Rangadóhoz méltó teljesítmény

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Gaál Norbert, Szőts Dávid

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2019-10-20 10:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
MAFC/A 15 23 16 16 70
Kadett I. (ffi) 11 22 17 14 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Dobossy 5/3, Korompay, Orbán 15, DÓCS 13/3, SAFRANKA 27
CS: Chabot 2, Csocsán, Varsányi 2, Fey.

1. félidő

A csúnya fehérvári zakó után 4 nappal kíváncsian vártuk, hogy melyik arcát mutatja csapatunk a fővárosi derbin. Le a kalappal a fiúk előtt, mert mind a játékunk minősége, mind a mentalitásunk nagyon közelített ahhoz, amit várunk magunktól. Ilyen meccsek kellenek, ahhoz, hogy előrébb lépjünk!
Az újbudaiaknál két, nálunk 1 meghatározó játékos hiányzott sérülés miatt, és úgy készültünk, hogy ha hozzuk magunkat, lehet ebből egy szoros mérkőzés. Így is lett, egy izgalmas, szórakoztató összecsapás kerekedet ki belőle, ahol a győzelem lett volna a hab a tortán!
Pedig sokat tettünk érte! Ilyen szűk rotációval még soha nem játszottunk, sok taktikai váltással próbálkoztunk. Csapatunk egyik tagját sem lehet elmarasztalni, mindenki nagyon odatette magát, talán a kiugró teljesítmények hiányoztak. Safranka extrája nem volt elég egy ilyen rangadón, mezőnyből kellett volna több pontnak érkeznie, ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a parkettet.

2. félidő

A mérkőzés folyamán háromszor jöttünk vissza 10 pont körüli hátrányból és a harmadik negyed végén még vezetni is tudtunk. A záró játékrész második felében, nagy hajrával 4 pontra megközelítettük ellenfelünk, 1 perccel a vége előtt támadhattunk az egy labdás meccsért, ott nem csak rajtunk múlt, hogy nem lett kiélezett a végjáték.

Összegzés

A Mafc is minden dicséretet megérdemel, mert a múlt heti Vasas elleni mérkőzés után, egy újabb idegenbeli szoros csatát tudtak behúzni és ebben ismét Lőrincze vállalt hatalmas szerepet, aki igazi vezéregyéniségként mozgatta csapatát.
A legtöbb statisztikai mutatóban nagyon hasonló volt a két együttes, az eladott labdák pecsételték meg megint a sorsunkat, 24-et „gyűjtöttünk” ebből a műfajból. Nagyjából ez volt a két csapat közötti különbség, és sokszor a semmiből jön egy demoralizáló hiba, amiből ráadásul könnyű gólokat is kapunk. Nagyon küzdünk ezzel a gyengeségünkkel, ami jórészt a rutintalanság számlájára írható. Kevés ilyen meccs van még a lábunkban, de ez idővel változik majd! Ezen a szinten, az ország legjobb csapatai nem követnek el ilyen és ennyi hibát, ezek leredukálása lesz a kulcs a győzelemhez a hasonlóan szoros találkozókon.

Hasonló tartalmak

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30

 • Az előző fordulóban, kifejezetten jó játékkal, majdnem sikerült győzelemmel távoznunk Szolnokról! Bár fájt a vereség, azt lehetett érezni a srácokon, hogy összességében erősebbek lehetünk ezután a pofon után.…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 11:30

 • U12 Fiú
 • Azért indultunk, el ebben a bajnokságban hogy mind a 22 fő aki tagja az edzőcsoportnak játéklehetőséghez jusson. Természetes, hogy az erősebb csapatok nagy arányban győznek ellenünk, azonban nem…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2023-03-18 Kezdés: 13:30

 • Szombaton leány serdülő csapatunk Gödre utazott, a szezon hátralévő részében pedig a bajnokság 21-24. helyéért játszhatunk. Ebben a fordulóban két olyan alakulattal találkoztunk, akikkel a korábbiakban még nem volt szerencsénk. Az első mérkőzésen a Gödi Kiscicák csapata ellen mérkőztünk meg, ahol az utolsó pillanatokban még büntetőt dobhattunk…