Nem reménytelen a helyzetünk

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Winkler Áron, Bozóki Domonkos

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2018-09-08 09:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Vasas Akadémia 16 14 6 25 12 73
Gyermek I. (ffi) 11 8 6 9 13 47

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Sárváry 1, Kőszeghy 2, OROSHÁZI 6, Seres 5, Mihályi 1, Neszmélyi 4, Borsányi 4, Borsányi 4, Herczeg 2, Szabó 5/3, Horváth 2, GOÓR 9, Gergely 6.

1. félidő

Az előző szezonhoz hasonlóan idén is sikerült összehozni egy felkészülési tornát szeptemberre, ami nagy érték és nagy lehetőség. A Vasas csapatával kezdtük az erőpróbát. Az első negyedben gyakorlatilag egyenlő felek küzdelmét láthattuk, 4 percig döntetlent mutatott az eredményjelző, végül a kevesebbet hibázó pasarétiek hozták el a játékrészt 16:11-re. A második negyedben nem igazán találtunk jó megoldásokat támadásban, így tovább nőtt a két csapat közötti különbség. Szabó Balázs dudaszós hárompontosának köszönhetően viszont jó érzésekkel mehettünk büntetőzni.

2. félidő

A szünetbéli dobópárbaj egál eredményt hozott, így 11 pontos hátránnyal vágtunk neki a második félidőnek. Sajnos a harmadik nyolc percben nem tudtunk úgy hozzáállni a meccshez, mint addig. Nem pörögtünk, nem küzdöttünk úgy, sőt néha azt is érezhettük, hogy feladtuk. Ellenfelünk pedig ezt tökéletesen használta ki, a 25:9-re megnyert negyednek köszönhetően eldöntötték a meccset. A negyedik negyedben megmutattuk, hogy van tartásunk, amit az egy ponttal megnyertük a záró nyolc percet. Összességében hasznos, tanulságok mérkőzést játszhattunk.

Összegzés

Végiggondolva a történteket, van okunk reménykedni. A mutatott játék alapján érezhető, hogy sokkal több van a gyerekekben, mint amennyit ki tudnak vagy ki akarnak hozni magukból. Az első félidőben legalább annyi helyzetünk volt, mint ellenfelünknek, de lehet, hogy még több is. A kevesebbet hibázó csapat győzőtt, nagy különbséggel. Nagy öröm ugyanakkor, hogy minden játékosunk tudott kosarat dobni, fontos az ilyen jellegű sikerélmény is. Jácint bácsival néhány fontos célt fogalmaztunk meg a csapat felé, amiben sürgős előrelépésre lesz szükség: a feladatokra és a mérkőzésre való koncentráció (érkezzünk meg a mérkőzésre), a nem működő dolgok elengedése (ne adjunk el labdát 15x ugyanabból a szituációból), és a csapatként való viselkedés a játék közben. A szakmai észrevételeket egyelőre nem publikáljuk. 🙂 Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…