Nem tudtunk ritmust váltani

Serdülő I. (ffi)

Helyszín: Baja, Szent Antal u. 96

Játékvezetők: Szőke Bence, Goldring Gergő, VB elnök: Kunvári Józ

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-04-06 11:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
KKS 12 26 21 23 82
Serdülő I. (ffi) 14 20 15 17 66

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kiss Koppány 3/3, Balogh Mátyás, Kocsis Marcell 12/3, Marossy Barnabás 3/3, Márkus Tamás, Szabados Benjámin 18, Korompay Dénes 2, Pintye Ákos 13, Vermes Örs 9, Dulic Damjan, Michel András 2, Patrik-Pirk Martin 4

1. félidő

Az Országos Serdülő Főtábla alsóházi P csoport tornájának Baja városa adott otthont. Első ellenfelünk a KKS csapata volt. Ellenük már játszottunk szezon elején az egyik területi forduló alkalmával, és akkor pár ponttal ők győzedelmeskedtek. Pár hónap múlva a Budapest Serdülő/B Bajnokság alapszakaszában is összecsaptunk velük hazai pályán és akkor bődületesen jó dobó formával, 41 ponttal mi nyertünk. Azt lehetett tudni, hogy az akkor bedobott 10 hárompontost hazai pályán, most nehezen fogjuk tudni megismételni idegenben.
Pluszban a fizikális főlény őket segíti. Kérdés volt, hogy ezt a különbséget, hogy tudjuk egyensúlyozni szívvel és akaraterővel védekezésben. Első negyedet nem kezdtük meg rosszul, annak ellenére is vezettünk, hogy egy rakat ziccert kihagytunk. Második negyedben a támadó játékunkkal nem volt gond. Védekezésben akadtak gondjaink, több egyéni feladatot nem tudtunk megoldani.

2. félidő

Második félidőben nem tudtunk ritmust váltani. Továbbra is 20 pont felett kaptunk minden negyedben. Egyszerűen nem éreztem a csapaton, hogy ma itt fordítani tudunk. Nem volt stabilitásunk hátul, és így roppant nehéz feladat a fordítás. Támadásainkat nehezítette az újonnan tanult anyag, ami nem ment gördülékenyen még. Ez ilyenkor természetes, ez nem akkora probléma. Védekezésünk annál inkább hagyott kivetni valót időnként.
Nem tettük bele a pluszt, ami igazán kellett volna, ahhoz hogy megfordítsuk a mérkőzést.

Összegzés

Nagyon rosszul játszottunk. Ettől többet tudunk. Sajnos nem mi irányítottuk a mérkőzést, csak követtük időnként az eseményeket. Rövid ideig tudtunk jó teljesítményt nyújtani, kb 2-3 percig. Utána mindig visszasüllyedtünk. A támadást nem nézve az új tanult anyag miatt, ha védekezésben tudtuk volna hozni, amit az előző fordulókon sokkal jobb csapatok ellen is betudtuk mutatni, akkor ez egy egál meccs lett volna.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…