Sokat kell tanulni ehhez a szinthez

Helyszín: Simon János Kosárlabda Csarnok

Játékvezetők: Bagi Bálint, Szőts Dávid

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-03-10 13:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd/ A 15 13 15 17 60
Óbudai Kaszások U18 11 12 4 13 40

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KONTA 14/3, Varsányi 1, Pirint 3/3, SAFRANKA 11/3, Csocsán 3
Cs: Dobossy 1, Bulyovszky, CAHBOT 7, Vasali

1. félidő

Jól lendülettel kezdtük a mérkőzést, agresszív védekezésünk láthatóan meglepte ellenfelünket. Két távoli dobásunk is beesett és öt perc után 4-6-ra vezettünk. A nagy lendület azonban ránk is kihatott, olykor felelőtlen döntéseket hoztunk a pályán, máskor pedig fegyelmezetlen védekezésünk miatt, könnyű kosarakat tudott szerezni az ellenfél. Elégedettek is lehettünk az első játékrésszel ugyanis csak 4 pontos lemaradásunk volt. A második negyedben szigorítottunk a védekezésünkön és ennek köszönhetően csak 13 pontot tudott szerezni ellenfelünk. Támadásban azonban még mindig nem találtuk a ritmust. Sokszor erőltetett dobásink még a gyűrűt se találták el, de volt, hogy szabályosan kidobtuk a pályáról a labdát. A hibák ellenére mérkőzésben tudtunk maradni a félidőben 5 egységgel voltunk lemaradva ellenfelünktől.

2. félidő

Sajnos a harmadik negyedre nem volt jó hatással a félidei pihenő. Teljesen szétesett a csapat. A támadásunkkal volt a legnagyobb hiba. 7 labdát szórtunk el, a támadások végén dobásig sem jutottunk mert ránk sült a támadóidő. Védekezésünk ennek ellenére elfogadható volt, 15 pontot kaptunk itt. Az utolsó negyed kiegyenlített volt, próbáltuk kozmetikázni az eredményt.

Összegzés

Összességében elégedettek lehetünk a mérkőzéssel. Egy kiemelt akadémia ellen, sikerült jó védekezéssel produkálni. Sajnos az a harmadik negyed, csúnya foltja a mérkőzésnek. Egy junior csapat nem eshet szét ennyire, kell, hogy legyen tartása a csapatnak akkor is, amikor nem tudunk betalálni. Le kell vonni a következtetéseket és ki kell javítani a hibákat.

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…