Péntek esti rangadó

Kadett I. (ffi)

Helyszín: XVIII. ker. Nagyszalonta u.

Játékvezetők: Szabó István, Boros Krisztina

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2020-01-24 20:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Malév Kobrák 17 25 13 14 69
Kadett I. (ffi) 21 21 14 22 78

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Korompay 6/6, VASALI 5, Katona, DÓCS 32, Léh 5
CS: Medveczky 7/3, MAROSSY 6/6, Kocsis 1, Szabados 2, VERMES 14, Kolozsvári

1. félidő

Péntek este egy korábbról elhalasztott derbire utaztunk a Malév pályára. Az idős kadetekből álló, fizikálisan erős hazaiak a tabella élmezőnyében tanyáztak, így ehhez alkalmazkodva mi is erősebb kerettel léptünk pályára a rangadóan. Az „A” csapatunkból 5 játékost vittünk el, olyanokat, akik ott mostanában kevesebbet játszottak, illetve Dócsot pedig kifejezetten azért, hogy domináljon a Budapest-bajnokságban.
Az első pillanattól kezdve zóna ellen játszottunk és el kellett telnie pár percnek, míg alkalmazkodni tudtunk a hazaiak védekezéséhez. Az első 15 percben sor cserével játszottunk, de mivel az „A” keretünk ötösében megdöbbentően gyenge teljesítmények sora jelentkezett, fel kellett adnunk ezt az elképzelésünket. A fiatalabb játékosaink jóval kiegyensúlyozottabban játszottak és mellettük az igazi vezéregyéniséggé előlépő Dócs pontjainak köszönhetően tartottuk a lépést a malévosokkal.

2. félidő

A harmadik negyedre a sok kimaradt dobás volt jellemző, a védekezésünk kezdett ugyan összeállni, ám támadásban nem találtuk a ritmust. Medveczky jó sorozatának köszönhetően megléptünk egy kicsit, ám egy-két figyelmetlenség miatt újra szoros lett az állás az utolsó játékrészre fordulván.
Az egész meccsen keményen meghajtottuk a hazaiakat, és ez az utolsó negyedben meghozta gyümölcsét. Marossy és a feljavuló Vasali remekül védekezett az ellenfél legjobb játékosán és támadásban is ritmust tudtunk váltani. Korompay triplája volt a jel, ezután egy 14-0-s futással eldöntöttük az addig kiélezett mérkőzést. Ellenfelünk nem adta fel és 6 pontra is megközelített minket, de Léh is felébredt az utolsó játékrészre, így vissza tudtuk verni a felzárkózási kísérleteiket.

Összegzés

Dócsnak rengeteget köszönhetünk, a mai meccsen ő volt a mi „afrikai légiósunk”! A rengeteg pontja és lepattanója mellet, sokszor hozta helyzetbe a társakat is, elsősorban a zónarésekbe jól belépő Vermest tömte labdával, és tripla-dupla közeli mutatójával kiemelkedett a mezőnyből!
Egy-két játékosunktól jobb játék kellett volna és akkor azért jóval gördülékenyebben tudtunk volna teljesíteni. De, rangadót nyerni mindig értékes, és az, hogy idegenben 78 pontot dobtunk zóna ellen, valamint a hozzáállás/elkötelezettség dicséretet érdemel!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!