Pityke Kupa: 5. helyen végeztek fiaink

Egyesületünk gyermek korosztályú csapatai a klubvezetés és a szülői gárda támogatásának köszönhetően részt vehettek a nagykőrösi Pityke Kupán. A két évtizedes múlttal rendelkező nemzetközi torna remek gyakorlási lehetőségként szolgálta csapataink fejlődését, közösségépítő hatása is fontos szempont volt, mikor a nevezés mellett döntöttünk. Medve Milán, a fiú csapatunk vezetőedzőjének beszámolója:

2018. október 27. 10:00

Vasas – Óbudai Kaszások 85:28 (22:6, 16:5, [7:5], 25:4, 15:8)

Óbudai Kaszások: Kőszeghy 1, Orosházi 2, Henye, Seres 3, Horváth 1, Neszmélyi 1, Sárváry 4, Borsányi 1, Herczeg, Goór 7, Jarkas 5, Krajcsi, Gergely 3.

A sorsolás furcsaságaként jól ismert, budapesti csapat ellen kezdtük a tornát. Ellenfelünk sokkal nagyobb sebességgel és sokkal pontosabban kosárlabdázott nálunk. Rengeteget ki nem kényszerített hibát vétettünk annak okán, hogy mindent gyorsabban kellett csinálunk ahhoz, hogy érvényesülni tudjunk. Kevésszer sikerült ugyan, de amikor azt csináltuk akár támadásban és akár védekezésben, amit tanulunk, és amit játszani szeretnénk, azzal eredményesek tudtunk lenni.

2018. október 27. 15:00

Óbudai Kaszások – Fermo (olasz) 57:35 (11:6, 12:4, [4:5], 14:14, 16:6)

Óbudai Kaszások: Kőszeghy 4, Orosházi 4, Henye 1, Seres 7, Horváth 4, Neszmélyi 4, SÁRVÁRY 9, Borsányi 2, Herczeg, JARKAS 10, Krajcsi 4, Goór 3, Gergely 5.

Dinamikusabb és szebb kosárlabdára voltunk képesek olasz ellenfelünknél, mégsem tudtuk ezt megfelelően kihasználni. Vagy nem akartunk. Azóta sem tudom eldönteni. Jó periódusainkat rendre gyenge követetett, hullámzó teljesítményünk sokszor érthetetlen volt. Az előző összecsapáshoz hasonlóan arra tudok visszakanyarodni, hogy amikor úgy és azt csináltuk, amit az edzéseken gyakorlunk, könnyedén az ellenfél fölé tudtunk kerekedni.

2018. október 28. 7:45

Soproni Tigrisek – Óbudai Kaszások 89:46 (24:11, 19:9, [4:5], 22:7, 20:14)

Óbudai Kaszások: Kőszeghy 5, Orosházi 2, Henye 2, Seres 8, Horváth 2, Neszmélyi, Sárváry 2, Borsányi 3, Herczeg, Szabó 2, Jarkas 6, Krajcsi 2, Goór 7, Gergely 5.

A nagyon korai kezdés ellenére nagy reményekkel vágtunk neki a harmadik csoportmeccsnek. A srácok nagyon fegyelmezetten időben lefeküdtek, pontosan ébredtek, minden adott volt egy jó kis csatához, hiszen még a bemelegítésnél is élesnek tűntünk. Aztán az ellenfél 8:0-s kezdése ellen gyakorlatilag semmi ellenállást nem mutattunk, a következő 30 percre sem szívtuk fel magunkat. Nagyon korán elengedtük ezt a meccset, tartás és akarat nélkül játszva szenvedtünk egy nagyon elkeresítő vereséget.

2018. október 28. 17:00

Óbudai Kaszások – Alba Fehérvár 72:33 (20:5, 16:11, [7:3], 23:4, 6:10)

Óbudai Kaszások: Kőszeghy 5, OROSHÁZI 4, Henye 3, Seres 6, Horváth 4, NESZMÉLYI 6, SÁRVÁRY 17, Borsányi, Herczeg 3, SZABÓ 9, JARKAS 8, Krajcsi 4, Goór 3, Gergely.

Bőven volt mit helyrehoznunk a reggeli siralmas produkciónk után. Az alsó ágra kerülve a fehérvári csapattal kerültünk szembe. Hamar kiderült, hogy ők még nem tartanak ott, mint mi, mégis végig küzdöttek, nem adták fel. Sok labdát tudtunk szerezni, amelyekből gyorsan el is jutottunk a gyűrűig. Bár a helyzetkihasználásunk korántsem volt tökéletes, helyenként egész szépen játszottunk. Kár azokért a percekért, amikor egyénieskedésre váltottunk, messze nem volt olyan eredményes, mint mikor együtt, csapatként ténykedtünk. Nagyon örültem annak, hogy a padról folyamatos buzdítás érkezett a pályán lévők felé. Ebből lehetne rendszert csinálni.

2018. október 29. 8:00

Óbudai Kaszások – Alba Fehérvár 72:46 (16:6, 19:16, [5:3], 16:6, 14:13)

Óbudai Kaszások: KŐSZEGHY 4, Orosházi 3, Henye 5, Seres 4, Horváth 6, Neszmélyi 2, Sárváry 9, Borsányi 5, Herczeg 2, Szabó 4, Jarkas 5, Krajcsi 8, Goór 5, GERGELY 10.

Egy újabb korai ébresztő, másodszor is a fehérvári csapat, most az ötödik helyért. Az előző napihoz hasonlóan indult a mérkőzés, aztán az első negyed második részében labdavezető versenyt rendeztünk, ami teljesen elvette a lendületünket. A második negyedben hagytuk, hogy az ellenfél húzóembere egyedül meccsben tartsa a csapatát, így félidőre még nem dőlt el a küzdelem. A második félidőben már messze nem voltunk olyan koncentráltak, mint kellett volna sok személyi hiba és technikai pontatlanság jellemezte a játékunkat. A padról sem jött most úgy az energia. Bár a különbség nagyobb lett, mégsem voltunk akkora fölényben, mint az előző este. Az viszont öröm, hogy az utolsó mérkőzésen minden csapattagnak összejött a pontszerzés.

Tanulságos három napon vagyunk túl. Azért jöttünk, hogy játsszunk, gyakoroljunk. Sajnálom, hogy egy igazán szoros meccsünk sem volt, és az a célunk sem valósult meg, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobbak legyünk valamiben. Ettől eltekintve köszönetem szeretném kifejezni mind a klubnak, mind a szülői gárdának. Csapatépítés, és számos egyéb tényező szempontjából rendkívül jó dolog volt, hogy elmentünk a Pityke Kupára. Két és fél hét múlva két nagyon kemény csapat vár ránk, egyértelműen kiderült, hogy mik az erősségeink és gyengeségeink. Igyekszünk addig mindenben előrelépni. Ezúton szeretnénk gratulálni a lány csapatunk 3. helyéhez! Hajrá Kaszások!


Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

  • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…