Sokkal jobb volt az első meccsnél

Serdülő (női)

Helyszín: MTK Kosárlabda Csarnok

Játékvezetők: Szőts Dávid Gere Kálmán

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-05-04 14:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kiss Lenke KA 8 18 17 24 67
Női Serdülő 9 14 15 24 62

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások Evellei Hanna 19, Nagy Viktória 10, Szántó Brigitta 9, Ulicsnik Dóra 7, Takács Eszter 7, Együd Emma 6, Polgári Réka

1. félidő

A két meccsünk közötti szünetben az ellenfelünk 1 pontos mérkőzést játszott, így mivel nekünk volt lehetőségünk pihenni, gyors, domináns játékot kértem a lányoktól. Ezt az első negyedben meg is valósítottuk. Szántó Brigi szép szerzett labdákkal és betörésekkel segítette a csapatot az első negyedben és később is, az egész mérkőzés során. A második negyedünk álmatagon kezdett, komoly előnyhöz engedtük jutni az ellenfelünket. Az időkérés után megráztuk magunkat és egészen más hozzáállással folytatódott a negyed, ebben nagy szerepe volt Együd Emma védekezésének és Evellei Hanna támadójátékának.

2. félidő

A második félidő ki-ki harcában sajnos már nem tudtuk átvenni a vezetést, de folyamatosan ott voltunk 2-3 pontra az ellenfelünk nyomában. Hullámzó teljesítménnyel, rövid időre sikerült megvalósítanunk azt a lendületes, gyors játékot, amit az első perctől fogva kértünk a lányoktól, de sajnos ezeket követte egy rövid hullámvölgy, ami elég volt ahhoz, hogy újra nőjön a különbség kettőnk között. Nem győztük hangsúlyozni a támadólepattanó fontosságát, de ezt a feladatot csak a mérkőzés vége felé vettük komolyan. Ulicsnik Dóri és Nagy Viki még sokat tudott hozzátenni az utolsó negyedben szerzett pontjainkhoz, de sajnos ez sem volt elég a győzelemhez.

Összegzés

Egy előremutató, lendületes mérkőzéssel zártuk az idei országos bajnokságot. Kár azokért a percekért, amikor szem elől tévesztve a célt engedtük az ellenfélnek, hogy könnyű kosarakat szerezzünk. Ezeket a perceket ki kell törülnünk a játékunkból és akkor megérdemeljük a győzelmet is. Gratulálok az ellenfélnek!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!