Nem reménytelen a helyzetünk

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Winkler Áron, Bozóki Domonkos

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2018-09-08 09:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Vasas Akadémia 16 14 6 25 12 73
Gyermek I. (ffi) 11 8 6 9 13 47

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Sárváry 1, Kőszeghy 2, OROSHÁZI 6, Seres 5, Mihályi 1, Neszmélyi 4, Borsányi 4, Borsányi 4, Herczeg 2, Szabó 5/3, Horváth 2, GOÓR 9, Gergely 6.

1. félidő

Az előző szezonhoz hasonlóan idén is sikerült összehozni egy felkészülési tornát szeptemberre, ami nagy érték és nagy lehetőség. A Vasas csapatával kezdtük az erőpróbát. Az első negyedben gyakorlatilag egyenlő felek küzdelmét láthattuk, 4 percig döntetlent mutatott az eredményjelző, végül a kevesebbet hibázó pasarétiek hozták el a játékrészt 16:11-re. A második negyedben nem igazán találtunk jó megoldásokat támadásban, így tovább nőtt a két csapat közötti különbség. Szabó Balázs dudaszós hárompontosának köszönhetően viszont jó érzésekkel mehettünk büntetőzni.

2. félidő

A szünetbéli dobópárbaj egál eredményt hozott, így 11 pontos hátránnyal vágtunk neki a második félidőnek. Sajnos a harmadik nyolc percben nem tudtunk úgy hozzáállni a meccshez, mint addig. Nem pörögtünk, nem küzdöttünk úgy, sőt néha azt is érezhettük, hogy feladtuk. Ellenfelünk pedig ezt tökéletesen használta ki, a 25:9-re megnyert negyednek köszönhetően eldöntötték a meccset. A negyedik negyedben megmutattuk, hogy van tartásunk, amit az egy ponttal megnyertük a záró nyolc percet. Összességében hasznos, tanulságok mérkőzést játszhattunk.

Összegzés

Végiggondolva a történteket, van okunk reménykedni. A mutatott játék alapján érezhető, hogy sokkal több van a gyerekekben, mint amennyit ki tudnak vagy ki akarnak hozni magukból. Az első félidőben legalább annyi helyzetünk volt, mint ellenfelünknek, de lehet, hogy még több is. A kevesebbet hibázó csapat győzőtt, nagy különbséggel. Nagy öröm ugyanakkor, hogy minden játékosunk tudott kosarat dobni, fontos az ilyen jellegű sikerélmény is. Jácint bácsival néhány fontos célt fogalmaztunk meg a csapat felé, amiben sürgős előrelépésre lesz szükség: a feladatokra és a mérkőzésre való koncentráció (érkezzünk meg a mérkőzésre), a nem működő dolgok elengedése (ne adjunk el labdát 15x ugyanabból a szituációból), és a csapatként való viselkedés a játék közben. A szakmai észrevételeket egyelőre nem publikáljuk. 🙂 Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00