Tisztes helytállás

Serdülő (női)

Helyszín: 8749 Zalakaros Móra Ferenc Általános Iskola Liget

Játékvezetők: Benedek Zoltán, Imre Márk; MKOSZ Ellenőr: Silló Z

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-09 11:15:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kecskeméti KA/A 24 14 21 30 89
Női Serdülő 16 18 10 19 63

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Csocsán, Csonka 2, Csicsvári, Kronavetter 4, Rompos, Bobvos 2, Henglár, Sterbenz, EVELLEI 17, NAGY 9, MAROSVÖLGYI 11, Czirkos 18.

1. félidő

Utolsó mérkőzésünkön várt ránk a legnehezebb feladat. Ellenfelünk év elején szoros csatában lecsúszott a felsőházról, majd magabiztosan húzta be a keleti középházi csoportot. Szombati napon ők is kettőt nyertek, így aki a mai mérkőzést megnyeri rögtön főtáblára kerül.
Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a kecskemétiek a mi hibáinkat kihasználva könnyű kosarakat szereztek, a túloldalt keményen megdolgoztunk a saját pontjainkért. Végig látótávolságon belül voltunk hozzájuk, sajnos rossz dobóformát fogtunk ki, nekünk sok ziccer kimaradt, ahogy az lenni szokott ellenfelünk meg extra kosarakat szerzett.
8 pontos hátránnyal jött a második negyed, bőven volt keresnivalónk a pályán és szerencsére ezt a Lányok is így gondolták. Hanna kezdett egy nagyon határozott gól jó plusz faulttal, amivel megadta az alaphangot. Hanna mellett, Zsófi és Lili aktív játékával a negyed második felében már a vezetést is átvettük, végül egy két hiba miatt 4 pont előnnyel a fehér mezesek mentek a szünetre.

2. félidő

A harmadik negyed első felében még kiegyenlített harc folyt pályán, a 7-ik percig csak 7 pontra tudott elmenni ellenfelünk. Egyik csapat sem játszott jól ebben a periódusban. Az utolsó három percben feljebb kapcsoltak a kecskemétiek, amire nem tudtunk reagálni. A 4-es lány bedobta harmadik hármasát a mérkőzésen, utána kaptunk még két kosarat. Zsófi büntetőivel visszazárkóztunk 12 pontra, de egy utolsó másodperces félpályán túlról elengedett dobással 15 pont lett a különbség. Nem mindennapi dobás volt, lélektanilag pedig kifejezetten rosszkor jött.
A záró etap elején, felkúszott a különbség 20 pontra, innen még egy óriási rohammal visszajöttünk 12 pontra, de ma ennyi volt bennünk.

Összegzés

Tisztes helytállás volt a célunk, aminek maradéktalanul eleget tettünk. Ellenfelünk lényegesen idősebb volt, mint a mi fiatal csapatunk. A céljaik pedig teljesen mások az idei kiírásban, mint nekünk. Az első félidő játékával teljesen elégedettek lehetünk és erre építenünk is kell a folytatásban. Fizikai hátrányunkat nagyon jól kompenzáltuk mezőnybeli agresszivitásunkkal, valamint a lepattanókért való küzdelemben. Keménységünk alább hagyott a második játékrészre, illetve miután szabadon lehetett cserélni a kecskemétiek sokkal érettebb, tudatosabb kosárlabdát játszottak, mint amit mi egyelőre le tudunk védekezni. Gratulálunk ellenfelünknek megérdemelten nyertek!
A célunkat a hétvégén maradéktalanul elértük, két úgymond kötelező győzelmünket behúztuk, így a második selejtező körben “kedvező” csoportbeosztást kaptunk. Csoportunkba a már jól ismert Kiss Lenke és RICSILLA csapataival találkozunk, új csapatként pedig a Soproni Darazsak B csapatát kaptuk. Két győzelemre mindenféleképp szükségünk lesz, de három a cél!
Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • AZ idei szezonunk furcsa, míg az első félévben főleg vereségeket szenvedtünk nálunk erősebb csapatoktól, az elmúlt 2-3 hónapban csak győzelmünk volt, hol kisebb, hol nagyobb különbséggel. Sajnos ez…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-04-10 Kezdés: 18:00

 • Ellenfelünk akarásban és hozzáállásban mindenképpen nyert ezen a napon, nagyon bátran álltak bele ebbe az összecsapásba. Többek esetében úgy gondolom bőven volt még tartalék, vagy ha nem akkor…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-04-06 Kezdés: 10:00


 • Mégha létezik is papírforma, csak úgy „működik”, ha mindent megteszünk érte! Ma valami hiányzott belőlünk. Sokszor a vereség után is tudok büszkeséget érezni, most a győzelem mellett se…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-04-09 Kezdés: 16:40

 • U16 Leány
 • A második félidőben nagyon koncentrált kosárlabdát bemutatva, összesen 25 pontot engedélyeztünk, amely után egyhangúlag fejeztük ki elismerésünket a lányok felé, akik sokat léptek előre az elmúlt hetekben és…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2024-04-06 Kezdés: 15:00