Nem sikerült a javítás

Helyszín: Tiszavirág Aréna

Játékvezetők: Zahorán Kitti Mária, Szappanos Máté

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-01-19 19:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Ceglédi KE U20 14 19 18 14 65
Óbudai Kaszások KA U20 14 13 16 16 59

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KONTA 10, Hegedűs M. 6, Hegedűs O. 13/6, DÉNES 12, Safranka 6/3
Cs: Varsányi 3/3, ORBÁN 9/3, Dobossy, Bulyovszky, Vasali

1. félidő

Hegedűs kosaraival kezdődött a mérkőzés. A Ceglédnek is sikerült betalálni, majd át is vették a vezetést. Az első percekben sikerült közel maradni a hazai csapathoz, de valahogy sosem sikerült az egyenlítés vagy a fordítás. Védekezésben nagyon sok hibát vétettünk, amiből könnyű ceglédi kosarak születtek. A játékrész végére sikerült kiegyenlíteni és így kezdhettük meg a második negyedet. Dénes pontjaival át is vettük a vezetést már az első percben. Majd sikerült pár ponttal meglógni ellenfelünktől. A játérész felére sikerült felzárkóznia a ceglédi csapatnak és egy hárompontossal átvenni a vezetést. A félidő végére teljesen szétesett csapatunk. Támadásban rengeteg pontatlanság volt, védekezésben pedig nem tudtunk agresszívak lenni.

2. félidő

A második félidő nem úgy kezdődött ahogy szerettük volna, a hazai csapat 8 pontos előnyt épített ki magának. Próbáltuk ledolgozni az előnyt, de amikor nagyon kellettek a pontok, mindig hibáztunk. Védekezésünk továbbra sem sikerült a megbeszéltek szerint. Hiányzott az agresszívitás, könnyű betöréseket engedtünk ellenfelünknek. Az előny egyre csak nőtt, az idő pedig fogyott. Nem tudtunk átkapcsolni és újra visszajönni a mérkőzésbe. A ceglédi csapat ezt pedig kihasználta, sorra dobták a könnyű kosarakat, védekezésben pedig eladott labdákba hajszoltak minket. Sikerült a végjátékban 10 pontos különbség alá kerülni, de ennél többre sajnos nem futotta. A végjáték jobban sikerült a Ceglédnek és végül 65-59-es vereséget szenvedtünk Szolnokon.

Összegzés

Nem tudtunk felpörögni a mérkőzésre, már az elején rengeteg hibával kosárlabdáztunk, ami végig kísérte a mérkőzést. Védekezésben mérkőzések óta nem találjuk magunkat, egyszerűen nem vagyunk elég agresszívak. Támadásban rengeteg volt a pontatlanság, néha ránk sült a labda. Meg kell találnunk a jó utat újra, hogy mérkőzéseket tudjunk nyerni. Voltak pozitív dolgok a mérkőzésen, de egyenlőre nem vagyunk önmagunk, ami jelenleg kevés.

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…