Sokkal jobb volt az első meccsnél

Serdülő (női)

Helyszín: MTK Kosárlabda Csarnok

Játékvezetők: Szőts Dávid Gere Kálmán

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-05-04 14:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kiss Lenke KA 8 18 17 24 67
Női Serdülő 9 14 15 24 62

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások Evellei Hanna 19, Nagy Viktória 10, Szántó Brigitta 9, Ulicsnik Dóra 7, Takács Eszter 7, Együd Emma 6, Polgári Réka

1. félidő

A két meccsünk közötti szünetben az ellenfelünk 1 pontos mérkőzést játszott, így mivel nekünk volt lehetőségünk pihenni, gyors, domináns játékot kértem a lányoktól. Ezt az első negyedben meg is valósítottuk. Szántó Brigi szép szerzett labdákkal és betörésekkel segítette a csapatot az első negyedben és később is, az egész mérkőzés során. A második negyedünk álmatagon kezdett, komoly előnyhöz engedtük jutni az ellenfelünket. Az időkérés után megráztuk magunkat és egészen más hozzáállással folytatódott a negyed, ebben nagy szerepe volt Együd Emma védekezésének és Evellei Hanna támadójátékának.

2. félidő

A második félidő ki-ki harcában sajnos már nem tudtuk átvenni a vezetést, de folyamatosan ott voltunk 2-3 pontra az ellenfelünk nyomában. Hullámzó teljesítménnyel, rövid időre sikerült megvalósítanunk azt a lendületes, gyors játékot, amit az első perctől fogva kértünk a lányoktól, de sajnos ezeket követte egy rövid hullámvölgy, ami elég volt ahhoz, hogy újra nőjön a különbség kettőnk között. Nem győztük hangsúlyozni a támadólepattanó fontosságát, de ezt a feladatot csak a mérkőzés vége felé vettük komolyan. Ulicsnik Dóri és Nagy Viki még sokat tudott hozzátenni az utolsó negyedben szerzett pontjainkhoz, de sajnos ez sem volt elég a győzelemhez.

Összegzés

Egy előremutató, lendületes mérkőzéssel zártuk az idei országos bajnokságot. Kár azokért a percekért, amikor szem elől tévesztve a célt engedtük az ellenfélnek, hogy könnyű kosarakat szerezzünk. Ezeket a perceket ki kell törülnünk a játékunkból és akkor megérdemeljük a győzelmet is. Gratulálok az ellenfélnek!

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…