Reményt keltő szezon áll mögöttünk

Alig egy évvel ezelőtt arról olvashattak az érdeklődők, hogy a Kaszások Akadémia háza táján komoly változások mentek végbe. Elbúcsúztunk olyan munkatársaktól, akik éveken, évtizedeken át dolgoztak az egyesület sikeréért. Új kollégák érkeztek, a szakmai munkát közvetlenül vagy közvetve segítők száma szinte megkétszereződött. Hogy merre tartunk most, azt két évzáró eseményen összegeztük júniusban.

 

Elsőként a legfiatalabb kosaraink számára rendeztük meg az évzáró Óbudai Mini Kupa Dzsemborit. A legkisebbeknek szervezett házi bajnokságunk közel másfél évtizedes múltra tekint vissza. A szezon elején változtattunk egy kicsit a célcsoporton és arra törekedtünk, hogy egész évben elsődlegesen a játék örömét élhessék át az itt sportoló gyerekek. A bajnoki évad során több mint 180 gyermek és 15 csapat pattogtathatta a labdát a Kaszás Csarnokban, amit nagy sikerként éltünk meg. A június első hétvégéjén tartott játékos rendezvényre sajnos iskolai programok miatt nem tudtak ennyien eljönni, de így is egy jó hangulatú, izgalmas versenyekkel teli rendezvénnyel intettünk búcsút az évnek. Reméljük, hogy a következő szezonban az ÓMK csapatok száma tovább tud gyarapodni, és minél több alsós fiúnak és lánynak megmutathatjuk, hogy milyen szuper játék a kosárlabda!

 

 

A legkisebbek eseménye után az Akadémiai Évzáró következett, amelyet mintegy hagyományteremtő rendezvényként szerveztünk meg az utolsó edzésnapra. Hasonlóan egy tanévzáróhoz, felsorakoztak az „osztályaink” U11-től NB1-ig.

 

A rövid köszöntő után Sárosi Bulcsú szakmai igazgató értékelte a mögöttünk álló időszakot. Beszámolt arról, hogy a MKOSZ által hangoztatott elveknek megfelelően elsősorban nem az eredményekre koncentrálunk, sokkal fontosabb, hogy a képzés minél magasabb színvonalon működjön. Elmondta, hogy sikerült teljesítenünk azt a célt, hogy már a 2018/2019-es évad során legyen utánpótlás válogatott játékosunk. Összesen hét sportolónk részesült ezen megtiszteltetésben. Egyebek mellett kitért arra is, hogy több olyan játékosunk is volt, akik idén léptek először pályára az NB1-es bajnokságban. Örömét fejezte ki azt illetően, hogy hosszú évek után újra országos döntős csapataink is voltak.

 

A szakmai igazgató gondolatai után a kiemelkedően teljesítő csapataink díjazása következett.

 

Elsőként a felnőtt NB1/B osztályú csapatunkat méltattuk, akik azután, hogy az előző szezon végén a bajnokság utolsó helyén zártak, komoly feladat előtt álltak. Azt mondhatjuk, hogy az idén helyreállították a Kaszások becsületét. A Zöld csoportban végig versenyben voltak az alapszakasz győzelemért, végül az elsővel azonos mérleggel, a harmadik helyről kezdték a rájátszást. A play-off során is jól szerepelt a gárda, sajnos a döntőhöz egy kicsi még hiányzott. A csalódás azonban nem tarthatott sokáig, a fiúk összeszedték minden erejüket és végül megszerezték a bronzérmet!

 

 

Az első csapat után az U20-as alakulat kapott figyelmet. Augusztusban úgy vágtunk neki a bajnokságnak, hogy szeretnénk a Zöld csoport élén végezni és ezzel jegyet váltani az országos döntőre. Sikerült fordulóról fordulóra ennek megfelelően teljesíteni, ami végül Zöld csoportos bajnoki címhez vezetett. Az U20-as csapat vívta ki hosszú évek után elsőként azt, hogy Kaszások csapat szerepeljen egy korosztályos országos fináléban. Sportolóink az elit nyolcas mezőnyében sem vallottak szégyent, s végül több jó nevű akadémia csapatát megelőzve a hatodik helyen zártunk.

 

 

Következőként a fiú U14-es csapatunkat szólítottuk. A közelmúltban az sem fordult elő, hogy valamelyik csapatunk Budapest bajnoki címet ünnepelhet. A serdülő csapatunknak a szezon során a „B” bajnokságban sikerült a csúcsra érnie elsősorban a gyerekek jó mentalitásának és a csapaton belüli erős kohéziónak köszönhetően. Bízunk benne, hogy a jövőbeli komolyabb kihívásokat is hasonlóan veszik majd a gyerekek!

 

 

Végül az U12-es lányok kerültek reflektorfénybe. Nekik a Budapest bajnokság bronzérmeit adtuk át, de a még ennél is nagyobb sikerről is szó esett. Ezen a csapatunk volt a második idén, amelynek összejött az Országos Döntős kvalifikáció. A hölgyek a korosztályos Jamboree résztvevői voltak, amelyre szintén nagyon büszkék vagyunk. Méltán járt nekik is a hangos tapsvihar! Az ő sikerük is jelzi, hogy női vonalon is jó irányt vehetnek a dolgaink.

 

 

A csapatok díjazását egy újabb értékelés követett. Nagy örömünkre elfogadta a meghívásunkat Hajdu Péter, a Budapesti Kosárlabda Szövetség elnöke és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja. Hajdu úr szavai megerősítették az elképzeléseinket a képzésünk jövőbeni célkitűzéseit illetően. Ezúton is köszönjük az általa képviselt szervezeteknek az együttműködést.

 

Az egyéni elismerések átadásával folytattuk. Minden versenyző csapatunknál kupát kapott a legértékesebb játékos (MVP), a legjobb védő és a legtöbbet fejlődő játékosok pedig oklevélben részesültek. Minden játékos esetében a csapatok edzői adtak rövid indoklást a döntést illetően. Ezzel a gesztussal szerettük volna jutalmazni a kimagasló teljesítményt, a szorgalmat és hangsúlyozni a védekezés fontosságát.

 

Csapat MVP Legjobb védő játékos Legtöbbet fejlődő játékos
NB1 Takács András
U20 Farkas Sándor Dániel
Junior Hegedűs Milán Chabot Dávid Korkin Artem
Kadett Safranka Márton Dobossy Pál Csocsán Marcell
Serdülő ffi Korompay Dénes Marossy Barnabás Patrik-Pirk Martin
Serdülő női Evellei Hanna Konta Sarolt Hock Eszter
Gyermek ffi Goór Dániel Sárváry Dániel István Krajcsi Kornél
Gyermek női Czirkos Anna Panka Csonka Dorina Csocsán Fruzsina
U11 Békási Kaszások Mityók Norbert Páll Csaba Paár Gergely
U11 Dűlői Kaszások Németh Atilla Gergő Halász Jonatán Székely Balázs
U11 Római Kaszások Mihályi Barnabás Horváth Anna Horváth Hella

 

 

Különdíjban részesült Kiss Csanád, fiú serdülő játékosunk, aki az Óbudai Mini Kupa játékvezetőjeként fordulóról fordulóra segítette a kosaras palántáink fejlődését. Áldozatos munkájáért és példamutató magatartásáért köszönet illeti.

 

Az eseményt Török Ferenc ügyvezető igazgató mondatai zárták. Török úr az értékelésen túl külön köszönetet mondott a szülőknek, akik áldozatos együttműködése nélkül elképzelhetetlen lenne a klubunk múltja, jelene és jövője. Segítségükért és támogatásukért mindig hálásak leszünk. Beszámolt még az előttünk álló tervekről, lehetőségekről és azon konkrétumukról is, amelyek a közeljövőben esedékesek, és amelyektől a további fejlődésünket reméljük.

 

Egy közös fotóval búcsúztunk el a nyári szünetre. Nagy izgalommal várjuk a következő időszakot, mert hisszük, hogy jó útra léptünk. Köszönjük mindenkinek, aki velünk volt és velünk marad. Augusztusban folytatjuk! Hajrá Kaszások!

 

Hasonló tartalmak

 • Tudtuk, hogy nem lesz egy könnyű mérkőzés, igyekeztük ehhez mérten készülni. A közel 100 pont szép eredmény, azonban 75 kapott pont sok, ami mutatja, a második félidei dekoncentráltságunkat.…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-11 Kezdés: 16:10


 • Voltak kitűzött feladataink a mérkőzésre – nem az eredmény! – de csak kevésszer tudtuk megvalósítani. Az elképzelés kicsit több lett volna, ezért nem lehetünk elégedettek. Ezt a tapasztalatot…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-05-09 Kezdés: 18:10

 • A Gyermek Kupa idei kiírása a tavalyihoz hasonlóan országos döntő helyett egy Szakmai Tornával záródott, amelyet Nyíregyházán rendeztek meg számunkra, és még 3 másik régiós győztesnek.  Csapatunk 8 forduló alatt bizonyított budapesti második helyével bizakodva, azonban kicsit vakon vágott neki a vidéki útnak, hiszen semmilyen előzetes információnk…

 • A bajnokság utolsó fordulóján ismerős csapatokkal játszottunk. A Törekvés lányokat jól ismertük, készültünk rájuk, de mégsem találtuk az ellenszert a fizikai fölény és a zaklató védekezés ellen. Egyételműen fejlődtünk, de pontatlanságaink kijöttek, ha dobás közben vagy labda vezetés közben a védő túl intenzív volt. A labda nélküli…