Pontatlanok voltunk

Helyszín: Darázsfészek Kosárlabda Csarnok (1104 Budapest, Ha

Játékvezetők: Kis Mihány, Korhetz Szilárd

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-15 17:15:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Pannónia Csata 5 12 5 20 6 48
U11 Dűlői Kaszások 4 7 7 6 12 36

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: Ács 1, Csikós 1, EGRI 7, Győr 1, HIDVÉGI 0, Krajcsovich 5, Lukács 2, Mácza 0, Sterbenz 9, SZOMBATHELYI 5, Zhu 5.

1. félidő

A második mérkőzésünket a Pannónia Csata lányai ellen játszottuk pihenő nélkül. Az előző mérkőzésen már látszott, hogy nem vagyunk csúcsformában, nem is sikerült magabiztos győzelmet aratnunk, de reménykedtem, hogy nem vett ki belőlünk a kellőnél többet az első összecsapás és a második mérkőzést is be tudjuk húzni. A nyitó játékrész igencsak pontszegényre sikeredett, sajnos nem sikerült formát váltanunk, sőt még inkább kaotikus volt a támadásunk, a védekezésünk viszont rendben volt, 5 pontot engedtünk csak lányoknak. A második negyedre ellenfelünk 4 nagyjából azonos képességű játékost küldött pályára, akik szépen megosztották egymás között a terheket és lendületesen kosaraztak. Rajtunk látszott, hogy már túl vagyunk egy meccsen, hiába küzdöttünk és voltak néha szép kidolgozott helyzeteink, gyakorlatilag mindent mellé dobtunk és most egyik pontgyárosunk sem tudta kiemelni a szekerünket a mocsárból, amibe a mérkőzés első félidejében kerültünk.

2. félidő

Szerencsére a büntetőzésünkkel megint sikerült kijjebb kikecmeregnünk a bajból, ezúttal 7-en céloztak kiválóan, ez eggyel kevesebb, mint az előző meccsen, de még ez is jó százaléknak mondható, járt a pacsi érte! Azonban a második félidőre sajnos teljesen utolért minket a kimerültség, a harmadik etapban, már a védekezésünkben sem bízhattunk, eleinte még csak-csak megállítottuk a fehérmezeseket, de a negyed végére végképp elfogytunk és amiért nagy árat fizettünk, hiszen 18 lett a differencia a két csapat között. A záró felvonásban azt kértem, hogy próbájuk meg menteni a menthetőt, utolsó lélegzetünkkel essünk neki a lányoknak, hátha vissza tudunk még jönni a meccsbe. Sajnos a negyed első felében ez nem igazán látszott rajtunk, aztán amikor már 20 pont fölött volt a különbség, hirtelen sebességet váltottunk és Panka, Alex, valamint Eric kosaraival egy 12:2-es futást produkáltunk, ami a mérkőzés megnyeréséhez nem volt elég, de legalább emelt fővel és az utolsó szó jogával hagyhattuk el a parkettát!

Összegzés

Úgy látszik, ebben a bajnokságban nagyon sokat számít, hogy egy csapat mennyit tud pihenni a két mérkőzése között. Ezt mi is megerősítettük sajnos több forduló alkalmával is, hiszen a második mérkőzéseken rendre gyengébben teljesítünk, de ez igaz volt ma a Csatára is, hiszen ők a második összecsapásukat 20 ponttal vesztették el az általunk felülmúlt zuglóiak ellen, így mi maradtunk az E csoportban. Viszont azt nem értem, hogy az hogyan lehet, hogy a mérkőzés legjobb periódusát az utolsó 5 percben produkáltuk…talán akkor mégsem a fáradtság a baj?! Mindenesetre tanulnunk kell ezekből a meccsekből és keményebben edzeni, hogy a mai hibákból és pontatlanságokból minél kevesebbet lássunk a következő fordulóban. Egyénileg Panka védekezését, Donát mezőnymunkáját és küzdését, támadásban pedig Alex és Marci megtáltosodását szeretném kiemelni, de a többieknek is voltak jó momentumai, sajnos ez most kevésnek bizonyult. Ellenfelünknek gratulálok a győzelemhez, nekünk pedig lesz még lehetőségünk javítani, úgyhogy fel a fejjel! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

  • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

  • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

    Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

  • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…

  • Az alsóház harmadik fordulójában a TFSE és a DKKA várt ránk az L2 teremben.

    Célunk volt, hogy az edzésen gyakorolt mozgásokat beépítsük a támadójátékunkba, minél többet vissza jöjjön, ezért már a bemelegítés során is erre igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt. A Dávid Kornél kezdte jobban a mérkőzést,…