Szép volt fiúk!

Helyszín: Oroszlányi Sportcsarnok

Játékvezetők: Kaposi Renátó, Novák Bence

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-12-20 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
OSE Lions 24 18 12 25 79
Óbudai Kaszások U18 26 26 16 14 82

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA:
Konta 7/3, SZÁNTÓ 13/3, VARSÁNYI 10, DÓCS 15/6, ORBÁN 23/6
CS: VASALI 5, Csocsán 2, Dobossy 3/3, Chabot 2, Sebők, Safranka 2

1. félidő

Titkon abban bíztunk, hogy a csodálatos új oroszlányi arénában játszhatunk, de a vírus helyzet miatt erről nem lehetet szó. Így viszont a kultikus, sok nagy csatát – többek között első osztályú bajnoki döntőt is, – megélt régi csarnokban készülődhettünk a rangadóra.
Hasonló megpróbáltatásokon ment keresztül mindkét csapat az elmúlt időszakban, hiszen hozzánk hasonlóan a hazaiak is rendre csak tartalékosan tudtak kiállni az őszi szezon folyamán. Ezen a mérkőzésen is voltak hiányzók mindkét oldalon, ráadásul nálunk a kisebb sérüléssel bajlódó Safranka is pihenőre kényszerült. Más kérdés, hogy aztán úgy alakult a meccs, az utolsó 6 percre be kellett szállnia válogatott játékosunknak!
Nagyon jól kezdtünk, és az előzmények ismeretében meglepően jól dobtunk. A képet jócskán árnyalja gyenge védekezésünk és a 8! eladott labda az első etap folyamán. Főleg Dócs, aki két triplával is jelezte, hogy kezd formába lendülni, valamint Szántó volt az ügyeletes pontfelelős. Közel 70 %-al dobtunk, gyakorlatilag vagy kosarat szereztünk vagy eladtuk a labdát az első negyedben.
Picit romló dobószázalékkal, de jobb védekezéssel folytattuk a második negyedben. A szünetig 52 pontot dobtunk idegenben, ami elképesztően jó, úgy, hogy a hazaiak próbáltak minket nagy nyomás alá helyezni. Adva volt a recept, a védekezésünket kellett rendbe tenni a második félidőre.

2. félidő

Sikerült is rendezni a sorainkat hátul és ez azt eredményezte, hogy a romló támadó teljesítményünk ellenére tovább növeltük az előnyünket. 14 ponttal vezetni egy erős rivális otthonában az utolsó negyed előtt, ez több mint a max., amit remélhettünk. A negyedik negyed elején még erre is rátettünk egy lapáttal, Orbán két támadásból két hatalmas triplát dobott, 18-ra növelve az előnyünket.
Ekkor azonban, mintha egy gonosz varázslat szenvedő alanyaivá váltunk volna, elkezdtek teljesen lemerülni az energia tartalékaink. Elől-hátul nagyon komoly hullámvölgybe kerültünk, a vérszemet kapó oroszlányiak 3 perc alatt visszajöttek a mérkőzésbe. Erejükkel teljesen elkészülő csapatunkon semmi nem segített ebben a periódusban, így teljesen éles lett a meccs az utolsó percekre. Safranka beállításával tudtunk egy kicsit frissíteni és bár nagyon sok hibát elkövettünk a végjátékban, valahogy kitartott az előnyünk.

Összegzés

69-50-39-23% ezek a számok sorrendben a negyedeink dobószázalékát mutatják. Ilyen ütemben fáradtunk el. Ami, persze, nem csoda, a keretünk nagy része már hónapok óta nagyon keveset edz, a junior csapatunknak az elmúlt 3 hétben öt, azaz 5 db edzése volt…! A kiemelt, NB I-el, edző, ezen a héten ismét több meccset játszó játékosaink meg túl vannak terhelve. Ez egy ilyen időszak, nyilván, senkinek sem könnyű. Az is benne lehetett volna a pakliban, hogy gyatra teljesítménnyel simán kikapunk. Innen nézve nagyon nagy dolog volt az amit 3 negyeden keresztül a fiúk produkáltak, jár is a nagy gratuláció!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00