Nyögvenyelős győzelem

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Simon Kristóf, Szentpáli-Gavallér Csaba

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-10-19 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub U20 22 25 12 17 76
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 22 30 12 18 82

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KOVÁCS 17, KOFLANOVICS 13/9, Hegedűs O. 15/3, DÉNES 20/6, Chabot
Cs: Konta 5, Simon 8, Hegedűs M. 4, Gálfalvi, Bai.

1. félidő

Sajnos a tőlünk megszokott korai meglépés most elmaradt. Igaz, sikerült több kosarat is szereznünk gyorsindításból már a mérkőzés elejétől kezdve, viszont védekezésben adódtak problémáink, amik elsősorban a figyelem és a mentális felkészültségünk hiányának könyvelhető el. Visszarendeződésünk közel sem volt elfogadható, rendszeresen kaptuk úgy a kosarakat ellenfelünktől, hogy csak a mezük hátulján lévő számokat tudtuk leolvasni visszafutás közben. Az első negyedben nagyon hasonló játékképet mutatott két gárda a pályán, és az eredményjelző táblán is ezt lehetett látni, a negyedet 22:22-vel zártuk. A második negyedben mind védekezésben mind támadásban összeszedettebben dolgoztunk. Agresszívabb védekezésünk miatt ellenfelünk dobószázaléka romlott, a miénk pedig feljavult (2 pontosoknál az első negyedben 41%-kal, a második negyedben 60 %-kal dobtunk, a 3 pontosoknál a dobószázalék 12-ről 44-re javult). Félidőben 5 ponttal vezettünk.

2. félidő

A második félidőt egy 12:3-as rohanással kezdtük, amire a tiszújvárosiak 9:0-val válaszoltak. A 3. negyed második felére dobószázalékunk megint hanyatlani kezdett, rengeteg közeli és távoli kísérletet hagytunk ki (ebben a játékrészben mezőnyből mindössze 20%-kal dobtunk). Viszont ami nagyon pozitív volt, hogy a támadólepattanókért nagyon határozottan elmentünk, és a mérkőzés egésze alatt 35(!) támadólepattanót szedtünk le, ebből 21-et a második félidőben( ez nagyon jó, főleg, ha összehasonlítjuk ellenfelünk egész mérkőzés alatt szedett 12 támadólepattanójával). Ez esélyt adott arra, hogy több kísérletből találjunk be a tiszaújvárosiak gyűrűjébe, és így végig meg tudtuk őrizni az előnyünket. Az utolsó másfél percben még sikerült a Tiszaújvárosnak közel kerülni hozzánk, 4 pontra feljöttek, viszont a fiúk a legvégén higgadtan meg tudták oldani, hogy a mérkőzés a kezünkben maradjon.

Összegzés

Egy nagyon gyenge teljesítménnyel sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést. Védekezésben nem voltunk kellőképpen agresszívak, és nem egységes csapatként védekeztünk. Támadásban nem járt a labda úgy, ahogy szerettük volna, legtöbbször nem próbáltunk dobóhelyzeteket kialakítani egymásnak, és amit csináltunk azt nagyon sokszor pontatlanul hajtottuk végre. El kell gondolkodnunk a hibákon, és mindenképpen javítanunk kell ezeken a következő mérkőzésre. A nem megfelelő teljesítmény ellenére örülünk, hogy megnyertük a mérkőzést, reméljünk a következő összecsapást is sikerül behúznunk, akkor már egy jobb játékkal! Gratulálunk a Tiszaújvárosnak a jó meccshez!

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00