Rangadóhoz méltó teljesítmény

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Gaál Norbert, Szőts Dávid

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2019-10-20 10:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
MAFC/A 15 23 16 16 70
Kadett I. (ffi) 11 22 17 14 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Dobossy 5/3, Korompay, Orbán 15, DÓCS 13/3, SAFRANKA 27
CS: Chabot 2, Csocsán, Varsányi 2, Fey.

1. félidő

A csúnya fehérvári zakó után 4 nappal kíváncsian vártuk, hogy melyik arcát mutatja csapatunk a fővárosi derbin. Le a kalappal a fiúk előtt, mert mind a játékunk minősége, mind a mentalitásunk nagyon közelített ahhoz, amit várunk magunktól. Ilyen meccsek kellenek, ahhoz, hogy előrébb lépjünk!
Az újbudaiaknál két, nálunk 1 meghatározó játékos hiányzott sérülés miatt, és úgy készültünk, hogy ha hozzuk magunkat, lehet ebből egy szoros mérkőzés. Így is lett, egy izgalmas, szórakoztató összecsapás kerekedet ki belőle, ahol a győzelem lett volna a hab a tortán!
Pedig sokat tettünk érte! Ilyen szűk rotációval még soha nem játszottunk, sok taktikai váltással próbálkoztunk. Csapatunk egyik tagját sem lehet elmarasztalni, mindenki nagyon odatette magát, talán a kiugró teljesítmények hiányoztak. Safranka extrája nem volt elég egy ilyen rangadón, mezőnyből kellett volna több pontnak érkeznie, ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a parkettet.

2. félidő

A mérkőzés folyamán háromszor jöttünk vissza 10 pont körüli hátrányból és a harmadik negyed végén még vezetni is tudtunk. A záró játékrész második felében, nagy hajrával 4 pontra megközelítettük ellenfelünk, 1 perccel a vége előtt támadhattunk az egy labdás meccsért, ott nem csak rajtunk múlt, hogy nem lett kiélezett a végjáték.

Összegzés

A Mafc is minden dicséretet megérdemel, mert a múlt heti Vasas elleni mérkőzés után, egy újabb idegenbeli szoros csatát tudtak behúzni és ebben ismét Lőrincze vállalt hatalmas szerepet, aki igazi vezéregyéniségként mozgatta csapatát.
A legtöbb statisztikai mutatóban nagyon hasonló volt a két együttes, az eladott labdák pecsételték meg megint a sorsunkat, 24-et „gyűjtöttünk” ebből a műfajból. Nagyjából ez volt a két csapat közötti különbség, és sokszor a semmiből jön egy demoralizáló hiba, amiből ráadásul könnyű gólokat is kapunk. Nagyon küzdünk ezzel a gyengeségünkkel, ami jórészt a rutintalanság számlájára írható. Kevés ilyen meccs van még a lábunkban, de ez idővel változik majd! Ezen a szinten, az ország legjobb csapatai nem követnek el ilyen és ennyi hibát, ezek leredukálása lesz a kulcs a győzelemhez a hasonlóan szoros találkozókon.

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00