Szoros meccs = vereség

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Goda László, Ntasis Lazaros

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-12-13 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vásárhelyi Kosársuli 19 19 18 21 77
Óbudai Kaszások U18 20 20 19 16 75

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA:
KONTA 18/3, Szántó 4, Safranka 7, Dócs 6, ORBÁN 21/9
CS: VARSÁNYI 12/6, Vasali 5, Bulyovszky 2, Dobossy, Pirint, Csocsán, Chabot

1. félidő

Végre, a szezonban először, mindenki rendelkezésünkre állt, bár többen még keresik önmagukat a hosszabb kihagyás után. Bizakodva vártuk a rangadót, és ha jó pozíciókkal akarunk a rájátszásba jutni, amire azért jó esélyünk van, itthon nem hibázhattunk.
Jól is kezdtünk, el is léptünk a vásárhelyiektől, de aztán a cserékkel megbomlott addigi stabil teljesítményünk, és az első negyed végére felzárkóztak a vendégeink.
Hasonló forgatókönyv szerint zajlott a második negyed, jó támadójátékkal elhúztunk, már 12 ponttal is vezettünk. A gyenge védekezésünknek köszönhetően azonban nem tudtuk stabilizálni előnyünket és újra szoros lett a meccs a félidőre. Teljes rotációban játszottunk az első félidőben, mind a tizenkét játékosunk pályára lépett, és így is bár szűkebben, mint, ahogy a játék képe alapján kellett volna, de vezettünk a szünetben.

2. félidő

A harmadik negyedben is folytatódott a tendencia, végig mi vezettünk, de egyszerűen nem tudtuk leszakítani szívósan küzdő ellenfelünket. Az is igaz, hogy ekkor már jóval több dobást hibáztunk és hátul továbbra is gyengélkedtünk.
Az első félidőben ismét kiválóan játszó Orbán kezdett elfáradni, és vele együtt azon a héten már 3. meccsét játszó, az egész meccsen fáradtan mozgó Safranka is már csak erőlködött. Az igazi vezéregyéniség szerepét végre magára vállaló Konta és a szintén nagyot játszó Varsányi tartotta ekkor a csapatunkat, de a többiektől több kellett volna. Dócs még nincs olyan állapotban, hogy eldöntsön meccseket, bár a végjátékban fontos pontokat tett be a közösbe.
A negyedik negyedben át is vette vezetést ellenfelünk, sőt 5 ponttal meg is ugrottak 4 perccel a vége előtt. Innen még, zsinórban 7 pontot dobva, meg tudtuk fordítani az eredményt, de aztán a döntő dobás a túloldalon bement, ráadásul egy támadó lepattanó után, nálunk meg több tiszta helyzetből is kísérletezve, kimaradt!

Összegzés

Elfáradtunk a végére, de persze ez mentális kérdés is!
Idán háromszor találkoztunk a vásárhelyiekkel és mind a három találkozón, ebből kétszer erősen tartalékosan, szoros végjátékban kaptunk ki… ! Egyfelől igazságtalan ez így, mert, ők jóval kevesebb problémával küszködtek eddig és talán az sem túlzás, hogy, ha rendben vagyunk, erősebb csapat vagyunk náluk. Másfelől meg megérdemelten nyert ezeken a kiélezett meccseken jóval idősebb összetételű riválisunk, mert jobban, rutinosabban játszott a legfontosabb pillanatokban.
Egy jobb edzővel, persze, be lehetett volna húzogatni ezeket a meccseket, de addig, ameddig az nincs, a fiúknak maguknak is meg kell tanulni lemenedzselni a végjátékokat, és a legkiélezettebb helyzetekben óriási szívvel és akarattal, de hideg fejjel a lehető legjobb döntéseket hozni…!

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…