Tartalékos csapat maximális odaadással

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Szőts Dávid, Pál Roland

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-05-07 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd 18 15 19 14 66
Kadett I. (ffi) 13 11 10 11 45

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Varsányi 5, Chabot 3/3, KATONA 6, Vasali 5/3, LÉH 14
CS: CSOCSÁN 7, MAROSSY 2, KOCSIS 3/3

1. félidő

A hasonló korú, 2004-es Honvéddal játszottunk ezen a májusi kedd estén. A meccs időpontja egybeesett a középiskolai osztálykirándulásokkal, emiatt is, ill. sérülések, betegségek miatt, összesen 8! játékosunk hiányzott erről a mérkőzésről. A meccs halasztása is szóba került, de, miután már ez is egy módosított időpont volt, valamint a májusi programunk is sűrű, továbbá nem volt már különösebb tétje ennek a találkozónak, végül a játék mellett döntöttünk. Az is cél volt, hogy azon játékosaink, akik máskor adott esetben kevesebb játéklehetőséget kaptak, most sok időt töltve a parketten, bizonyíthassanak! Két serdülő játékosunk is a segítségünkre sietett, így nyolcan indultunk a csatába.
Harcosan, nagy akarattal, jó mentalitással vetettük magunkat a küzdelembe, elsősorban jó védekezésünknek köszönhetően nem hagytuk leszakítani magunkat, tapadtunk a piros-fehérekre. Támadásban is sok jó dolgot csináltunk, szervezetten játszottunk, kialakítottuk a helyzeteket, talán a befejezéseknél lehetünk volna egy kicsit hatékonyabbak!
Az idősebbek között most először pályára lépő U-14-eseink is nagyon jól szálltak be. Marossy jó védekezése utáni szerzett labdából könnyű gólt dobott, Kocsis hidegvérűen süllyesztett el egy triplát nem sokkal beállása után.
A második negyed utolsó perceiben fölénybe került a Honvéd, de ezzel együtt is egy nagyon jó félidőt produkáltunk.

2. félidő

A harmadik negyed 7 percéig tudtuk tartani a viszonylag szoros állást, ekkor 12 ponttal jártak előrébb vendégeink. Ekkor már fáradtunk, visszaestünk elöl is, és hátul is, faultproblémák is nehezítették a dolgunkat, kezdett kinyílni az olló, az amúgy is fizikálisan erősebb ellenfelünk elhúzott tőlünk. De nem estünk össze, sőt a meccs utolsó 5 percét meg is nyertük, ami szintén sokat elárul a fiúk hozzáállásáról!

Összegzés

Ebben az összeállításban vérmes győzelmi reményeink nem lehettek, így csak saját magunkra kellett figyelnünk és összességében jóval többet tett le csapatunk az asztalra, mint ahogy előzetesen várni lehetett egy ilyen helyzetben.
Két magasunk hatalmas munkát végzett mind a két oldalon. Az összeszedetten és nagy kedvel játszó Léh egyértelműen a meccs MVP-je lett, míg „az év újonca” Csocsán megmutatta, hogy 30 játékperc alatt is kiegyensúlyozott teljesítményre képes, és egy erős ellenfél ellen is sokat tud hozzátenni a játékunkhoz.
Szép volt fiúk!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…