Óriási lépést tettünk a 16 felé

Serdülő (női)

Helyszín: Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium Budap

Játékvezetők: Tahin András, Bozsó Gábor

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2020-02-29 18:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Soproni Darazsak/B 11 16 15 21 63
Női Serdülő 14 23 21 17 75

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Csocsán, Csonka 2, Mahmoud, Csicsvári, Kronavetter 4, Bobvos 3, Henglár, Sterbenz, EVELLEI 26, NAGY 7, MAROSVÖLGYI 10, CZIRKOS 23

1. félidő

Nagyon jó mérkőzésre volt kilátás, két az U14-es korosztályban fiatalnak számító csapat került össze, és mind a két csapat a győzelemre hajtott. Első negyedben, habár nem játszottunk rosszul, igazán ellépni nem tudtunk a zöld mezesektől. Ez nagyban köszönhető botrányos lepattanózásunknak, mindössze 3 lepattanónk volt a negyedben, de… agresszív védekezését azonban megint csak ki kell emelnem az első hatosunknak, 11 eladott labdába hajtottuk bele a zöld mezeseket. Támadásunk nem ment, nem volt igazán pontos, de védő oldalon kompenzáltunk.
Második ötösünk volt amiben előrelépést hozott, volt amiben kicsit visszaesést mutatott. Agresszív védekezésünk keménysége csökkent, viszont feljavult lepattanózásunk és támadásunk. Gyorsan és precízen játszottunk, rengeteg gyönyörű kosarat szereztünk.

2. félidő

Félidőre 10 pontos előnyünk volt, mindezt jó játékkal elérve. Az előző mérkőzéshez hasonlóan most is extrán kezdtük a második félidőt. 11 pontot dobtunk zsinórban, az első 5 percben soproni oldalról pedig nem érkezett válasz. A negyed második felére már megérkeztek a zöld mezesek az öltözőből és a közte 20 pontot elkezdték lefaragni. 14 pontig tudtak zárkózni, utána egy nagyon jó sorozatunk következett és 23 pontos előnyt alakítottunk ki. Sajnos az utolsó pár perc nem a számításaink szerint alakult, nem sikerült kosarat szereznünk az ellenfél pedig egyre közelebb jött. A győzelmet nem fenyegette veszély, de egy esetleges körbeverésnél minden pont számít.

Összegzés

Két győzelemmel zártuk az első napot, ami azt jelentette, hogy újabb nagy lépést tettünk az ország legjobb 16 csapata felé. Nagyon tetszett, a csapat mérkőzéshez való hozzáállása és küzdeni tudása. Nem volt könnyű ellenfél, fizikálisan és képzettségben is egy jó szintet képviselő csapattal találkoztunk. Taktikailag egy kicsit másféle kosárlabdát játszottak mint mi, sok elzárást használtak, amiket időnként nem jól védtünk le. De összeségében ezt a mérkőzést is jól kontrolláltuk és kifejezetten tetszetős szép játékkal sikerült két vállra fektetnünk a soproniakat. Volt több jó egyéni teljesítményünk is (Hanna, Zsófi, Panka), de csapatként nagyon jól dolgoztunk. 32 eladott labdába üldöztük ellenfelünk, ami mutatja a védekezésünk agresszivitását! Szép volt Lányok, Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10