Pocsék dobó teljesítmény= fájó vereség

Helyszín: Miskolci Egyetem, Körcsarnok

Játékvezetők: Sörlei Attila, Takács Zoltán

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-28 14:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
MEAFC/ A 19 14 15 29 77
Óbudai Kaszások U16 19 8 16 9 52

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 10/3, Korompay 15/3, Marossy 4, Szabados 12, Vermes 6
Cs: Kocsis, Pirk 4, Dulic, Márton, Pintye 1, Michel, Zádor

1. félidő

Az elmúlt hetek sűrű programja után ezen a héten egy mérkőzés várt a csapatra a MEAFC csapata ellen. Ellenfelünk eredményei nem tükrözik a valós tudásukat ebben a csoportban, hiába tűnhetett könnyű mérkőzésnek a miskolci túra egyáltalán nem volt az. A szezonban először végre szinte a legerősebb felállásunkban játszhattunk/utazhattunk az aktuális mérkőzésünkre.. Egy játékosunk Balogh az utolsó pillanatban dőlt ki sérülés miatt, de ettől függetlenül is erős kerettel indulhattunk el Miskolcra. Döcögősen kezdtük a mérkőzést, sajnos rendre jól tudták megbontani a védelmünket és nagyon könnyű kosarakat kaptunk. Szinte kivétel nélkül az összes betörésüknél elkésett a gyenge oldali védekezés és üres ziccereket kaptunk. Támadásban ekkor még tudtuk kompenzálni az eredményt, de félő volt, hogy ha így folytatjuk, akkor komoly bajba kerülhetünk. A második negyedben sajnos bekövetkezett, amitől tartottunk. Hiába lett a védekezésünk egy fokkal jobb és agresszívabb sajnos támadásban nagyon megálltunk. Üres helyzeteinket rendre kihagytuk. Legyen szó üres ziccerekről, középtávoliról vagy hárompontos kísérletről. Különösen fájó, hogy a végén esélyünk volt 10 másodperccel a vége előtt egállal szünetre fordulni, ehelyett eladtuk a labdát és sikerült egy gól jó plusz 1 helyzetet adni az ellenfélnek amivel köszönték szépen éltek is és így 5 pontos hátránnyal vonultunk szünetre.

2. félidő

A harmadik negyedben stabilabbak voltunk, mint eddig bármikor a mérkőzés folyamán, de megint mikor lélektanilag átvehettük volna a fölényt a mérkőzésen megint eladtuk a labdákat, sorra hagytuk ki a helyzeteinket és ezeket az ellenfél megbüntette kegyetlenül. Sajnos az utolsó negyedben-lélekben is megtörtünk, egyszerűen semmit nem tudtunk bedobni. Védekezésben teljesen szétestünk az nem dobott kosarat nekünk ebben az időszakban, aki nem akart. A különbség nagyon túlzó, de sajnos vannak ilyen mérkőzések mikor, ha holnap estig játszunk se ment volna be semmi nekünk. Ellenfelünk kihasználta a hibáinkat és a gyenge dobó formánkat és aratott megérdemelt sikert.

Összegzés

Fájó vereség, mert annyi hibát követtünk el ezen a mérkőzésen főleg védekezésben amennyit eddig az elmúlt mérkőzéseinken összesen nem. Muszáj előre lépnünk a csapatvédekezésben, mert ha ezek a besegítések továbbra is ilyen satnyán fognak történni nem jó ütembe akkor a bajnokság későbbi szakaszában nagyobb zakókat is kaphatunk. Ma a rosszabbik arcát mutatta mindenki a csapatban, egy két fellángolást leszámítva nem volt senki aki belendítette volna a csapatott mikor gödörbe volt. Folytatás jövő héten a Honvéd ellen!

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00