Nyögvenyelős győzelem

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Simon Kristóf, Szentpáli-Gavallér Csaba

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-10-19 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub U20 22 25 12 17 76
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 22 30 12 18 82

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KOVÁCS 17, KOFLANOVICS 13/9, Hegedűs O. 15/3, DÉNES 20/6, Chabot
Cs: Konta 5, Simon 8, Hegedűs M. 4, Gálfalvi, Bai.

1. félidő

Sajnos a tőlünk megszokott korai meglépés most elmaradt. Igaz, sikerült több kosarat is szereznünk gyorsindításból már a mérkőzés elejétől kezdve, viszont védekezésben adódtak problémáink, amik elsősorban a figyelem és a mentális felkészültségünk hiányának könyvelhető el. Visszarendeződésünk közel sem volt elfogadható, rendszeresen kaptuk úgy a kosarakat ellenfelünktől, hogy csak a mezük hátulján lévő számokat tudtuk leolvasni visszafutás közben. Az első negyedben nagyon hasonló játékképet mutatott két gárda a pályán, és az eredményjelző táblán is ezt lehetett látni, a negyedet 22:22-vel zártuk. A második negyedben mind védekezésben mind támadásban összeszedettebben dolgoztunk. Agresszívabb védekezésünk miatt ellenfelünk dobószázaléka romlott, a miénk pedig feljavult (2 pontosoknál az első negyedben 41%-kal, a második negyedben 60 %-kal dobtunk, a 3 pontosoknál a dobószázalék 12-ről 44-re javult). Félidőben 5 ponttal vezettünk.

2. félidő

A második félidőt egy 12:3-as rohanással kezdtük, amire a tiszújvárosiak 9:0-val válaszoltak. A 3. negyed második felére dobószázalékunk megint hanyatlani kezdett, rengeteg közeli és távoli kísérletet hagytunk ki (ebben a játékrészben mezőnyből mindössze 20%-kal dobtunk). Viszont ami nagyon pozitív volt, hogy a támadólepattanókért nagyon határozottan elmentünk, és a mérkőzés egésze alatt 35(!) támadólepattanót szedtünk le, ebből 21-et a második félidőben( ez nagyon jó, főleg, ha összehasonlítjuk ellenfelünk egész mérkőzés alatt szedett 12 támadólepattanójával). Ez esélyt adott arra, hogy több kísérletből találjunk be a tiszaújvárosiak gyűrűjébe, és így végig meg tudtuk őrizni az előnyünket. Az utolsó másfél percben még sikerült a Tiszaújvárosnak közel kerülni hozzánk, 4 pontra feljöttek, viszont a fiúk a legvégén higgadtan meg tudták oldani, hogy a mérkőzés a kezünkben maradjon.

Összegzés

Egy nagyon gyenge teljesítménnyel sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést. Védekezésben nem voltunk kellőképpen agresszívak, és nem egységes csapatként védekeztünk. Támadásban nem járt a labda úgy, ahogy szerettük volna, legtöbbször nem próbáltunk dobóhelyzeteket kialakítani egymásnak, és amit csináltunk azt nagyon sokszor pontatlanul hajtottuk végre. El kell gondolkodnunk a hibákon, és mindenképpen javítanunk kell ezeken a következő mérkőzésre. A nem megfelelő teljesítmény ellenére örülünk, hogy megnyertük a mérkőzést, reméljünk a következő összecsapást is sikerül behúznunk, akkor már egy jobb játékkal! Gratulálunk a Tiszaújvárosnak a jó meccshez!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…