Örömkosárlabda

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Balogh Kristóf, Győri Ferenc

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-02-27 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Malév Kobrák 15 7 19 17 58
Óbudai Kaszások U18 29 30 17 30 106

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: SZÁNTÓ 14/6, VASALI 10, CHABOT 15/3, ORBÁN 17/3, LÉH 18
CS: KORPÁS 7, DÓCS 11, KATONA 2, KOLZSVÁRI 8, SZABADOS 6

1. félidő

Végre-valahára, a szokásos október végi kezdés helyett február legvégén, elkezdődött a Budapest- Bajnokság. Mivel országos regionálisba nem neveztünk, nagyon vártuk már a játéklehetőséget és a szűkös edzéslehetőségeink mellett is jól jön egy plusz alkalom, amit labdával a kezünkben tölthetünk. A budapesti versengésben azok fognak inkább játszani, akik az országos bajnokságban kevesebb játéklehetőséget kapnak, ill. kadet játékosainkat is szeretnénk megjátszatni az idősebbek között.

Kemény meccsre készültünk a Malév Kobrák ellen, hiszen 2 éve, talán még erősebb összeállításunkban, kikaptunk tőlük és tavaly is csak egy szoros mérkőzésen tudtuk legyőzni őket.

Masszív, jó szerkezetű ellenfelünk, mint a meccs előtt kiderült, még nálunk is kevesebbet tud edzeni és ez már az első pillanatoktól kezdve kiütközött. Nagy sebességkülönbség volt a két együttes között, 9-0-ra, majd 27-5-re elléptünk és ekkor nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Mostanában az országos bajnokság rájátszásában mi szoktunk a hasonló szituációk szenvedő alanyai lenni, fura is volt, hogy ezúttal mi voltunk a dinamikusabbak, gyorsan és pontosan játszottunk. Már a félidőre közel 40 pont volt a különbség. Kolozsvári és Szabados életük első U-18-as mérkőzésén jó játékkal debütáltak.

2. félidő

A 3. negyedben a pestszentlőrinciek is feljavultak, sokkal stabilabb, jobb teljesítményt nyújtottak, mi is visszább vettünk a tempóból, így ezt a negyedet vendégeink nyerték. A csapatunk felének másnap az országos bajnokságban volt jelenése, így ők kevesebb szerepet kaptak már a meccs második részében. Az utolsó etapban még egy huszáros hajrára is futotta erőnkből, így 100 pont felé jutottunk.

Összegzés

Jól játszottunk, többen is szezoncsúcsot értek el a dobott pontokat tekintve. Ezért is vártuk a Budapest- Bajnokságot, hogy ilyen élményekben legyen részünk, jó volt nézni a felszabadult örömkosárlabdát, amivel a fiúk előrukkoltak!

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10