Szépen játszottunk!

Helyszín: 2016 Leányfalu, Szt. Imre herceg u. 9.-11.

Játékvezetők: Dr. Kovács András, Prokoláb Mercédesz

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-03-30 11:15:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
BLF Kenguruk 11 8 6 8 18 51
Dűlői Kaszások 8 8 9 8 7 40

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: Császár L.-, Császár M. 1, Halász 7, Hili 1, KONCZ 5, Kovács-Barcza 3, Körtvélyessy 5, STARCZ 2, STERBENZ 3, SZÉKELY 17, Tímár -, WÉBER 5,

1. félidő

A második csoportmeccsünket a szervező, BLF Kenguruk csapatával játszottuk a Süni Kupán. A feladat nem volt egyszerű, ugyanis pihenő nélkül kellett helyt állnunk a szintén sárga-fekete mezes csapat ellen, akik a Kenguru Kupában már bizonyították rátermettségüket. A kezdetektől szoros volt a mérkőzés, ellenfelünk fojtogató védekezésével meggyűlt a bajunk, azonban voltak szép akcióink, amelyek bizakodásra adtak okot. Az Kenguruk két gyors támadással magukhoz ragadták az előnyt, így ők zsebelték be a 3 pontot a győztes negyedért. A második játékrészben hasonlóan folytatódott a mérkőzés, csak néha-néha találtunk rést a pajzson, viszont hajtottunk és kapartunk elől-hátul, így mi sem engedtünk ellenfelünknek sok lehetőséget a támadó oldalon. A negyed vége 2-2-es osztozkodás a negyedekért járó pontokon.

2. félidő

A második félidőben ismét az első ötösön volt a sor, hogy megnyerje vagy esetleg döntetlenre hozzák a saját negyedüket. Ez egész jól indult, 4-0-ra is vezettünk a 3. játékrészben, azonban látszott, hogy kezdünk elfáradni. Nem tudtunk már kellőképp koncentrálni, sokat erőlködtünk támadásban, védekezésben pedig egyre lassabbak lettek a lábak. Ettől függetlenül még mindig partiban voltunk, igaz ebben a negyedben lett a legnagyobb a különbség a két csapat között. A negyedik negyedre a kupa speciális szabályai miatt már eldőlt a mérkőzés, hiszen az eddigi háromból egy negyedet sem tudtunk megnyerni, már pedig ebben a lebonyolításban ez számított, de a rendes eredményt tekintve még volt esélyünk. Azonban a második alakulaton is kijött a fáradtság, főleg fejben. Az egyébként is sok képzetlenségi hiba most megsokszorozódott, hiába voltak jó ötleteink vagy helyzeteink, sokszor kiesett a kezünkből a labda, elléptük, vagy be sem tudtuk juttatni a játékszert a pályára. A szívünk viszont még hajtott előre, és egy kosár híján ez elég is lett volna, de sajnos ezúttal nem nekünk kedvezett a szerencse, megint csak egy kicsi hiányzott, hogy hozzuk a negyedet. Az előző meccshez hasonlóan, most is a meccs végén következtek a büntetők. Fáradtak voltunk és jelentősége sem igazán volt a büntiknek, ekkor Jácint bácsi egy kis jutalmat ajánlott fel, ha nem hibázunk a vonalról. Ez sikeresnek bizonyult, hiszen hétig hiba nélkül jutottunk el, végül 9-cel végeztünk, ami újabb rekord a szezonban!

Összegzés

Nincs miért búslakodnunk! Remekül helyt álltunk a teljes csapattal érkező BLF ellen, ahhoz képest, hogy ez volt a második meccsünk pihenő nélkül. Hajtottunk, felszántottuk a parkettát és igaz, nagy részt nem jöttek össze a dolgok számunkra ezen az összecsapáson, de az, de a játék képe abszolút bíztató volt! Úgy gondolom, hogy mindenki értékes tapasztalatokat szerezhetett ezen az összecsapáson is, tehát a célunkat elértük. Holnap a harmadik helyért játszunk, ha hasonló mentalitásban tesszük a dolgunkat, biztos vagyok benne, hogy felállhatunk a dobogóra! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00