Fiú U16/B: Tanulságos vereség!

Helyszín: 1112 Budapest, Menyecske u. 2.

Játékvezetők: KOROMPAI ZSOLT LÁSZLÓ, TARR EMESE PETRA

Nézők száma: 25

Mérkőzés időpontja: 2022-11-06 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
MAFC/C 21 10 24 14 69
Óbudai Kaszások U16 17 12 14 21 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: HALÁSZ 10, Mihályi, JARKAS 19, Raj 4, Lovas 2.
Cs: KARDOS 19/3, TÓTH 4, DARÓCZI 2, Zádor 2, Paár 2, Grósz, Fazekas.

1. félidő

Az első 2 kosarat mi dobtuk, mégsem mondhatjuk, hogy jól kezdtünk. A támadásunkban is voltak pontatlanságok, védekezésben azonban gyermeteg hibákat követtünk el. Az első negyedben 3 olyan leindítást kaptunk, hogy azt megelőzően kosárral fejeztük be a támadásunkat. Ez egy ilyen szoros meccsen rendkívül demoralizáló hatást gyakorol a csapatra. Szerencsére a nyitó negyedet követően, ilyen hibákat már nem vétettünk. Az első félidő kifejezetten élvezetes, magas intenzitású kosárlabdát hozott. Helyenként nagyon szépen játszottak a srácok és ajtó-ablak helyzeteket dolgoztunk ki a végig egész pályán csapdázó hazaiak ellen. Még úgy is egálos félidőt produkáltunk, hogy minden túlzás nélkül, legalább 15 pontot ajándékoztunk a Mafcnak azzal, hogy tiszta ziccereket hagytunk ki.

2. félidő

Bíztunk benne, hogy a harmadik negyedben végre be fogjuk dobni a helyzeteinket és át tudjuk venni a vezetést. Sajnos továbbra is pontatlanok voltunk a befejezéseknél és egy pár perces rövidzárlatnak köszönhetően (18:3-as rohanást csinált a Mafc) 16 pontos hátrányba sodortuk magunkat. Szomorú volt ezt látni, az viszont nagyon tetszett, hogy a csapat egyáltalán nem esett össze, sőt! Bár reális esélyünk már nem volt a győzelemre, végéig hajtottak a fiúk, aminek köszönhetően az utolsó percre feljöttünk 5 pontra.

Összegzés

Nagyon jó és hasznos meccset játszottunk a Mafc csapatával. Pontosan ezt vártuk ettől a mérkőzéstől. Végig agresszív, kemény védekezést kaptunk. Bárcsak ilyen lenne minden meccsünk itt a regionális bajnokságban. Természetesen végig voltak hibák, de 35 percen keresztül, fel tudtak nőni a srácok a feladathoz, sajnos egy 5 perces rövidzárlat miatt saját magunkat hoztuk kilátástalan helyzetbe. Remélem lesznek még hasonló meccseink, mert az ilyen találkozókon tudunk igazán fejlődni. Gratulálunk a Mafc-nak! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00