Rangadóhoz méltó teljesítmény

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Gaál Norbert, Szőts Dávid

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2019-10-20 10:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
MAFC/A 15 23 16 16 70
Kadett I. (ffi) 11 22 17 14 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Dobossy 5/3, Korompay, Orbán 15, DÓCS 13/3, SAFRANKA 27
CS: Chabot 2, Csocsán, Varsányi 2, Fey.

1. félidő

A csúnya fehérvári zakó után 4 nappal kíváncsian vártuk, hogy melyik arcát mutatja csapatunk a fővárosi derbin. Le a kalappal a fiúk előtt, mert mind a játékunk minősége, mind a mentalitásunk nagyon közelített ahhoz, amit várunk magunktól. Ilyen meccsek kellenek, ahhoz, hogy előrébb lépjünk!
Az újbudaiaknál két, nálunk 1 meghatározó játékos hiányzott sérülés miatt, és úgy készültünk, hogy ha hozzuk magunkat, lehet ebből egy szoros mérkőzés. Így is lett, egy izgalmas, szórakoztató összecsapás kerekedet ki belőle, ahol a győzelem lett volna a hab a tortán!
Pedig sokat tettünk érte! Ilyen szűk rotációval még soha nem játszottunk, sok taktikai váltással próbálkoztunk. Csapatunk egyik tagját sem lehet elmarasztalni, mindenki nagyon odatette magát, talán a kiugró teljesítmények hiányoztak. Safranka extrája nem volt elég egy ilyen rangadón, mezőnyből kellett volna több pontnak érkeznie, ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a parkettet.

2. félidő

A mérkőzés folyamán háromszor jöttünk vissza 10 pont körüli hátrányból és a harmadik negyed végén még vezetni is tudtunk. A záró játékrész második felében, nagy hajrával 4 pontra megközelítettük ellenfelünk, 1 perccel a vége előtt támadhattunk az egy labdás meccsért, ott nem csak rajtunk múlt, hogy nem lett kiélezett a végjáték.

Összegzés

A Mafc is minden dicséretet megérdemel, mert a múlt heti Vasas elleni mérkőzés után, egy újabb idegenbeli szoros csatát tudtak behúzni és ebben ismét Lőrincze vállalt hatalmas szerepet, aki igazi vezéregyéniségként mozgatta csapatát.
A legtöbb statisztikai mutatóban nagyon hasonló volt a két együttes, az eladott labdák pecsételték meg megint a sorsunkat, 24-et „gyűjtöttünk” ebből a műfajból. Nagyjából ez volt a két csapat közötti különbség, és sokszor a semmiből jön egy demoralizáló hiba, amiből ráadásul könnyű gólokat is kapunk. Nagyon küzdünk ezzel a gyengeségünkkel, ami jórészt a rutintalanság számlájára írható. Kevés ilyen meccs van még a lábunkban, de ez idővel változik majd! Ezen a szinten, az ország legjobb csapatai nem követnek el ilyen és ennyi hibát, ezek leredukálása lesz a kulcs a győzelemhez a hasonlóan szoros találkozókon.

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…