Rangadóhoz méltó teljesítmény

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Gaál Norbert, Szőts Dávid

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2019-10-20 10:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
MAFC/A 15 23 16 16 70
Kadett I. (ffi) 11 22 17 14 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Dobossy 5/3, Korompay, Orbán 15, DÓCS 13/3, SAFRANKA 27
CS: Chabot 2, Csocsán, Varsányi 2, Fey.

1. félidő

A csúnya fehérvári zakó után 4 nappal kíváncsian vártuk, hogy melyik arcát mutatja csapatunk a fővárosi derbin. Le a kalappal a fiúk előtt, mert mind a játékunk minősége, mind a mentalitásunk nagyon közelített ahhoz, amit várunk magunktól. Ilyen meccsek kellenek, ahhoz, hogy előrébb lépjünk!
Az újbudaiaknál két, nálunk 1 meghatározó játékos hiányzott sérülés miatt, és úgy készültünk, hogy ha hozzuk magunkat, lehet ebből egy szoros mérkőzés. Így is lett, egy izgalmas, szórakoztató összecsapás kerekedet ki belőle, ahol a győzelem lett volna a hab a tortán!
Pedig sokat tettünk érte! Ilyen szűk rotációval még soha nem játszottunk, sok taktikai váltással próbálkoztunk. Csapatunk egyik tagját sem lehet elmarasztalni, mindenki nagyon odatette magát, talán a kiugró teljesítmények hiányoztak. Safranka extrája nem volt elég egy ilyen rangadón, mezőnyből kellett volna több pontnak érkeznie, ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a parkettet.

2. félidő

A mérkőzés folyamán háromszor jöttünk vissza 10 pont körüli hátrányból és a harmadik negyed végén még vezetni is tudtunk. A záró játékrész második felében, nagy hajrával 4 pontra megközelítettük ellenfelünk, 1 perccel a vége előtt támadhattunk az egy labdás meccsért, ott nem csak rajtunk múlt, hogy nem lett kiélezett a végjáték.

Összegzés

A Mafc is minden dicséretet megérdemel, mert a múlt heti Vasas elleni mérkőzés után, egy újabb idegenbeli szoros csatát tudtak behúzni és ebben ismét Lőrincze vállalt hatalmas szerepet, aki igazi vezéregyéniségként mozgatta csapatát.
A legtöbb statisztikai mutatóban nagyon hasonló volt a két együttes, az eladott labdák pecsételték meg megint a sorsunkat, 24-et „gyűjtöttünk” ebből a műfajból. Nagyjából ez volt a két csapat közötti különbség, és sokszor a semmiből jön egy demoralizáló hiba, amiből ráadásul könnyű gólokat is kapunk. Nagyon küzdünk ezzel a gyengeségünkkel, ami jórészt a rutintalanság számlájára írható. Kevés ilyen meccs van még a lábunkban, de ez idővel változik majd! Ezen a szinten, az ország legjobb csapatai nem követnek el ilyen és ennyi hibát, ezek leredukálása lesz a kulcs a győzelemhez a hasonlóan szoros találkozókon.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…