Tanulópénz

Helyszín: Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok

Játékvezetők: Hernicz Balázs, Czinder Adrienn

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2021-10-14 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Sopron SI/A 41 30 21 16 108
Óbudai Kaszások U18 13 10 13 15 51

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Korompay 7/3, Szabados 5/3, CHABOT 6, DÓCS 19/9, Antal
CS: LÉH 3, Patrik-Pirk 5/3, Kolozsvári, Csocsán 4, KATONA 2

1. félidő

Egy nagyon nehéz küldetés várt ránk a hűség városában. Kulcsembereink nélkül kellett helytállnunk a korosztály regnáló országos bajnoka ellen, melynek keretében válogatott játékosok sora pattogtat. Ráadásul ezek a srácok fent edzenek a város NBI/A csoportos ill. NB/B-s felnőtt csapatában és ott rendszeresen pályára is lépnek a mérkőzéseken.
Szerettük volna minél jobban megnehezíteni a hazaiak dolgát, de ez az első félidőben szinte egyáltalán nem sikerült. Csak asszisztálni (vagy sokszor még azt sem) tudtunk a soproni „űrkosárlabdához”, ellenfelünk olyan sebességgel, agresszivitással és precizitással játszott, amit egyszerűen nem tudtunk lekövetni. A vendéglátók 70 %-al dobtak az első félidőben, közte 17/10-es triplamutatóval… ! Mi ezzel párhuzamosan nem tudtunk kibontakozni és nagyon el is bizonytalanodtunk. Nagyon kínos perceket éltünk át és a 23-71-es félidei eredmény bőven a „ciki” kategóriába tartozik!

2. félidő

Már talán az első félidő vége felé is mutatkoztak rajtunk életjelek, de úgy néz ki, hogy a szünet és az ott elhangzottak át tudták lendíteni a fiúkat azon a bizonyos lelki gáton. Szörnyű mélyről rángattuk ki magunkat, sokkal jobb mentalitással játszottunk a második félidőben és ez azt eredményezte, hogy kiegyenlítettebbé vált a játék. A feljavuló védekezésünk is kellett ahhoz, hogy a soproniak elkezdjenek egyre több dobást hibázni és a támadójátékunk is határozottabbá, agresszívabbá vált.
Fokozatosan javultunk fel és ez azt is eredményezte, hogy egál utolsó negyedet tudtunk játszani. Pedig nem arról volt szó, hogy a hazaiak ne vették volna komolyan, mi fejtettünk ki sokkal nagyobb ellenállást és partiban tudtunk lenni velük!

Összegzés

Jó szájízzel jöhettünk le a pályáról, hiszen – ahogy a negyedek eredményei is mutatják, – folyamatosan fejlődtünk a meccs alatt! Régen, a két évvel ezelőtti szezonban, az EYBL küzdelmeiben találkoztunk utoljára ilyen szintű ellenféllel és, ugye, edzésen nem tudjuk ezt a minőséget szimulálni. Éppen ezért örömteli és jár a gratuláció a fiúknak, hogy akklimatizálódni tudtak ehhez a sebességhez, agresszivitáshoz. Tanulópénz volt az első félidő, az egész meccs tapasztalatait hasznosítanunk kell a későbbiekben!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00