Péntek esti rangadó

Kadett I. (ffi)

Helyszín: XVIII. ker. Nagyszalonta u.

Játékvezetők: Szabó István, Boros Krisztina

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2020-01-24 20:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Malév Kobrák 17 25 13 14 69
Kadett I. (ffi) 21 21 14 22 78

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Korompay 6/6, VASALI 5, Katona, DÓCS 32, Léh 5
CS: Medveczky 7/3, MAROSSY 6/6, Kocsis 1, Szabados 2, VERMES 14, Kolozsvári

1. félidő

Péntek este egy korábbról elhalasztott derbire utaztunk a Malév pályára. Az idős kadetekből álló, fizikálisan erős hazaiak a tabella élmezőnyében tanyáztak, így ehhez alkalmazkodva mi is erősebb kerettel léptünk pályára a rangadóan. Az „A” csapatunkból 5 játékost vittünk el, olyanokat, akik ott mostanában kevesebbet játszottak, illetve Dócsot pedig kifejezetten azért, hogy domináljon a Budapest-bajnokságban.
Az első pillanattól kezdve zóna ellen játszottunk és el kellett telnie pár percnek, míg alkalmazkodni tudtunk a hazaiak védekezéséhez. Az első 15 percben sor cserével játszottunk, de mivel az „A” keretünk ötösében megdöbbentően gyenge teljesítmények sora jelentkezett, fel kellett adnunk ezt az elképzelésünket. A fiatalabb játékosaink jóval kiegyensúlyozottabban játszottak és mellettük az igazi vezéregyéniséggé előlépő Dócs pontjainak köszönhetően tartottuk a lépést a malévosokkal.

2. félidő

A harmadik negyedre a sok kimaradt dobás volt jellemző, a védekezésünk kezdett ugyan összeállni, ám támadásban nem találtuk a ritmust. Medveczky jó sorozatának köszönhetően megléptünk egy kicsit, ám egy-két figyelmetlenség miatt újra szoros lett az állás az utolsó játékrészre fordulván.
Az egész meccsen keményen meghajtottuk a hazaiakat, és ez az utolsó negyedben meghozta gyümölcsét. Marossy és a feljavuló Vasali remekül védekezett az ellenfél legjobb játékosán és támadásban is ritmust tudtunk váltani. Korompay triplája volt a jel, ezután egy 14-0-s futással eldöntöttük az addig kiélezett mérkőzést. Ellenfelünk nem adta fel és 6 pontra is megközelített minket, de Léh is felébredt az utolsó játékrészre, így vissza tudtuk verni a felzárkózási kísérleteiket.

Összegzés

Dócsnak rengeteget köszönhetünk, a mai meccsen ő volt a mi „afrikai légiósunk”! A rengeteg pontja és lepattanója mellet, sokszor hozta helyzetbe a társakat is, elsősorban a zónarésekbe jól belépő Vermest tömte labdával, és tripla-dupla közeli mutatójával kiemelkedett a mezőnyből!
Egy-két játékosunktól jobb játék kellett volna és akkor azért jóval gördülékenyebben tudtunk volna teljesíteni. De, rangadót nyerni mindig értékes, és az, hogy idegenben 78 pontot dobtunk zóna ellen, valamint a hozzáállás/elkötelezettség dicséretet érdemel!

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…