Nem sikerült a javítás

Helyszín: Tiszavirág Aréna

Játékvezetők: Zahorán Kitti Mária, Szappanos Máté

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-01-19 19:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Ceglédi KE U20 14 19 18 14 65
Óbudai Kaszások KA U20 14 13 16 16 59

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KONTA 10, Hegedűs M. 6, Hegedűs O. 13/6, DÉNES 12, Safranka 6/3
Cs: Varsányi 3/3, ORBÁN 9/3, Dobossy, Bulyovszky, Vasali

1. félidő

Hegedűs kosaraival kezdődött a mérkőzés. A Ceglédnek is sikerült betalálni, majd át is vették a vezetést. Az első percekben sikerült közel maradni a hazai csapathoz, de valahogy sosem sikerült az egyenlítés vagy a fordítás. Védekezésben nagyon sok hibát vétettünk, amiből könnyű ceglédi kosarak születtek. A játékrész végére sikerült kiegyenlíteni és így kezdhettük meg a második negyedet. Dénes pontjaival át is vettük a vezetést már az első percben. Majd sikerült pár ponttal meglógni ellenfelünktől. A játérész felére sikerült felzárkóznia a ceglédi csapatnak és egy hárompontossal átvenni a vezetést. A félidő végére teljesen szétesett csapatunk. Támadásban rengeteg pontatlanság volt, védekezésben pedig nem tudtunk agresszívak lenni.

2. félidő

A második félidő nem úgy kezdődött ahogy szerettük volna, a hazai csapat 8 pontos előnyt épített ki magának. Próbáltuk ledolgozni az előnyt, de amikor nagyon kellettek a pontok, mindig hibáztunk. Védekezésünk továbbra sem sikerült a megbeszéltek szerint. Hiányzott az agresszívitás, könnyű betöréseket engedtünk ellenfelünknek. Az előny egyre csak nőtt, az idő pedig fogyott. Nem tudtunk átkapcsolni és újra visszajönni a mérkőzésbe. A ceglédi csapat ezt pedig kihasználta, sorra dobták a könnyű kosarakat, védekezésben pedig eladott labdákba hajszoltak minket. Sikerült a végjátékban 10 pontos különbség alá kerülni, de ennél többre sajnos nem futotta. A végjáték jobban sikerült a Ceglédnek és végül 65-59-es vereséget szenvedtünk Szolnokon.

Összegzés

Nem tudtunk felpörögni a mérkőzésre, már az elején rengeteg hibával kosárlabdáztunk, ami végig kísérte a mérkőzést. Védekezésben mérkőzések óta nem találjuk magunkat, egyszerűen nem vagyunk elég agresszívak. Támadásban rengeteg volt a pontatlanság, néha ránk sült a labda. Meg kell találnunk a jó utat újra, hogy mérkőzéseket tudjunk nyerni. Voltak pozitív dolgok a mérkőzésen, de egyenlőre nem vagyunk önmagunk, ami jelenleg kevés.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…