Nem tudtunk felpörögni

Helyszín: Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Játékvezetők: Jakab László, Reisz Péter, Földi László

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2021-10-25 17:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Pécsi VSK-Cargate 26 18 20 21 85
Óbudai Kaszások 19 10 25 8 62

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások:

CZURA 11/3, Vas-Teplán 4, Fekete 7/3, CZIRBUS 20, Horváth

Cs: Ruják, Kalassai 7/3, Bencsik, VIGH 7, Boinizter 4, Hegedűs M. 2, Konta

1. félidő 

Mérkőzések óta rosszul kezdtük az első negyedeket ezen szerettünk volna most változtatni. Nem voltak biztató jelek a hét folyamán, több sérüléssel bajlódtunk és volt pár betegünk is. Ennek ellenére nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést és hamar magunkhoz ragadtuk az előnyt. Úgy tűnt, a fiatal pécsi csapat nem tud reagálni a Czura és Czirbus vezette támadásainkra. Öt perc után azonban teljesen szétesett csapatunk, fegyelmezett védekezésünk megtört és a negyed végére már 6 pontos hátrányban voltunk. Ismét nem sikerült tartani magunkat a fegyelmezett védekezéshez, 26 pont az első játékrészben rengeteg. A második játékrészben valamilyen szinten javult a védekezésünk, de támadásainkat sorra buta befejezéssekkel zártuk, rengeteg hibát vétettünk. Félidőre pedig 15 pontos hátránnyal nézhettünk szembe.

2. félidő 

A félidei megbeszélés után új lendületre kapott a csapat. Sikerült pár labdát szereznünk és abból könnyű kosarakat szerezni. Támadásban is szépen járt a labda, jó döntéseket hoztunk és jöttek is a pontok. A javuló teljesítmény miatt pedig ezt a negyedet sikerült már megnyernünk. Az utolsó játékrész azonban nem sok jót tartogatott a számunkra, tartás nélküli dzsungelkosárlabdába tévedtünk, ellenfelünk pedig köszönte szépen és élt a lehetőséggel. Szépen épített előnyük tovább duzzadt és esélyt sem hagytak nekünk. A védekezés hiányában pedig elszenvedtünk az idei legnagyobb különbségű vereségünket, 85-62.

Összegzés 

Gratulálok a pécsi csapatnak, minden játékszegmensben jobban játszottak, mint mi. Nem tudtunk felpörögni erre a mérkőzésre. A héten voltak problémáink a csapaton belül, betegségek, sérülések, de ez nem magyarázza azt, hogy idejövünk, és nem tudunk felpörögni a mérkőzésre. Tovább kell lépni, tovább kell dolgozni, és meg kell próbálni kijavítani a hibákat.

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00