Sikerült hosszabbításra mentenünk, végül kikaptunk

Serdülő I. (ffi)

Helyszín: Babits Mihály Gimnázium

Játékvezetők: Makay Dániel, Tahin András

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2018-11-18 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 h1 Végeredmény
Újpest-MT/A 22 9 19 14 11 75
Serdülő I. (ffi) 16 14 14 20 8 72

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Marossy Barnabás 5, Kocsis Marcell 6, Dulic Damjan 9/3, Balogh Mátyás 5, Kiss Koppány 7, Szabados Benjamin 15, Vermes Örs 19, Patrik-Pirk Martin 6, Beke Botond

1. félidő

Második mérkőzésünket a serdülő területi alapszakasz III. forduló „B” csoportjában negyed óra pihenő után az Újpest-MT/A csapata ellen játszottuk. Első negyedben nehézkesen indult be a játékunk. Több fiatal volt a pályán tőlünk, de sajnos védekezésben nem keményedtek fel időben. Második negyedben sikerült ledolgozni az ellenfél előnyét. Védekezésben sikerült először összekapnunk magunkat, ami után a támadó játék is feljavult.

2. félidő

Harmadik negyed végére 6 pontos előnyt építettek ki. Ez már azért érződött soknak, mert a duplázás miatt nekünkmost a 4. negyed valójában a 8. negyed volt. Érezhetően lassultunk, erősen az energia tartalékainkat éltük. Lábaink már alig bírták, de a szívünk vitt tovább. Nagyot harcoltak a fiaink, és sikerült hosszabbításra mentenünk. Kellett hozzá Vermes Örs 9 dobott pontja zsinórban, ami nagyot lendített a csapaton. A 4. negyed legvégén DulicDamjan bevágott egy triplát, ami az egyenlítést jelentette! BravóÖrs és Damjan! Utána hozzánk került a labda, időkérés, és támadhattunk egy támadást a győzelemért. Sajnos nem sikerült betalálni, így jöhetett a hosszabbítás. A hosszabbítás már a csapatnak a 9. megkezdett negyedet, a húzóembereinknek akár a 7. játszott negyedet jelentette. Nagyot harcolva az ellenféllel, és a fáradtsággal végül 3 ponttal alul maradtunk. 75-72-re az ellenfél nyerte meg.

Összegzés

Összességében elégedett lehetek a látottakkal. Nagyon küzdöttek a srácok! Kettő szoros mérkőzést játszottunk, abból az egyik hosszabbításos lett, és mindezt duplázva. Igazán jó állóképesség, és mentális erő fejlesztő nap volt ez a vasárnapunk. Ilyen mérkőzések kellenek a továbbiakban is, hogy előre tudjunk lépni.

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00