Simább meccsre számítottunk!

Helyszín: Szolnok Városi Sportcsarnok. 5000 Szolnok, Tiszali

Játékvezetők: Szőcs Béla, Kovács Máté

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-02-06 11:15:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
SZEDEÀK/ A 13 18 16 9 56
Serdülő U14 24 13 14 15 66

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA/A: CSILLAG 13, Goór 7/3, Lugossy 6, Seres 4, Krajcsi 6, Lovas 3, Szabó 6, NÉMETH 19/3, Horváth 2, Hidvégi, Herbák, Dózsa.

1. félidő

Bár a mérkőzés jól indult, utólag talán kijelenthetjük, hogy sajnos nem elég jól. Az első felvonásban folyamatosan növelni tudtuk előnyünket, így az első negyed végén, a kezdő hat játékosunk, 9 pontos vezetéssel adta át a stafétát. A folytatásban azonban váratlan fordulatot vett a mérkőzés. Ahelyett, hogy megnyugtató vagy akár demoralizáló távolságra kerültünk volna ellenfelünktől, 5 ponttal elvesztettük a második negyedet, így a szegediek visszajöttek a meccsbe és talán lélektani fölénnyel várhatták a második félidőt.

2. félidő

Bár bíztunk benne, hogy vissza tudjuk ragadni a mérkőzés irányítását, sajnos a harmadik negyed is a Szedeákról szólt. Ők kontrollálták a meccset, az történt a pályán, ami inkább nekik kedvez. Kulcs játékosaikat nem tudtuk megfogni, így csak annak örülhettünk, hogy a harmadik 10 percet mindössze 2 ponttal vesztettük el. A hajrára fordulva egyre nőtt rajtunk a nyomás, hiszen az utolsó 5 percnek mindössze 6 pontos előnnyel mentünk neki. Szerencsére a döntő pillanatokban nem remegett meg a kezünk, így pár perccel a vége előtt eljött az a pillanat, amikor ellenfelünknek bele kellett törődnie, hogy nem nyerheti meg ezt a találkozót.

Összegzés

Jól kezdtük a mérkőzést, de már az első pillanattól érezni lehetett, hogy ez bizony nem lesz könnyű. Jól szervezett és nagyon tudatos csapatot ismerhettünk meg a szegediek csapatában. Hiába építettünk ki magunknak megnyugtató előnyt a kezdéskor, ellenfelünk folyamatosan zárkózott fel és így mindinkább, percről-perce hergelték bele magukat a mérkőzésbe. Az volt az érzésünk, hogy magunknak tesszük nehézzé, de a Szedeák csapata bizony kemény erőpróba elé állított minket. Rendkívül hasznos és kiélezett meccset sikerült megnyernünk, így győzelemmel kezdtük meg a főtábla harmadik fordulójának küzdelmeit.

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…