Tartalékos csapat maximális odaadással

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Szőts Dávid, Pál Roland

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-05-07 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd 18 15 19 14 66
Kadett I. (ffi) 13 11 10 11 45

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Varsányi 5, Chabot 3/3, KATONA 6, Vasali 5/3, LÉH 14
CS: CSOCSÁN 7, MAROSSY 2, KOCSIS 3/3

1. félidő

A hasonló korú, 2004-es Honvéddal játszottunk ezen a májusi kedd estén. A meccs időpontja egybeesett a középiskolai osztálykirándulásokkal, emiatt is, ill. sérülések, betegségek miatt, összesen 8! játékosunk hiányzott erről a mérkőzésről. A meccs halasztása is szóba került, de, miután már ez is egy módosított időpont volt, valamint a májusi programunk is sűrű, továbbá nem volt már különösebb tétje ennek a találkozónak, végül a játék mellett döntöttünk. Az is cél volt, hogy azon játékosaink, akik máskor adott esetben kevesebb játéklehetőséget kaptak, most sok időt töltve a parketten, bizonyíthassanak! Két serdülő játékosunk is a segítségünkre sietett, így nyolcan indultunk a csatába.
Harcosan, nagy akarattal, jó mentalitással vetettük magunkat a küzdelembe, elsősorban jó védekezésünknek köszönhetően nem hagytuk leszakítani magunkat, tapadtunk a piros-fehérekre. Támadásban is sok jó dolgot csináltunk, szervezetten játszottunk, kialakítottuk a helyzeteket, talán a befejezéseknél lehetünk volna egy kicsit hatékonyabbak!
Az idősebbek között most először pályára lépő U-14-eseink is nagyon jól szálltak be. Marossy jó védekezése utáni szerzett labdából könnyű gólt dobott, Kocsis hidegvérűen süllyesztett el egy triplát nem sokkal beállása után.
A második negyed utolsó perceiben fölénybe került a Honvéd, de ezzel együtt is egy nagyon jó félidőt produkáltunk.

2. félidő

A harmadik negyed 7 percéig tudtuk tartani a viszonylag szoros állást, ekkor 12 ponttal jártak előrébb vendégeink. Ekkor már fáradtunk, visszaestünk elöl is, és hátul is, faultproblémák is nehezítették a dolgunkat, kezdett kinyílni az olló, az amúgy is fizikálisan erősebb ellenfelünk elhúzott tőlünk. De nem estünk össze, sőt a meccs utolsó 5 percét meg is nyertük, ami szintén sokat elárul a fiúk hozzáállásáról!

Összegzés

Ebben az összeállításban vérmes győzelmi reményeink nem lehettek, így csak saját magunkra kellett figyelnünk és összességében jóval többet tett le csapatunk az asztalra, mint ahogy előzetesen várni lehetett egy ilyen helyzetben.
Két magasunk hatalmas munkát végzett mind a két oldalon. Az összeszedetten és nagy kedvel játszó Léh egyértelműen a meccs MVP-je lett, míg „az év újonca” Csocsán megmutatta, hogy 30 játékperc alatt is kiegyensúlyozott teljesítményre képes, és egy erős ellenfél ellen is sokat tud hozzátenni a játékunkhoz.
Szép volt fiúk!

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00