Sokat kell tanulni ehhez a szinthez

Helyszín: Simon János Kosárlabda Csarnok

Játékvezetők: Bagi Bálint, Szőts Dávid

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-03-10 13:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd/ A 15 13 15 17 60
Óbudai Kaszások U18 11 12 4 13 40

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KONTA 14/3, Varsányi 1, Pirint 3/3, SAFRANKA 11/3, Csocsán 3
Cs: Dobossy 1, Bulyovszky, CAHBOT 7, Vasali

1. félidő

Jól lendülettel kezdtük a mérkőzést, agresszív védekezésünk láthatóan meglepte ellenfelünket. Két távoli dobásunk is beesett és öt perc után 4-6-ra vezettünk. A nagy lendület azonban ránk is kihatott, olykor felelőtlen döntéseket hoztunk a pályán, máskor pedig fegyelmezetlen védekezésünk miatt, könnyű kosarakat tudott szerezni az ellenfél. Elégedettek is lehettünk az első játékrésszel ugyanis csak 4 pontos lemaradásunk volt. A második negyedben szigorítottunk a védekezésünkön és ennek köszönhetően csak 13 pontot tudott szerezni ellenfelünk. Támadásban azonban még mindig nem találtuk a ritmust. Sokszor erőltetett dobásink még a gyűrűt se találták el, de volt, hogy szabályosan kidobtuk a pályáról a labdát. A hibák ellenére mérkőzésben tudtunk maradni a félidőben 5 egységgel voltunk lemaradva ellenfelünktől.

2. félidő

Sajnos a harmadik negyedre nem volt jó hatással a félidei pihenő. Teljesen szétesett a csapat. A támadásunkkal volt a legnagyobb hiba. 7 labdát szórtunk el, a támadások végén dobásig sem jutottunk mert ránk sült a támadóidő. Védekezésünk ennek ellenére elfogadható volt, 15 pontot kaptunk itt. Az utolsó negyed kiegyenlített volt, próbáltuk kozmetikázni az eredményt.

Összegzés

Összességében elégedettek lehetünk a mérkőzéssel. Egy kiemelt akadémia ellen, sikerült jó védekezéssel produkálni. Sajnos az a harmadik negyed, csúnya foltja a mérkőzésnek. Egy junior csapat nem eshet szét ennyire, kell, hogy legyen tartása a csapatnak akkor is, amikor nem tudunk betalálni. Le kell vonni a következtetéseket és ki kell javítani a hibákat.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…