Óbudai Mini Kupa 22/23 III. forduló

A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá „készülni”, hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már „elmélyült tudását” kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!

 

2023. január 8., Kaszás Csarnok

Óbudai Mini Kupa III. forduló

 

 

Aquincumi Gepárdok – Andor Ilona Mókusok 51 – 20

Béres Sólymok – Váradi Hősök 20 – 36

Andor Ilona Mókusok – Béres Sólymok 24 – 50

Váradi Hősök – Aquincumi Gepárdok 37 – 23

 

Aquincumi Gepárdok – Medvéné Kozma Rita

A téli szünet előtti utolsó edzésről úgy hagytuk el a tornatermet, hogy nagyon várjuk a januári Óbudai Mini kupa fordulóját. Szerettünk volna ismét mindkét mérkőzésen győzni, így nagy elszántsággal kezdtük meg az első összecsapást a Mókusok ellen. Roppant szimpatikus csapattal találkoztunk.

Sikerült az elején a vezetést megszerezni, ami a mérkőzés végéig nem is változott. Bátran, lendületesen játszottunk, minden labdáért harcoltunk. Büszke voltam a gyerekekre, mert látszott rajtuk, hogy nagyon akarják a győzelmet.

A fordulót a Hősök csapata ellen folytattuk, akikkel már az előző alkalommal is kemény csatát vívtunk, hatalmas küzdelem volt, de akkor mi nyertünk. Sajnos itt már megmutatkozott, hogy hosszú volt a szünet, hisz elfáradtunk, nem bírtuk a nagy nyomást. Az első negyedben nagyon sok helyzetünk kimaradt, míg a második negyedben egy sem ment be. Ez nagyon megviselte a gyerekeket, még az eddigi jó százalékkal dobott büntetőinkben is rontottunk, csak hárman találtak be. Hiába volt néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény, az ellenfél kemény védekezésével nem bírtunk, jobban akarták most ezt a győzelmet. Szerencsére még hátra van négy forduló, az edzéseken dolgozunk tovább, és biztos vagyok benne, hogy februárban ismét visszatérnek a pályára a harcos Gepárdok.

Váradi Hősök – Ifj. Paulik Tamás

Hiába, hogy év eleje volt, és még téli szünet, a HŐSök hatalmas lelkesedése most sem hagyott alább, így teljes csapattal vágtunk neki a 3.fordulónak! Tudtuk, hogy a Sólymok jó játékerőt képviselnek, de biztosak voltunk a dolgunkban, és -a már megszokott- kemény harcmodorban mentünk fel a pályára. A védekezést szépen megoldottuk most is, korukhoz képest éretten, és koncentráltan játszottak a srácok. A befejezéseken még lesz mit javítani, de amíg így küzdünk minden labdáért addig nem lesz nagy baj. A félidőre szép előny építettünk ki (20-7) így a 2. játékrészre „csak” meg kellett azt tartani. Ezt a két negyedet 16-13-ra hoztuk szép egyéni teljesítményekkel, és jó csapatszellemmel. Készülhettünk a döntőre.

Szinte biztos, hogy az ÓMK jelenlegi csapatai közül a Gepárdok, és mi rendelkezünk a legerősebb játékosállománnyal, így nem volt meglepetés, hogy ez a két csapat játszotta a döntőt a fekete (azaz a legerősebb) csoportban. Egy hónapja kikaptunk tőlük, és bár most kicsivel gyengébb kerettel érkeztek, a HŐSökön látszott, hogy nagyon akarják a győzelmet. Nem kezdtünk jól, az első 8 perc után 2-6 állt az eredményjelzőn. Ezután viszont szinte csak mi voltunk a pályán, és jó emberfogással teljesen elbizonytalanítottuk az ellenfél legjobbjait, mi pedig szépen értékesítettük a helyzeteinket, és egy lehengerlő 18-0-s negyeddel kényelmesen vártuk a 2. félidőt. A harmadik játékrész megint kicsit gyengébbre sikeredett, de még így is maradt 7 pont az előnyből. (28-21) Az utolsó 8 percben ismét domináltunk, és az utolsó leheletükig küzdöttek a srácok. Itt egy kosarat kaptunk, míg ötöt szereztünk, 4-et ziccerből, egyet büntetőből. A végén magabiztosnak mondható 14 pontos győzelmet arattunk!

Rég láttam ilyen földöntúli boldogságot 12 kissrác arcán akik körberohangálva ünnepeltek, és egymást ölelgették a végén! Nagyon örülök, hogy sikerült, ezt már senki nem veheti el tőlünk! GRATULÁLOK! HAJRÁ HŐSÖK!

 

Andor Ilona Mókusok – Oláh Ádám

Veretlenül fordultunk erre az évre. Ennek köszönhetően, de lehet csak a karácsonyi bejgli miatt, önbizalomtól megtelve érkeztünk meg erre a fordulóra. Sajnos utolsó pillanatban két játékosunk betegség miatt nem tudott eljönni, ezúton szeretnék nekik mielőbbi jobbulást kívánni.

Kemény mérkőzésekre számítottunk, nem is csalódtunk. Egyben értékelném a két mérkőzést, mivel mind a Gepárdok ellen, mind a Sólymok ellen hasonlóan alakult a mérkőzés. Az első negyedek nagy tempóban kezdődtek, ezt a tempót az első meccsen nehezen, míg a második negyedben sikerült felvennünk. Ahogy számítottam rá a karácsonyi szünet után kicsit pontatlanok voltak a gyerekek, kivételként említhetem Medetz Nimródot, aki több extra dobást is értékesíteni tudott! Mindkét mérkőzésen fokozatosan nőtt a különbség a csapatok közt, de úgy gondolom, ahogy visszarázódnak a gyerekek úgy fogunk nagyobb fejfájást okozni az ellenfeleinknek. A második mérkőzés utolsó negyedében sajnos át kellett adnom az edzői feladatokat Kováts Bencének, vele zárult a mai nap.

A lányok közül Zsolnay Cecília és Dobos Dia, míg a fiúk közül a születésnapos Mózes Soma mellett Lakatos-Zvada Vince, Gacsályi Boldizsár és Medetz Nimród húzta a csapatot. Ők számítanak rutinosabbaknak, örülök, hogy már mérkőzések óta tartósan tudják hozni ezt a szintet. Természetesen nem csak ők teljesítettek jól a fiatalabbak közül és mindenkinek sikerült védekezésben és támadásban is hozzátenni a játékhoz.

Eredménytől függetlenül úgy gondolom sikeres volt ez a nap. A gyerekek mentalitásával nem volt probléma, a két vereség után szerintem nagyon várják a következő fordulót, hogy újra győztes meccsen léphessenek pályára.

Béres Sólymok – Szabó István

Ismét nagy örömmel vettünk részt a tornán. Szokatlan volt a „korai” kezdés, kicsit több időre is volt szükségünk a  bemelegedésre. Ismét két nagyon ügyes gyerekekből álló csapattal tudtunk játszani. Sikerült egy új kisfiút is kipróbálni a csapatunkban, aki nagyon jól érezte magát. Minden tornán érezhető számunkra a többi csapat erőteljes fejlődése, ami nagyon jó a gyerekeknek, hogy látják hogy hol tartanak a többiek. Ez rámutat a hiányosságainkra, amit edzéseken megbeszélünk és gyakorolhatunk.

Köszönjük a szervezést és a lebonyolítást!

Hajrá Sólymok!

 

 

Váradi Flamingók – Bárczi Mini Delfinek 45 – 19

Medgyessy Kobrák – Harrer Farkasok 13 – 46

Bárczi Mini Delfinek – Medgyessy Kobrák 40- 23

Harrer Farkasok – Váradi Flamingók 22 – 20

 

Harrer Farkasok – Vigh Marcell

Érdekes fordulóhoz érkeztünk a bajnokságban, ugyanis egy hosszabb karácsonyi szünet által edzés nélkül következett ez a játéknap a gyerekeknek. Ezért szerintem mindenki kíváncsián várta, hogy a gyerekek, hogy fognak teljesíteni. Én úgy gondolom az én kis Farkasaim nagyon szépen megugrották ezt a feladatot és egy abszolút örömteli fordulón vagyunk túl????

Az első mérkőzésünket a legutóbbi ellenfelünkkel vívtuk a Kobrák csapatával. Egy panaszom nem lehetett a gyerekekre, mert rendkívül összpontosítva és hatalmas lendülettel kezdtük a meccset és ezt próbáltuk tartani egészen a végéig. Magabiztos győzelemmel mentünk tovább és vártuk a következő meccset a Flamingók ellen.

Tudtuk, hogy ez már egy kicsit nehezebb falat lesz a nagyon ügyes Flamingó lányok ellen, de gyerkőcök szintén egy szuper jó mentalítással, lelkesedéssel álltak a meccshez, aminek az eredménye egy hihetetlenül szoros és izgalmas mérkőzés lett. Sajnos a létszámunk nem volt a legideálisabb, mert csak 8 fővel tudtunk érkezni erre a fordulóra is és érezhető volt, hogy kicsit elfáradtunk, így a második meccs végére. Egész meccs folyamán a csapatok fej-fej mellett meneteltek, ha az egyik oldalon volt kosár akkor biztos jött a válasz is rá. Egyedül a félidei büntető dobás volt a különbség ebben jobbak voltak a Flamingók 1 dobással, de nem zavarta a végén ez tény a gyerekeket és egy bravúros labdaszerzés után Rubennek sikerült befejeznie a ziccert és ezzel megszerezni a győzelmet.

Szeretnék gratulálni az ellenfél csapatainak ehhez a két fantasztikus meccshez és sok sikert nekik a továbbiakban! Az én kis gárdámra pedig nagyon büszke vagyok, hogy ilyen szép teljesítményt nyújtottak a hétvégén és végre sikerült a várva várt két győzelem! Három játékost emelnék ki akik nagyszerűen játszottak mind két meccsen és a pálya minden területén ott voltak Hégli Réka,  Poteczki Ruben és Bohamoz Pavlo. Remekül előre léptek hiányzók helyeire.

Váradi Flamingók – Reiter Bence

Első mérkőzésünket a Bárczi Mini Delfinek ellen játszottuk. Lendületesen jó kezdtük a mérkőzést. Sok helyzetünk volt, amiket pontokra tudtunk váltani. Védekezésben sajnos sokszor nem értünk vissza, és így könnyű kosarakat tudott dobni az ellenfelünk. A jó támadás az egész mérkőzés ideje alatt megmaradt. Igaz tudtunk volna több pontot is szerezni, mert a helyzeteink megvoltak, de semmi baj, így is szép a 45 dobott pont. Védekezésben kell majd még többet fejlődnünk, hogy visszaérjünk.

Második mérkőzésünket a Harrer Farkasok ellen játszottuk. Szoros mérkőzés volt, kevés ponttal. A helyzetek megvoltak, de egyszerűen nem talált utat a labda a gyűrűbe. Ugyan az volt sajnos a hibánk, hogy nem értünk vissza védekezésben. Egy utolsó másodperces kosarat kaptunk, és arra már nem tudtunk válaszolni.

Gratulálok mind a két mérkőzéshez lányok! A második mérkőzésből sokat fogunk tanulni, mert sok ilyen szoros mérkőzésünk lesz még, ahol nagyon oda kell figyelni az utolsó sípszóig.

Hajrá Flamingók!

 

Bárczi Mini Delfinek – van der Meer Loránd

A januári fordulón két csapattal tudtunk részt venni, így a fiatalabb játékosaink is pályára tudtak lépni.

Első ellenfelünk a Flamingók csapata volt, akiknek csapata jóval idősebb és magasabb lányokból állt. Nagyon szépen küzdöttünk és harcoltunk, a kezdeti megilletődés után pedig szép akciókat vezettünk. A győzelem a Flamingóké lett, de nagyon hasznos meccset sikerült játszanunk.

Második találkozónkat a Kobrák ellen vívtuk. Szerettük volna az előző meccs hozzáállását tovább vinni mert azzal akár a győzelmet is megszerezhettük volna. A srácok rátettek még egy lapáttal így rögtön az elején sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést. Öröm volt látni mindenki szemében a tüzet, amellyel az egész mérkőzést lejátszottuk. Több játékosunk is nagyot lépett előre, nagyon sok jó egyéni teljesítmény érkezett, rengeteget tudtunk tanulni a két meccs alatt!

Szép volt, hajrá Delfinek!

 

Medgyessy Kobrák – Oláh Ádám

Sajnos az év első Mini Kupa fordulóját erősen foghíjasan tudtuk volna megkezdeni, hogy ha a Mókusok csapatából hárman nem segítenek ki minket. Ezúton is szeretném megköszönni azoknak a Mókus gyerekeknek és szüleiknek, hogy segítettek nekünk ezen a napon!

A napot a Harrer Farkasok ellen kezdtük meg. Összesen 3 olyan játékos lépett pályára, akik tavaly is jártak edzésre, valamint a 3 beugró Mókus gyerek először találkozott a csapattal, ennek fényében nem is nézem az eredményt. Az első félidőben még szokták egymást a gyerekek, időbe telt, míg rájöttek ki miben tud hozzátenni a játékhoz. A második félidőben már javult a játék képe. Vida Mia elől-hátul bemutatta, hogy húzóembere ennek a csapatnak, Felkai Nikolett és Temesi Ádám mindenhol igyekezett ott lenni, míg a „kicsik” közül Lukács Simonnak sikerült a legjobban felvenni a mérkőzés tempóját ezen a szokatlanul összerakott mérkőzésen. A többiek kicsit álmosan kezdték a találkozót, de a mérkőzés végére már mindenkinek volt 1-1 jó momentuma.

A második mérkőzésen a Bárczi Mini Delfinek ellen szerettük volna megmutatni, hogy veszélyesebb Kobrák vagyunk mi, mint amit láthattak a kilátogató szülők az első mérkőzésen. Úgy gondolom ez sikerült is. Az előző mérkőzésen jól szereplő négyes mellé sikerült fellépnie védekezésben Erdész Benedeknek, ő többször is nagyot harcolt a labdáért, míg Katus Gergő és Kovács Balázs mezőnyben és támadásban vállalt több szerepet. Jó volt látni, hogy Stremmitzer Dóri egy hosszabb sérülés után fokozatosan feloldódva próbálta meg felvenni a játék ritmusát.

Úgy gondolom, elégedettek lehetünk, egy nem megszokott kerettel sikerült a mérkőzés bizonyos szakaszaiban helytállnunk erősebb ellenfelek ellen. Gratulálok a Farkasoknak és a Delfineknek a győzelemhez!

 

 

Kevélyhegyi Pattogó Szőlőszemek – Szalézi Pandák 14 – 44

Bárczi Delfinek – AKG Sárkányok 61 – 37

AKG Sárkányok – Kevélyhegyi Pattogó Szőlőszemek 41 – 27

Szalézi Pandák – Bárczi Delfinek 43 – 21

 

Szalézi Pandák – Solti Fanni

Az idei első mérkőzésünk előtt nagyon régen volt edzésünk. Ez az első negyedben meg is látszódott, nagyon álmosan indítottunk, alig találtuk magunkat. Szerencsére azért egyre jobban bemelegedtünk és a többi negyedben sokkal erőteljesebben és lelkesebben tudtunk játszani, ez az eredményen is meglátszódott. Első kosarunkat Dorka Domonkos szerezte, aki nem félt több védő közé betörni az egész mérkőzés alatt. A félidei büntetők során nem igazán tudtunk koncentrálni, csak két bedobott kosár sikerült. Sebaj, fogjuk még gyakorolni.

A második félidőben Pataki Huba lépett elő vezérként és rögtön két kosárral indított, Dorka Barnabás pedig nem tudott hibázni az utolsó negyedben és egymás után 6 pontot is szerzett.

A második mérkőzésen beindult a gépezet és 20 pontot sikerült dobni. Szinte mindenkinek sikerült kosarat szereznie, aminek nagyon örültem. Elképesztő védekezést láthattunk a Pandáktól, amit így év elején nem is mertem gondolni. Nagyon büszke vagyok rájuk!

Az első mérkőzéshez képest jóval bátrabban és elszántabban játszottunk. Ebben a félidőben már 5 büntetőt is sikerült bedobnunk, látszódott, hogy felébredtünk.

 

Összességében nagyon elégedett vagyok a csapattal, mindkét mérkőzést megnyertük, de nem szabad elbízni magunkat, nagyon sok mindenen kell még dolgoznunk az edzések folyamán.

 

Hajrá Pandák!

 

Bárczi Delfinek – van der Meer Loránd

Idősebb csapatunk a Sárkányokkal mérkőzött meg először. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, bármilyen összeállításban voltunk fent, sorra szereztük a kosarakat, sikerült nagy előnyt kiépítenünk. Az idő teltével a védekezésünk gyengült, illetve ellenfelünk balkezes játékosa sok borsot tört az orrunk alá.

Szerencsére ha kosarat kaptunk nem törtünk össze hanem hamar sikerült válaszolnunk, végül 61 pontot szereztünk ami szuper teljesítmény.

A Pandák jutottak a másik ágon a csoport döntőjébe, így velük játszottunk másodjára. Ellenfelünkbe játszott az idei kiírás egyik legjobb játékosa, így a páratlan negyedekben mikor padon volt, kellett volna minél nagyobb előnyt kiépítenünk.  Sajnos ezekben a negyedekben nem tudtunk kellőképpen játszani, így végül sima vereséget szenvedtünk. Egész mérkőzésen rossz döntéseket hoztunk, így nagyon kevés kosarat tudtunk szerezni. Legközelebb már rutinosabban lépünk pályára ellenük, és reméljük vissza tudunk vágni.

Az első meccs szuper játékához gratulálok a csapatnak, a második meccsből pedig le kell vonnunk a tanulságot, és a következő fordulóig javítani ezeken! Hajrá Delfinek!

AKG Sárkányok – Czura Attila

 

 

Kevélyhegyi Pattogó Szőlőszemek – Reiter Bence

 

Az első mérkőzésünket a Szalézi Pandák ellen játszottuk. Álmosnak éreztem a csapatot, rég fogtunk

labdát, és rég mozogtunk együtt. A helyzeteink megvoltak, de nem tudtuk sajnos bedobni azokat.

Védekezésben is csak ismételni tudom magam, nem értünk vissza. Így az ellenfél könnyen tudott

eljutni 44 pontig. De nincs ezzel baj, folytatjuk a munkát, és reméljük, hogy még találkozunk a Pandák

csapatával, és visszavághatunk nekik.

 

A második mérkőzés már pontgazdagabb volt számunkra a Sárkányok ellen. Kezdtünk ébredezni, de

ugyan azok a hibák maradtak meg. Kihagyott helyzetek, és visszakocogás. Igaz védekezésben már

tudtunk javítani. Vissza is tudtunk jönni a félidőre 3 pontra, de nem tudtuk átvenni a vezetést. A

kosarak ide oda estek, de a kiépített előny megmaradt a mérkőzés végére.

Nincs semmi gond. Újra munkába állunk, és készülünk tovább. Még sok mérkőzés vár ránk, ahol

megmutathatjuk, hogy mennyit fejlődünk időről időre.

 

Hajrá Pattogó Szőlőszemek!






Hasonló tartalmak

  • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

  • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

    Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

  • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…

  • Az alsóház harmadik fordulójában a TFSE és a DKKA várt ránk az L2 teremben.

    Célunk volt, hogy az edzésen gyakorolt mozgásokat beépítsük a támadójátékunkba, minél többet vissza jöjjön, ezért már a bemelegítés során is erre igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt. A Dávid Kornél kezdte jobban a mérkőzést,…