Sikerült, de magunknak nehezítettük meg!

Helyszín: Tüske csarnok – 2. terem

Játékvezetők: Gaál Norbert, Bujtor Péter

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-05-04 09:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Vasas Amazonok 14 5 7 10 6 42
Dűlői Kaszások 14 8 7 9 11 49

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: Eke 1, Halász 3, Koncz -, Kovács-Barcza 1, Körtvélyessy 7, KRAJCSOVICH 4, Kun -, Németh 14, STERBENZ 4, SZÉKELY 12, Vona 2, Wéber -,

1. félidő

Az szezon utolsó fordulóját a Vasas Amazonok csapatával kezdtük. Az előző fordulóban már találkoztunk a lányokkal, akkor remek teljesítménnyel, viszonylag sima mérkőzésen nyertünk. Ezúttal is szerettünk volna valami hasonlót látni a srácoktól, és bár támadásban Panka, Bazsi és Peti együttes 14 pontja nem mondható rossznak, már a meccs elején látszott, hogy védekezésben most nem a múltkori mentalitásunkat hoztuk el. A második negyedben hátul javult a helyzet, viszont most támadásban akadozott a szekér, sok üres helyzet maradt ki, ami egy ilyen szoros meccsen olykor igencsak demoralizáló volt. A félidőben 7 pontot tudtunk hozzátenni az eddigiekhez, ezt sem jónak, sem pedig rossznak nem mondanám, már csak azért sem mert ellenfelünk is ugyanennyit süllyesztett el.

2. félidő

A második félidőt sem kezdtük valami jól, védekezésben és támadásban is sorra ugyanazokat a hibákat követtük el, a szerencsénk az volt, hogy ellenfelünk is elég sok hibát hagyott megbosszulatlanul. Az első időkérés után kicsit rendeztük a sorainkat hátul, valamint Kristóf, Peti és Bazsi fontos kosaraival végül csak egy ponttal maradtunk alul a 3. negyedben. Az utolsó felvonásban a második ötös is megtalálta a dobóformáját, először Ati, majd Joni szállította a pontokat, és egy-két kihagyást leszámítva a védekezésünk és a lepattanózásunk is jelentősen feljavult, így az utolsó percekre sikerült eldönteni az érdemi kérdéseket.

Összegzés

Küszködős, izzadós meccs volt, sok hibával és figyelmetlenséggel. Ami azonban pozitívum, hogy képesek voltunk változtatni, nem estünk össze a nehézségek dacára sem, és szépen lassan, egyre kevesebb hibával a magunk javára fordítottuk a mérkőzést. Ez a meccs azonban remek példa lehet arra, hogy hogyan nehezítsük meg a saját dolgunkat. Az előző fordulóban kemény, fegyelmezett védekezéssel és önzetlen, okos támadójátékkal kétszer ekkora különbséggel tudtuk legyőzni ezt a csapatot és ezúttal is ez mentette meg a bőrünket a nehéz helyzetekben. Remélem ez jelzés értékű volt mindenki számára, és a jövőben hasonló szellemben fogunk kosarazni, mert ez a mi a játékunk! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10