Tisztes helytállás

Serdülő I. (ffi)

Helyszín: Zrínyi Ilona Gimnázium (4400 Nyíregyháza, Szécheny

Játékvezetők: Fülöp Ádám, Szűcs Balázs, VB elnök: Szulics Zsolt

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-02-02 11:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Nyíregyházi Kék Cápák 25 29 26 21 101
Serdülő I. (ffi) 20 17 18 21 76

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kiss Koppány 9/3, Kiss Csanád 1, Kocsis Marcell 4, Marossy Barnabás 13/6, Márkus Tamás 4, Balogh Mátyás 4, Szabados Benjámin 13, Pintye Ákos 10, Vermes Örs 10, Beke Botond 6, Dulic Damjan, Patrik-Pirk Martin 4

1. félidő

Csapatunk a Serdülő Főtábla II. „O” csoport tornáján vett részt a hétvégén, Nyíregyházán. Szombat hajnali kelés és a hosszú utazás kivett belőlünk sokat. Fizikális és magasságbeli főlény náluk volt.
Viszonylag jó bemelegítés után az első negyed elején fél lábbal az öltözőben maradtunk. Marossy Barni triplája után 2,5 perces gólcsend tőlünk az egyik oldalon, másik oldalon meg a magasakkal nem tudtuk mit kezdeni. Nem keményedtünk bele a mérkőzésbe. Sorra kaptuk a könnyű kosarakat. 5-11-nél sikerült elállítani a vérzést. Csapatunk magára talált, köszönhető a tudatosabb védekezésnek és a test-test elleni küzdelmek felvállalásának. Második negyedben újra kezdődött a „bemelegítés” nekünk. Itt is elkellett telnie egy kis időnek, hogy felvegyük a mérkőzés ritmusát. Negyed közepén előbb a védekezés, aztán a támadás is kezdett összeállni. Végül 17 pontos hátránnyal mehettünk a nagy szünetre.

2. félidő

A harmadik negyed első felére összekapta magát a csapatunk. Erőn felül játszottunk. Kiemelném Szabados Benit, aki a szünetben megtudott újulni és 1:1 rohamokat zúdított az ellenfélre. Ezzel meg is lepte az ellenfelet, a csapatunknak pedig jó példával járt elő! Bravó Beni! Negyed második felére csökkent a tempónk, az ellenfél összekapta magát. Az előnyüket tovább növelték. Negyedik negyedben már több cserével játszottunk. Készültünk a következő mérkőzésre. A mérkőzést 76-101-re megérdemelten az ellenfél nyerte meg.

Összegzés

Nem könnyű hajnali keléssel, és hosszú utazás után a hazai csapat ellen csúcsformát hozni. Nem is várható el a gyerekektől. Aminek örültem, hogy ilyen nehéz helyzetben is volt csapategység! Kevesebb szokásos típus hibánk jött elő. Második félidőre, ahogy kijöttünk az bíztató volt. Mérkőzés után fő feladat volt helyén kezelni a mérkőzést, és a figyelmet a délutáni egri csapat elleni mérkőzésre irányítani. Helyén kezelték a srácok a mérkőzést, és igazi verseny sportoló hozzáállást tanúsított a csapat.

Hasonló tartalmak

 • U14 Fiú B
 • Ha azt nézzük, hogy ez a csapat még sosem játszott ilyen összeállításban, sőt Áront sokat ma látták először, akkor az, az egészet más megvilágításba helyezi. Mérkőzésen belül sikerült…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2022-11-29 Kezdés: 18:00

 • Dolgoznunk kell a második negyeden, illetve újra egészségessé kell válnia csapatnak. Nagyon pozitív a második félidőben tapasztalható akarat, amivel kimegyünk, erre építünk.

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-11-26 Kezdés: 11:00

 • U16 Leány
 • Odafigyelésben és erőszakosságban sokkal többet kell beleraknunk egy ilyen szívós ellenféllel szemben. Nem adhatjuk meg magunkat a körülményeknek vagy a játékvezetői felfogásnak. Ma mi voltunk a puhányabbak ebben.…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2022-11-27 Kezdés: 15:00