Óbudai Mini Kupa I. forduló

Béres Sólymok – Harrer Farkasok

 

Béres Sólymok | Szabó István:

Az első mérkőzésünket az Újlaki Farkasokkal játszottuk. 9 fővel tudtunk kiállni, ennek ellenére sikerült nyernünk. Több olyan játékosunk is van, aki nem most szeptemberben kezdett el kosarazni. Az ellenfelünk sok ügyes, lelkes, kezdő játékosból állt. Lenyűgöző volt látni a létszámukat, hitüket, lendületüket. Mi megpróbáltunk egy egész pályás letámadással előnybe kerülni. Ez nagyjából sikerült is, de azért megmutatta, hogy milyen játékelemeket kell még fejlesztenünk.

Félidőben 4-4 büntetőt dobott be a két csapat, így a végeredmény 52-6 lett.

Gratulálok a csapatnak, lelkesen várjuk a következő mérkőzésünket.

 

Nagy Péter Soma: 26; Nemes Bálint 15; Onczay Nándor 4; Rafácz Krisztián 3; Krauss Hedvig: 2; Oláh Zsigmond Péter: 1; Nagy Áron: 1.

 

 

Harrer Farkasok | Bársony Szilvia:

Nagy izgalommal készültünk a legkisebb gyerekekkel, életük első kosárlabda mérkőzésükre. A csapatom összetételét tekintve főleg második osztályos 2013-14-es születésű, 9 lány és 3 fiú.

Feldobás után hamar megszerezte az első kosarát az ellenfél. Sorra szórták a kosarakat, amit a védekezésünkkel nem tudtunk megakadályozni. Félidőben négy bedobott kosarunk volt (Jászberényi Ádám, Takács Nóra, Kenyeres Orsolya, Andrási Zsombor). Sokáig kellett várni az első bedobott ziccerünkre (Liai Wen Han). Támadásainknál sajnos az ellenfél fürgébb volt, így sok volt az eladott labda.

Annak ellenére, hogy kikaptunk, örültem, hogy a gyerekek végig nyerni akartak, nem adták fel, küzdöttek, hajtottak, figyeltek a szabályok betartására, bedobásoknál el tudtak szakadni a védőiktől, mozgásban kérték a labdát és tudtak sportszerűen gratulálni a győztes csapatnak.

 

 

Andor Ilona Mókusok – Medgyessy Kobrák

 Andor Ilona Mókusok | Vigh Marcell:

A mérkőzés egy szép meglepetéssel indult ugyanis a gyerekek megugrották a lécet ami szükséges a kosárlabdához. Az a küzdés és hajtás amit már az első perctől bemutattattak öröm volt nézni. Nem ismertek elveszett labdát, amint nem volt náluk egyből vissza is szerezték. Nagyon eredményesen játszottunk az első félidőben ezt nagy öröm volt nézni. Bárki bement a pályára nagy lelkesedéssel játszott.

A félidei büntetőket egész szépen sikerült bedobnunk, de természetesen törekszünk a még jobbra. A második félidőben kicsit lankadt már a figyelmünk többet hibáztunk, de ez teljesen benne van hisz a gyerekek most játszottak úgy igazán élesben és azért a fáradtság is meglátszott. A védekezésünket itt se érhette panasz, hisz továbbra is mindig ott voltunk és zavartuk az ellenfelet!

Összeségében gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és büszke vagyok rájuk, hogy szinte csak most kezdő játékosok ilyen jól és szépen megértették a játék lényegét! Tanulunk és fejlődünk tovább, hogy minél jobbak legyűnk és még a fáradtság se tudjon legyűrni minket!

 

Nagy-Szilitsán Gréta 13, Nagy Eliza 7, Debreceni Zekő 9, Mózes Soma 4, Mónus Marcell, Magyar

Balázs 15, Sutyinszki Soma 4, Temesi Máté 4, Zsolnai Cecília, Kazay Mátyás

 

Medgyessy Kobrák | Vigh Marcell :

Elég álmosan kezdtük a mérkőzést nem igazán tudtuk felvenni a ritmust az ellenféllel. Igen csak félénkek is voltunk az elején ami meg is látszódott gyorsan az eredményen. Igazából ez nem is meglepő hiszen ez a csapat szinte egy teljesen újjáépült csapat csak idén kezdett kosaraspalántákkal. A legtöbbüknek ez volt az első igazán komoly élménye éles meccs helyzetben. Így ebben a formában nem is olyan meglepő, hogy még csak ízlelgetjük a kosárlabdát!

A félidőben 3 büntetőt sikerült értékesítnünk amiról én azt gondolom nem is rossz teljesítmény persze van hova ebben is fejlődnünk. Amint én mindenképp kiemelnék a második félidőben az pedig a védekezésűnk feljavulása, sokkal jobban megérezték a gyerekek hogyan is kéne ezt csinálni. Sajnos a támadás nem ment itt se annyira, de ebben is volt már fejlődés ami egyértelműen bíztatásra ad okot. Itt már kicsit fel is bátorodtunk és jobban felvettük a kesztyűt az ellenféllel.

Én azt gondolom ez a mérkőzés igen sok tanulsággal járt és megmutatta, hogy milyen irányba is kell elkezdenünk haladni az edzéseken. Még bátrabban és határozottabban kell játszanunk legközelebb és annak meg lesz az eredménye. Gratulálok a csapatomnak büszke vagyok rájuk és fejlődünk tovább!

 

Pontdobók: Digruber Olivér 1, Kiss Adél 1, Vida Mia, Kulig Izabella, Csontos Amira, Básch Bence, Pető Eliza

Pető Barnabás 1, Felkai Nikolett, Taskó Hanga, Bazsó Réka 1, Juhász Vince, Kovács Ádám, Kenyeres-Tóth Dániel

 

Aquincum Gepárdok – AKG Sárkányok

 

Aquincum Gepárdok  | Kováts Bence

Másfél év után ismét Mini Kupa meccsen léptek pályára a Gepárdok. A legutóbbi csapat nagy része már az U12-es, illetve U11-es csapatainkban pattogtat, így egy teljesen új társaság lépett pályára vasárnap délben a Kaszások Csarnokban.

Nagy lelkesedéssel kezdte mindkét csapat meccset, rengeteg harcos megmozdulást mutattak be a srácok. Az első kosarainkat Leon szerezte az első negyedben, majd Marci és Kadosa tudott eredményes lenni. A félidei büntetők során picit kapkodtunk, még látszódott hogy rutintalan büntetőzők vagyunk, így most csak Marci és Fülöp Dávid értékesítette a saját dobását. A szünet után azonban beindult a gépezet és 12 pontot sikerült szerezni 8 perc alatt Rolinak, Titinek, Leonnak és Dávidnak. Bravó !:) A záró negyedben Marci tudott ismét eredményes lenni, így végül 25 dobott ponttal zártuk az I. Mini Kupa fordulót.

Nagyon boldog vagyok, hogy 13- lelkes Gepárd jelen tudott lenni és mindenki teljes erőbedobással igyekezett megmutatni az edzésen tanultakat. Nagyon jó kis társaság jött össze idén is, reméljük minél több fordulón hasonló lelkesedéssel fogunk tudni részt venni!

Hajrá Gepárdok! Hajrá Kaszások!

 

Aquincum Gepárdok: Bara Markó, Győre Leon 6, Kozák Ágoston, Virág Kadosa 1, Farkas Marcell 7, Kemenczik Dávid, Fülöp Dávid 3, Czinke Nóra, Pethő Roland 6, Merkl Dávid, Pálinszki Laura, Balogh Martina 2, Molnár Maja

 

AKG Sárkányok | Kováts Bence:

Az Óbudai Mini Kupa első fordulóján bemutatkoztak a AKG Általános Iskola lelkes kosarasai is, a szeptemberben induló Kiscelli Sárkányok is! Nagyon vártuk már ezt az alkalmat, többen már hetek óra a meccsezésről beszéltek már az edzéseken is 🙂

12 kis Sárkány lepte el vasárnap délben a Kaszás Csarnok parkettáját és habár a melegítésnél még látszódott a rutintalanság, az első negyedet úgy kezdtük mintha már rutin résztvevői lennénk a kupának. Az első negyedben Gellért tudott vezérként előlépni és szerzett 2 kosarat, majd a második negyedben Matyi és Dani volt eredményes. Nagyon bátran játszottunk az első félidőben, egyáltalán nem látszódott izgulás a srácokon, ráadásul az edzésen gyakorolt dolgokat is szépen megcsináltuk többször is! A félidei büntetők során Robi, Gellért és Ábel volt eredményes.

A harmadik negyedben a rutinosabb és többnyire idősebb Gepárdok akarata érvényesült, de a negyedik negyedben ismét szoros eredménnyel tudtunk zárni. Gratulálok minden jelenlévő gyerkőcnek, igazi Sárkányként küzdött mindenki 🙂

Nagyon boldog vagyok a lelkesedésnek a gyerekek és a szülők részéről, biztos vagyok benne, hogy a követekző fordulón még jóbb teljesítményt fogunk nyújtani!

Hajrá Sárkányok! Hajrá Kaszások!

 

Kiscelli Sárkányok: Kőrössy Bodza, Jakab Júlia, Gyimesi Emma, Dobrányi Karola, Rasztovits Renáta, Zahorecz Ábel 1, Pekli Hugó, Nej Róbert 1, Helfer Dani 2, Hazlach Janka, Molnár Gellért 5, Lengyel Mátyás 2, 

 

Váradi Hősök – Bárczi Delfinek

 

Váradi Hősök | Paulik Tamás

Egy ilyen Mini kupa meccsnek nagyjából így kell kinéznie! Aki jelentkezett eljött, időben átöltöztünk, és láthatóan minden pályára lépő izgatottan várta a mérkőzést. Nagyszerűen kezdtünk hiszen az első negyedben négy pályára lépő is dobott kosarat, így nem meglepő, hogy 9-0 volt ekkor ide a Békási delfinek ellen. A második játékrészben megállt a gépezet, sok hiba volt mindkét oldalon, viszont annál nagyobb volt a küzdelem!  Ezt a szakaszt 3-2-re nyertük.

A félidei büntetődobásoknál is sikerült eggyel megtoldani a vezetést hiszen az ellenfélnél 3-an míg nálunk négyen találtak a kosárba: Gulyás Levi,Sztojka Bence, Fillár Frici, és Vecseri Zoli.  A 3. negyedben már kezdtünk fáradni elsősorban koncentrálásban, de a delfinek egy pontjára Balázs Marci közeli kosarával válaszoltunk, így 18-6 volt az állás. Az utolsó 8 percben aztán túl sokszor veszítettük el a labdát, és az ellenfél is magára talált hiszen zsinórban négy kosarat dobtak, így 2 perccel a vége előtt már csak 4 pont volt az előny. Sztojka Bence kosarával viszont sikerült bebiztosítani a győzelmet, aminek én is nagyön örültem, a srácok pedig még jobban! 

A boldogságot a közös fotó, és a csokis nyalóka tette teljessé!   Voltak ugyan kisebbek a csapatunkban, de mindenki HŐSiesen küzdött ezért mindannyian dicséretet érdemelnek. Általánosságban elmondható, hogy ott tartunk ahol kell, legközelebbre viszont csökkentenünk kell a hibák számát, és gördülékenyebbé  kell tennünk az összjátékot. HAJRÁ HŐSÖK!!!

BALÁZS MÁRTON 4, MÉSZÁROS MAXIM 4, SZTOJKA BENCE 3, ORBÁN TAMÁS 2, VECSERI ZOLTÁN 2, FILLÁR FRIGYES 2, NAGY LEVENTE 2, GULYÁS LEVENTE 1, Jankovits Vince, Erőss Attila, Pintér-Gámán André, Nagy Dániel

 

Bárczi Delfinek | van der Meer Loránd:

Nagy izgalommal vártuk az Óbudai Mini Kupa első fordulóját. A rajtnál sajnos beragadtunk, így a fehér-piros csíkos mezes ellenfelünk nagy előnyt épített ki. Helyzetekig ugyan eljutottunk de a gyűrű be volt deszkázva. A két középső játékrészben kevés kosár esett mind a két oldalt, így a záró játékrészben bízhattunk. Márk vezetésével mindent megtettünk de sajnos ez most kevésnek bizonyult.

A következő fordulóra már kicsit rutinosabban fogunk érkezni, addig is fegyelmezetten jól kell edzenünk! Hajrá Delfinek!!!
 

Névsor: Dörfler Zs., Evellei L., Fekete T. 1, Héczei M. 8, Jakab G. 1, Kárpáti H., Lakatos D. 2, Márton N., Petruha B., Szoó-Kovács V. 1, Viszolajszky R. 3, Wiesner Z.,

 

Szazézi Pandák – Váradi Flamingók

Szalézi Pandák | Süle Krisztina:

Az Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskolában idén szeptembertől kezdődtek meg az előkészítős foglalkozások. Már az első alkalommal lehetett érezni, hogy az itteni gyerekek éhesek a kosárlabdára. Elevenek, ügyesek, cserfesek 🙂 Minden meg van bennük, amire szükség van egy klassz csapathoz, bevallom levettek a lábamról. Nagyon vártuk már az első mérkőzésünket, amit a Dűlői Flamingók csapata ellen játszottunk.

Lehengerlően jól kezdtük a találkozót, Smohai Bendi megállíthatatlannak bizonyult, az első 7 kosarunkat ő szerezte. A többiek is szépen felnőttek a feladathoz, az első negyedben még 3 másik játékos is dobott 1-1 kosarat. Így 0-20 állt az eredményjelzőn az első 8 perc után. Ehhez az is kellett, hogy védekezésben egészen gyorsan megtaláltuk az emberünket és szép labdákat szereztünk. A második negyedben nem esett annyi kosár, 2-6 lett az eredmény. Félidőben 12 játékosból 4-en tudták bedobni a büntetőt. Ezt még gyakorolni kell 🙂 de ez is nagyon szép teljesítmény. A második félidő hasonlóan zajlott mint a az első. Annak nagyon örültem, hogy a csapatból szinte mindenki tudott kosarat szerezni. Ami nagyon biztató volt, hogy támadásban többször szép passzokkal tudtunk játszani, védekezésben pedig közel mentünk az emberünkhöz és harcoltunk a labdáért.

Elégedett voltam a látottakkal és azt gondolom, hogy ez egy remek kezdés volt. Kiemelkedő, ahogy a kispadon szurkolt a csapat a pályán lévő társaknak. A lányok HAJRÁ, majd a fiúk PANDÁK kiabálásától zengett a csarnok. Gratulálunk a Flamingók csapatának és sok sikert és élményt kívánunk nekik a továbbiakban.

 

SMOHAI Máté Bendegúz 27, Dorka Domonkos 2, Bóta Boglárka 2, Spranger de Sousa Lara 4, Bán Kornél 2, Schiller Csongor 1, Mersits Zsolt 2, Barna-Lázár Cecília, Maszlik Ágoston 5, Nagy Noel 1, Péntek Lilla 6, Kertész Mária 

 

Váradi Flamingók | Reiter Bence:

Végre újra Óbudai Mini Kupa! 🙂

Első mérkőzésünket a Pandák ellen játszottuk. Egy dolgot kértem a lányoktól, hogy mosolyogjanak végig, és élvezzék a játékot. Mindenkinek élete első mérkőzése volt, így minden új volt. Bátran játszottunk, nem ijedtünk meg az ellenféltől. Nem baj, hogy kevés pontot dobtunk, idővel ez majd változni fog, és mi fogunk több pontot dobni az ellenfélnél. Külön öröm számomra, hogy akik a kispadon voltak, azok bíztatták a társaikat hangos szurkolással. Igaz most kikaptunk, de ilyen a csapatsport, valaki veszít, valaki győz, de nem szabad szomorkodni, edzünk tovább, és már várjuk a következő fordulót! Hajrá FLAMINGÓK!!! 

Tóth Jázmin, Mózes Emma 1, Szegedin Anna, Pál Nóra, Kovács Lilla 1, Dénes-Kis Vivien, Magyar Dóra 1, Laki-Lukács Laura 1, Laki-Lukács Alíz, Vágai Nóra 2, Kemenes Lora, Marossi Annamari, Madacsy Léda


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00