Nem sikerült a lezárás

Helyszín: Pápa Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: Sebesi Gábor, Kiss István

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-03-03 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Conoil Motax KC Pápa U20 22 20 25 14 81
Óbudai Kaszások KA U20 27 16 17 18 78

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Konta 3/3, Vas-Teplán 4, HEGEDŰS O. 23/3, DÉNES 22, Safranka 6/3
Cs: Hegedűs M. 8/3, VARSÁNYI 12/9, Pirint

1. félidő

A mérkőzés előtt megbeszéltek alapján sikerült a kezdés. Gyors kosárlabdát tudtunk játszani, igyekeztünk átrohanni ellenfelünkön és minél könnyebb kosarakat szerezni. Támadásban sem lazsáltuk agresszív védekezésünk sok nehéz dobásra kényszerítette a pápai csapatot. Természetesen a nagy iram hibákkal is jár, sokszor a pápai támadások végén, azt hittük a dobással véget ér védekezésünk és rengetegszer elfelejtettünk kizárni, amit köszönt is a Pápa és vissza szették a támadó lepattanót. A második negyedben kicsit megfordult a játék képe. Támadásaink sokszor erőlködéssel végződtek, nem tudtuk kontrollálni a játékot. Védekezésünk pedig fellazult, amit ki is használt a hazai csapat. Így tettük az első félidő végére izgalmassá a mérkőzést.

2. félidő

Nagyon gyengére sikeredett a pihenő utáni folytatás. Egyszerűen semmi nem jött össze nekünk. Sok cserével dolgoztunk ebben a játékrészben, hátha valaki át tud minket lendíteni ezen a mélyponton, de nem igazán akadt semmi. Természeten vérszemet kapva 8-9 méterről tudott bravúrkosarakat szerezni a Pápa. A negyedig negyed viszont igazi izgalmakat hozott. -14-es különbségről sikerült felállnia csapatunknak és megfordítani a mérkőzést. Mindenki kihajtotta magát támadásban és védekezésben is. Ebben a negyedben 2x is védekezést váltottunk ezzel teljesen összezavarva ellenfelünket. A végjátékban azonban akadtak gondjaink. Többször átvédekezett 24 másodperc után megint a kizárások. Rengetegszer tudták visszaszedni a támadó lepattanót az ellenfél játékosai, amikből rendre kosarakat tudtak dobni. A végső dudaszó előtt 2 labdánk is volt az egyenlítésre azonban ezek csak kísérletek maradtak.

Összegzés

Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk ezen a mérkőzésen. Egy jó start után, egy közepes folytatás. Egy borzasztó harmadik negyedből, meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Elsősorban a védekezésünkkel nem vagyok elégedett, nem tudtunk nagy nyomást helyezni a labdásra, így kedvük szerint szervezhették a játékot. Rengetegszer elfelejtettünk kizárni és csak néztük a labdát ahogy le jön a gyűrűről. 14! támadó lepattanót engedtünk az ellenfélnek, ez nagyon sok. Legalább 20 pontot kaptuk ezekből a második esélyekből. Ennek ellenére sikerült a fordítás, viszont nem jött össze a befejezés. Egyszerűen le kell tudnunk zárni a mérkőzéseket. Meg kell lenni ennek a gyilkos ösztönnek. Rengeteg energiát fordítottunk arra, hogy megfordítsuk a találkozót, ezután nem szabad kiengednünk a kezünkből a győzelmet. Ezen a téren még sokat kell előre lépnünk, de összességében jó úton járunk, mérkőzésről mérkőzésre fejlődünk.

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00