Nem sikerült feltenni a pontot az I-re

U14 Fiú B

Helyszín: CAMUGO

Játékvezetők: Fajszi Zsombor Levente, Szűcs Tamás

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2022-04-09 13:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
BLF-KK 22 14 14 22 72
Serdülő U14 B 17 18 15 19 69

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

KARDOS ÁDÁM 32, RAVASZ PÉTER 17, YANG ZI LE 9, Wéber István 4, Samu Gergő 3, Helmeczi Dániel 2, Sztojka Balázs 2, Szombathelyi Zoltán Marcell, Sztankóczy Olivér, Takács Ábel Simon, Horváth Áron, Csikós Milán Barnabás

1. félidő

Az idény utolsó regionális bajnokiján a C csoport volt a tét, ennek megfelelően tüzeltem fel a játékosokat, hiszen itt már nem volt hová tartalékolni. Nagyon komoly férfias küzdelem folyt a pályán, itt tényleg minden labdáért meg kellett küzdeni szó szerint. Az első meccsen történt sajnálatos sérülés okán (Horváth Áron – boka) kicsit variálnom kellett az ötösökön, és ez meglátszott a játékunkon is, hiszen az első 10 percben 5 pontos hátrányban voltunk. Nem igazán tudtunk gyorsan indulni, mert az ellenfél jól visszazárt, és sok bosszantó technikai hibát is elkövettünk. Védekezésben keményen tartottuk magunkat, nem riadtunk vissza a taktikai faultoktól sem, igyekeztünk kevés teret engedni a BLF-nek a támadásainál. Ravasz Peti is „megérkezett” a fordulóra a 2. tíz percben nagyon erőszakosan játszott, és szép kosarakkal húzta a csapatot. Mindenki küzdött amennyire tudott, és sikerült is visszakapaszkodni -1 pontra a félidőre.

2. félidő

Semmi kétségem nem volt afelől, hogy az utolsó percig szoros lesz az összecsapás, így továbbra is a kemény védekezésre kellett figyelni ami csapatszinten sikerült (besegítések, összezárás) egyénileg már kevésbé. Ez utóbbi döntőnek bizonyult, hiszen nem egy „fault+kosár jó”-t hoztunk össze, ráadásul az egyiket kritikus szituációban a vége előtt kb 3 perccel. El kell ismerni hogy az ellenfélnél több képzettebb játékos volt akikre rá lehetett bízni a támadások befejezését, míg nálunk ez nagyjából kettőre korlátozódott. A meccs a vége előtt 2 perccel dőlt el végleg amikor -2-nél egy támadásnál 5(!!!) kísérletből sem sikerült betalálni, és az ellenfél ezt kihasználta az ellentámadásnál. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a feljutás, mert megérdemeltük volna, de ma az ellenfél 3 ponttal jobb volt.

Összegzés

Szépen araszoltunk felfelé hónapról-hónapra a regionális bajnokságban, és reálisan nézve a csapatok játékerejét számunkra a csúcsot a C-csoport elérése jelentette volna. Erre két lehetőségünk volt, sajnálatos, hogy egyikkel sem tudtunk élni. Ahogy a végeredmény is mutatja, remek összecsapás volt, hatalmas küzdelemmel (két csapat együtt 50 faultot hozott össze!) helyenként szép megoldásokkal mindkét oldalon.

A mérkőzés játékosai: Kardos Ádám, és Ravasz Péter

2021/22-es Regionális Bajnokság összegzése: A csapat játékerejét, és az adott körülményeket figyelembe véve pozitív szezont zártunk 10 győzelemmel és 4 vereséggel. (egy forduló máig érthetetlen okokból elmaradt) Az utolsó csoportból indulva küzdöttük fel magunkat a D csoport tetejéig, ami látványos fejlődést mutat. Szomorú tény, hogy az idény 14 meccséből EGYSZER SEM tudtunk a legjobb csapatunkkal kiállni, a rengeteg betegség, és sérülés miatt ami szeptember óta jelen van a csapatnál folyamatosan. Mivel kevés játékos öregszik ki, a srácokban van potenciál a következő szezonra is kiegészülve az A csapat játékosaival, és a nagyon ügyes U12-es csapatból felkerülőkkel együtt. A hátralévő két és fél hónapban sem dőlünk hátra, hanem gőzerővel dolgozunk a hiányosságok megtanulásán, és a hibák kijavításán. Köszönjük az egész éves szurkolást! 

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00