: 0, Szabó K.: 0,

1. félidő

A Kenguru Bajnokság 4. fordulójának első mérkőzését a Zugló Sasok Herman csapata ellen játszottuk. Az első negyedben oda vissza estek a kosarak. Ha dobtunk egyet akkor mindig volt válasz rá. 10-10 el ért véget ez a felvonás. A második negyedben nem találtuk sajnos meg a módszert, hogy hogyan is tudunk könnyű kosarakat szerezni, és védekezésben is mondhatni aludtunk, így kaptuk a könnyű kosarakat. 15 pontot dobott az ellenfél, míg mi 6-ot.

2. félidő

Három büntetőt sikerült bedobnunk, ami nem jó. Viszont egy teljesen más felfogással kezdtünk el játszani, sikerült a védekezésben javulni, és nem engedni az ellenfelet könnyű kosarakhoz jutni. A harmadik negyedben a bátor támadásoknak meg is lett az eredménye 14 pontot tudtunk szerezni, és mindössze 5 pontot engedtünk az ellenfélnek. A utolsó negyedre maradtak izgalmak, itt is mint az első negyedben egymás után estek a kosarak. Sajnos már nem tudtunk közelebb férkőzni 4 pontnál, így a végeredmény 48-44 lett.

Összegzés

Nem indult jól, de a végére sikerült úgy játszani ahogy én elvárnám minden mérkőzésen.
Aludtunk, nincs jobb szó az első félidőre. Védekezésben nem találtuk az embereinket, támadásban pontatlanok voltunk. A büntetők száma pedig nem elég. Ha mindenki úgy dobná ahogyan edzésen gyakoroljuk, akkor nagyobb eséllyel menne be, mint ha csak úgy ahogy kedvünk tartja.
A második félidőnek viszont nagyon örülök. Végre volt tűz a csapatban. Vissza tudtunk jönni 12 pontos hátrányból egy egál mérkőzésbe. Teljesen más lendülte volt ennek a félidőnek. Pontosítottunk a dolgokon, és koncentráltan játszottunk. Sajnos nem tudtunk 4 pontnál közelebb kerülni, de számomra sokkal fontosabb, ahogyan a második félidőben játszottunk.
A kosárlabdában 4 negyed van, nehéz, de mind a négyben maximálisan kell pörögni. Nekünk ma 2 negyeden keresztül sikerült pörögnünk. Sokat tanulunk ebből a mérkőzésből, és következőre már nem követjük el a hibákat. Nincs okunk szomorkodni, jó mérkőzést játszottunk, és sokat tanultunk, edzünk tovább, és készülünk a következő fordulóra.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…