Rosszul játszottunk, de nyertünk!

U15 Fiú

Helyszín: Bálint Márton Ált. Isk. És Gimn.

Játékvezetők: Lázár Zsigmond György, Szatmári Roland

Nézők száma: 11

Mérkőzés időpontja: 2021-12-07 16:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Elite Basket 12 11 13 21 57
Óbudai Kaszások U15 22 16 17 12 67

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

HORVÁTH 16, Krajcsi 8, LUGOSSY 13, Hidvégi 6, RÓNAI 9.
Cs: Kovács, Jarkas 6, OROSHÁZI 7, Herczeg, Lovas, Neszmélyi 2.

1. félidő

Pontosan úgy kezdődött a találkozó, ahogyan szerettük volna. Az ötödik percben már tíz volt közte, vezettünk 12:2-re. Nyomást helyeztünk rájuk, mi kontrolláltuk a mérkőzést. Bár a második negyedben is voltak jó periódusaink, sajnos ki kell jelentenünk, hogy nem voltunk már annyira élesek védekezésben és bizony több könnyű kosarat is engedélyeztünk a hazaiaknak, amit kegyetlenül ki is használtak. Félidőben 15 volt közte, de nem lehettünk elégedettek a teljesítményünkkel.

2. félidő

A szünet után, az első három percben volt egy kis rövidzár, de utána szépen kezdett hízni az előnyünk. 20 pontos vezetésnél, 12 perccel a lefújás előtt, a fő szempont a játékosok pályára történő forgatása és a játékpercet kiosztása lett a fő cél. Sajnos a vártnál jobban visszaesett a teljesítményünk, ezzel párhuzamosan és érthető módon ellenfelünk is fellelkesült. Igaz, hogy a vége előtt 2 perccel olyan is előfordult, hogy 8 pontra apadt az előnyünk, a győzelem egy pillanatra sem forgott veszélyben.

Összegzés

Szokták mondani, hogy a győzelmet nem kell magyarázni, ha most mégis meg kellene tennem, bizony nehéz dolgom lenne. Le a kalappal a hazai csapat előtt, akik az utolsó pillanatig hajtottak és küzdöttek. Nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyultak, de ez mégsem lehet felmentés számunkra. Vannak nehezebb meccsek, amiket ugyanúgy be kell húzni. Ezt megtettük, de bőven lesz mit elemezni és javítani… Vasárnap már folytatjuk is. Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00