Tanulságos meccsen, agresszív védekezés ellen mara

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Nagy István, Korompai Zsolt

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-05-29 11:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Zsíros Akadémia Kőbánya 2009 15 22 26 23 86
Serdülő U13 15 12 15 13 55

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

HALÁSZ 19, ÁCS 6, Demeter-Nyitrai 3, Dózsa 3, Grósz
Farkas 3, Lovas 9, Zádor 12/3, Samu, Wéber, Helmeczi

1. félidő

A mérkőzés első akciói alatt a két csapat nem igazán mutatta meg, hogy igazán mit tud. Nálunk a támadással nem volt különösebb probléma, viszont a védekezésünk laza volt. Ellenfelünk rögtön szigorú védekezéssel tudta nyitni a meccset, de ez a kezdetekben nem okozott problémát nálunk. A két csapat az első negyedben fej-fej mellett haladt. A második negyedben volt néhány nagyon jó és gyors játékos az kőbányaiaknál, akik mind támadásban mind védekezésben gondot jelentettek számunkra. Engedtük őket felgyorsulni a labdával és utána nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a gyűrű közelében, rendre nem sikerült megállítani őket. Nagyon agresszív védekezésükkel többször sikeresen meg tudták állítani azokat a játékosokat nálunk, akik ponterősek. A második negyedet fölényesen nyerték, így el is léptek 10 ponttal a félidőben.

2. félidő

A második félidő elején még tartottuk a lépést a Zsíros játékosokkal, viszont a 3. percben jött egy rövidzárlat, amit a folyamatosan gyors tempóval játszó ellenfelünk keményen kihasznált. Egy 16:0 sorozat után jelentősen megléptek tőlünk, amit utána védekezésünk javításával és támadásban sebesség felkapcsolással tudtunk egy kicsit szépíteni egy 9:2-es rohanással. Az utolsó negyed elején megint beragadtunk, majd a friss emberek becserélésével újra jobb tempóval tudtunk játszani, és az utolsó 7 percben megint partiban tudtunk lenni az ellenfelünkkel. A végeredményben jól láthatóan összeadódtak ezek a hullámvölgyekbeli csapások, amit az ellenfél ránk mért, és nagyarányú különbséggel kikaptunk.

Összegzés

Egyértelműen látszódott ezen a mérkőzésen is, hogy komoly erőnléti és koncentráltsági állóképesség problémáink vannak. A folyamatos cserélgetések ellenére sem bírjuk tartani azt az intenzitást és tempót, amit egy ilyen mérkőzés megnyerése megkövetel. Emellett ellenfelünk védekezés stílusa is gondot jelentett, nem vagyunk hozzászokva még a labdásra való behúzódásra, mi ebben a korosztályban még a tiszta, túlzott besegítés nélküli védekezésben hiszünk, és eszerint készítjük fel a játékosainkat. Gratulálok a Kőbánya csapatának, nagy jó formában vannak és ügyesen játszottak.

Hasonló tartalmak

  • U14 Fiú B
  • Ha azt nézzük, hogy ez a csapat még sosem játszott ilyen összeállításban, sőt Áront sokat ma látták először, akkor az, az egészet más megvilágításba helyezi. Mérkőzésen belül sikerült…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2022-11-29 Kezdés: 18:00