Péntek esti rangadó

Kadett I. (ffi)

Helyszín: XVIII. ker. Nagyszalonta u.

Játékvezetők: Szabó István, Boros Krisztina

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2020-01-24 20:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Malév Kobrák 17 25 13 14 69
Kadett I. (ffi) 21 21 14 22 78

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Korompay 6/6, VASALI 5, Katona, DÓCS 32, Léh 5
CS: Medveczky 7/3, MAROSSY 6/6, Kocsis 1, Szabados 2, VERMES 14, Kolozsvári

1. félidő

Péntek este egy korábbról elhalasztott derbire utaztunk a Malév pályára. Az idős kadetekből álló, fizikálisan erős hazaiak a tabella élmezőnyében tanyáztak, így ehhez alkalmazkodva mi is erősebb kerettel léptünk pályára a rangadóan. Az „A” csapatunkból 5 játékost vittünk el, olyanokat, akik ott mostanában kevesebbet játszottak, illetve Dócsot pedig kifejezetten azért, hogy domináljon a Budapest-bajnokságban.
Az első pillanattól kezdve zóna ellen játszottunk és el kellett telnie pár percnek, míg alkalmazkodni tudtunk a hazaiak védekezéséhez. Az első 15 percben sor cserével játszottunk, de mivel az „A” keretünk ötösében megdöbbentően gyenge teljesítmények sora jelentkezett, fel kellett adnunk ezt az elképzelésünket. A fiatalabb játékosaink jóval kiegyensúlyozottabban játszottak és mellettük az igazi vezéregyéniséggé előlépő Dócs pontjainak köszönhetően tartottuk a lépést a malévosokkal.

2. félidő

A harmadik negyedre a sok kimaradt dobás volt jellemző, a védekezésünk kezdett ugyan összeállni, ám támadásban nem találtuk a ritmust. Medveczky jó sorozatának köszönhetően megléptünk egy kicsit, ám egy-két figyelmetlenség miatt újra szoros lett az állás az utolsó játékrészre fordulván.
Az egész meccsen keményen meghajtottuk a hazaiakat, és ez az utolsó negyedben meghozta gyümölcsét. Marossy és a feljavuló Vasali remekül védekezett az ellenfél legjobb játékosán és támadásban is ritmust tudtunk váltani. Korompay triplája volt a jel, ezután egy 14-0-s futással eldöntöttük az addig kiélezett mérkőzést. Ellenfelünk nem adta fel és 6 pontra is megközelített minket, de Léh is felébredt az utolsó játékrészre, így vissza tudtuk verni a felzárkózási kísérleteiket.

Összegzés

Dócsnak rengeteget köszönhetünk, a mai meccsen ő volt a mi „afrikai légiósunk”! A rengeteg pontja és lepattanója mellet, sokszor hozta helyzetbe a társakat is, elsősorban a zónarésekbe jól belépő Vermest tömte labdával, és tripla-dupla közeli mutatójával kiemelkedett a mezőnyből!
Egy-két játékosunktól jobb játék kellett volna és akkor azért jóval gördülékenyebben tudtunk volna teljesíteni. De, rangadót nyerni mindig értékes, és az, hogy idegenben 78 pontot dobtunk zóna ellen, valamint a hozzáállás/elkötelezettség dicséretet érdemel!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00