Nem sikerült a javítás

Helyszín: Tiszavirág Aréna

Játékvezetők: Zahorán Kitti Mária, Szappanos Máté

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-01-19 19:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Ceglédi KE U20 14 19 18 14 65
Óbudai Kaszások KA U20 14 13 16 16 59

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KONTA 10, Hegedűs M. 6, Hegedűs O. 13/6, DÉNES 12, Safranka 6/3
Cs: Varsányi 3/3, ORBÁN 9/3, Dobossy, Bulyovszky, Vasali

1. félidő

Hegedűs kosaraival kezdődött a mérkőzés. A Ceglédnek is sikerült betalálni, majd át is vették a vezetést. Az első percekben sikerült közel maradni a hazai csapathoz, de valahogy sosem sikerült az egyenlítés vagy a fordítás. Védekezésben nagyon sok hibát vétettünk, amiből könnyű ceglédi kosarak születtek. A játékrész végére sikerült kiegyenlíteni és így kezdhettük meg a második negyedet. Dénes pontjaival át is vettük a vezetést már az első percben. Majd sikerült pár ponttal meglógni ellenfelünktől. A játérész felére sikerült felzárkóznia a ceglédi csapatnak és egy hárompontossal átvenni a vezetést. A félidő végére teljesen szétesett csapatunk. Támadásban rengeteg pontatlanság volt, védekezésben pedig nem tudtunk agresszívak lenni.

2. félidő

A második félidő nem úgy kezdődött ahogy szerettük volna, a hazai csapat 8 pontos előnyt épített ki magának. Próbáltuk ledolgozni az előnyt, de amikor nagyon kellettek a pontok, mindig hibáztunk. Védekezésünk továbbra sem sikerült a megbeszéltek szerint. Hiányzott az agresszívitás, könnyű betöréseket engedtünk ellenfelünknek. Az előny egyre csak nőtt, az idő pedig fogyott. Nem tudtunk átkapcsolni és újra visszajönni a mérkőzésbe. A ceglédi csapat ezt pedig kihasználta, sorra dobták a könnyű kosarakat, védekezésben pedig eladott labdákba hajszoltak minket. Sikerült a végjátékban 10 pontos különbség alá kerülni, de ennél többre sajnos nem futotta. A végjáték jobban sikerült a Ceglédnek és végül 65-59-es vereséget szenvedtünk Szolnokon.

Összegzés

Nem tudtunk felpörögni a mérkőzésre, már az elején rengeteg hibával kosárlabdáztunk, ami végig kísérte a mérkőzést. Védekezésben mérkőzések óta nem találjuk magunkat, egyszerűen nem vagyunk elég agresszívak. Támadásban rengeteg volt a pontatlanság, néha ránk sült a labda. Meg kell találnunk a jó utat újra, hogy mérkőzéseket tudjunk nyerni. Voltak pozitív dolgok a mérkőzésen, de egyenlőre nem vagyunk önmagunk, ami jelenleg kevés.

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00