Siker hazai pályán

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Bárány Levente, Győri Ferenc

Nézők száma: 63

Mérkőzés időpontja: 2019-11-24 10:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Pilis Basket 9 6 5 8 28
Serdülő U13 22 21 8 25 76

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA/C: Sárváry 2, Horváth 6, Kőszeghy 5, Lückl 5, NÉMETH 24/6, Orosházi 8, Lovas 6, Lugossy 8, Herczeg, Jójárt 6, Köcse 2, Dózsa 4

1. félidő

Már a bemelegítéskor is rögtön látható volt, hogy ellenfelünk fizikális fölényben volt hozzánk képest, ráadásul a magasabb játékosaik tűntek képzettebbnek. Sajnos a mérkőzés elején több olyan kosarat is kaptunk, amikor az ellenfél játékosa gyűrűtől gyűrűig tudott menni és így szerzett kosarat. Igaz, hogy 22:9-re nyertük az első játékrészt, de ez a sajnálatos jelenség mindenképpen megoldásra várt. Tény, hogy ellenfelünk rendre passz nélkül, sok esetben akár emberrel együtt könyökkel előre is próbált menni a gyűrű felé (érdekes módon ez többször néma síp mellett sikerült is), de igyekeztünk segítésekkel reagálni és megállítani az elszánt betöréseket. Mondhatjuk, hogy sikeresen, hiszen a második negyedben már csak 6 pontot tudott szerezni a vendégcsapat.

2. félidő

A mérkőzés második fele szerencsére nem hozott változást. Bár a hazai pálya ellenére rengeteg ziccert és kidolgozott helyzetet hagytunk ki, továbbra is folyamatosan tudtuk növelni az előnyünket, mindezt úgy, hogy az első félidőhöz hasonlóan, ugyanazzal a 6-6 játékossal játszottuk le a harmadik és negyedik negyedet, mint az első kettőt. Így mindenki a lehető legtöbbet lehetett pályán. Bár a vége sima lett, a végső eredmény nem tükrözi hűen, hogy ellenfelünk több szempontból is komoly kihívások elé állított minket, ennek tükrében tehát örömteli ez a siker.

Összegzés

Egy ilyen nagy arányú győzelem esetében furcsa lenne komoly hibákról beszélni, de mint minden meccsnek, ennek az összecsapásnak is megvoltak a maga tanulságai. Rendre akadtak kisebb-nagyobb hibák, amin bizony még dolgozni kell. Természetesen örülünk a győzelemnek, jó volt látni a csapatunkon megfigyelhető fejlődést, azon leszünk, hogy ez így folytatódjon továbbra is!

Hasonló tartalmak

  • Nem tetszett ma a védekezés minősége, támadással nyertünk azonban, legközelebb szeretnénk jobban dolgozni.

    Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

    Időpont: 2024-03-10 Kezdés: 12:00

  • Az első félidei érthetetlenség nagyon fájó, azonban a teljes mérkőzésen tapasztalt védekezésünk még inkább, rettenetesen gyengén teljesítettünk a hátsó formációban.

    Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

    Időpont: 2024-03-10 Kezdés: 10:00

  • Nehéz mérkőzés volt, ami zavaró az védekezésünk hiánya, igyekszünk minél jobban zárni a bajnokságot.

    Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

    Időpont: 2024-03-09 Kezdés: 19:00