Nem találom a szavakat…

Helyszín: Zrínyi Gimnázium 1108 Budapest, Mádi u. 173.

Játékvezetők: Bárány Levente, Adjudani Pezsman

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2020-02-16 09:45:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Malév Kobrák 24 8 5 19 8 64
U11 Békási Kaszások 1 10 4 1 20 36

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Békási Kaszások: Paár 2, Felkai 0, Henglár 0, Kocsis 1, Baján 1, ZÁDOR 13, CZIRKOS 14, Tas 3, Juhász 0, Réthy 2, Kiss 0

1. félidő

Az 5. forduló első mérkőzését a Malév Kobrák ellen játszottuk. Keresem a szavakat arra, hogy hogyan kezdtük a mérkőzést, de nem találom a megfelelőt. 1 pontot tudtunk dobni, azt is büntetőből. Az ellenfél pedig 24 pontig meg sem állt. Indultak, és üres ziccereket dobtak folyamatosan, ha nem így szereztek pontokat, akkor lepattanókból. A második negyed már jobb volt, ott végre azt csináltuk, amit tudunk. Szereztük a pontokat, de még mindig sok-sok hiba csúszott be a játékunkba.

2. félidő

4 büntetőt dobtunk be. Folytatjuk a gyakorlást és remélem a következő fordulóra a dupláját vagy a tripláját dobjuk be.
Semmi sem változott az első negyed óta. Ugyan úgy folytattuk. Eladott labdák, lépéshibák, kocogunk vissza védekezésben. Ebben a negyedben is 1 pontot sikerült szerezni… Míg az ellenfél megint kétszámjegyű értékig jutott el. Az utolsó negyedben viszont meg tudtuk mutatni a küzdős oldalunkat. Sajnos már akkora volt a különbség, hogy a 20 bedobott ponttal sem tudtunk közelebb férkőzni, így 36-64-re elvezettük ezt a mérkőzést.

Összegzés

Még így a cikk megírása végére érve sem találom a szavakat. Nem tudom mi történt az első és harmadik negyedben. Két negyed alatt tudtunk 2 pontot szerezni. Alapvető hibákat követtünk el. Lépéshibával indulunk el. A vonalon állva dobjuk be a labdát. Pontatlanul passzolunk. Nem a gyűrűt támadjuk. Nem szedünk lepattanókat. És védekezésben nem találjuk meg az embereinket, és szó szerint kocogunk vissza, és nézzük hátulról, ahogyan az ellenfél szerzi a pontokat. Hiányzott a csapatból a tűz, az elszántság, hogy én ma megmutatom, nekik mit is tudok. Hiszem, és tudom is, hogy nem ennyi van a srácokban.
A 2. és 4. negyedben voltak szép játékok, megoldások, de 4 negyedből áll a kosárlabda.
Az edzés az azért van, hogy gyakoroljunk, hogy majd a mérkőzésen bemutassuk a tanultakat, alkalmazzuk. De ahhoz, hogy valaki tanuljon, fejlődjön, ahhoz edzésre kell járni. És ha rendesen járunk edzésre, az még nem elég, ott dolgozni kell kő keményen, és figyelni, hogy az ilyen nagyarányú „zakókat” elkerüljük.
Lehet úgy is veszíteni, hogy mindent megtettünk, és emelt fővel távozunk. De ma nem tettünk meg mindent.

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00