Péntek esti rangadó

Kadett I. (ffi)

Helyszín: XVIII. ker. Nagyszalonta u.

Játékvezetők: Szabó István, Boros Krisztina

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2020-01-24 20:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Malév Kobrák 17 25 13 14 69
Kadett I. (ffi) 21 21 14 22 78

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Korompay 6/6, VASALI 5, Katona, DÓCS 32, Léh 5
CS: Medveczky 7/3, MAROSSY 6/6, Kocsis 1, Szabados 2, VERMES 14, Kolozsvári

1. félidő

Péntek este egy korábbról elhalasztott derbire utaztunk a Malév pályára. Az idős kadetekből álló, fizikálisan erős hazaiak a tabella élmezőnyében tanyáztak, így ehhez alkalmazkodva mi is erősebb kerettel léptünk pályára a rangadóan. Az „A” csapatunkból 5 játékost vittünk el, olyanokat, akik ott mostanában kevesebbet játszottak, illetve Dócsot pedig kifejezetten azért, hogy domináljon a Budapest-bajnokságban.
Az első pillanattól kezdve zóna ellen játszottunk és el kellett telnie pár percnek, míg alkalmazkodni tudtunk a hazaiak védekezéséhez. Az első 15 percben sor cserével játszottunk, de mivel az „A” keretünk ötösében megdöbbentően gyenge teljesítmények sora jelentkezett, fel kellett adnunk ezt az elképzelésünket. A fiatalabb játékosaink jóval kiegyensúlyozottabban játszottak és mellettük az igazi vezéregyéniséggé előlépő Dócs pontjainak köszönhetően tartottuk a lépést a malévosokkal.

2. félidő

A harmadik negyedre a sok kimaradt dobás volt jellemző, a védekezésünk kezdett ugyan összeállni, ám támadásban nem találtuk a ritmust. Medveczky jó sorozatának köszönhetően megléptünk egy kicsit, ám egy-két figyelmetlenség miatt újra szoros lett az állás az utolsó játékrészre fordulván.
Az egész meccsen keményen meghajtottuk a hazaiakat, és ez az utolsó negyedben meghozta gyümölcsét. Marossy és a feljavuló Vasali remekül védekezett az ellenfél legjobb játékosán és támadásban is ritmust tudtunk váltani. Korompay triplája volt a jel, ezután egy 14-0-s futással eldöntöttük az addig kiélezett mérkőzést. Ellenfelünk nem adta fel és 6 pontra is megközelített minket, de Léh is felébredt az utolsó játékrészre, így vissza tudtuk verni a felzárkózási kísérleteiket.

Összegzés

Dócsnak rengeteget köszönhetünk, a mai meccsen ő volt a mi „afrikai légiósunk”! A rengeteg pontja és lepattanója mellet, sokszor hozta helyzetbe a társakat is, elsősorban a zónarésekbe jól belépő Vermest tömte labdával, és tripla-dupla közeli mutatójával kiemelkedett a mezőnyből!
Egy-két játékosunktól jobb játék kellett volna és akkor azért jóval gördülékenyebben tudtunk volna teljesíteni. De, rangadót nyerni mindig értékes, és az, hogy idegenben 78 pontot dobtunk zóna ellen, valamint a hozzáállás/elkötelezettség dicséretet érdemel!

Hasonló tartalmak

 • Tudtuk, hogy nem lesz egy könnyű mérkőzés, igyekeztük ehhez mérten készülni. A közel 100 pont szép eredmény, azonban 75 kapott pont sok, ami mutatja, a második félidei dekoncentráltságunkat.…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-11 Kezdés: 16:10


 • Voltak kitűzött feladataink a mérkőzésre – nem az eredmény! – de csak kevésszer tudtuk megvalósítani. Az elképzelés kicsit több lett volna, ezért nem lehetünk elégedettek. Ezt a tapasztalatot…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-05-09 Kezdés: 18:10

 • A Gyermek Kupa idei kiírása a tavalyihoz hasonlóan országos döntő helyett egy Szakmai Tornával záródott, amelyet Nyíregyházán rendeztek meg számunkra, és még 3 másik régiós győztesnek.  Csapatunk 8 forduló alatt bizonyított budapesti második helyével bizakodva, azonban kicsit vakon vágott neki a vidéki útnak, hiszen semmilyen előzetes információnk…

 • A bajnokság utolsó fordulóján ismerős csapatokkal játszottunk. A Törekvés lányokat jól ismertük, készültünk rájuk, de mégsem találtuk az ellenszert a fizikai fölény és a zaklató védekezés ellen. Egyételműen fejlődtünk, de pontatlanságaink kijöttek, ha dobás közben vagy labda vezetés közben a védő túl intenzív volt. A labda nélküli…