Tisztes helytállás

Helyszín: Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Játékvezetők: Téczely Roland, Marossy Gergely

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-16 14:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
NKA Pécs/ A 20 29 21 17 87
Óbudai Kaszások U16 23 23 9 14 69

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 20/9, Korompay 15/3, Dulic, Szabados 9/3, Vermes 16
Cs: Kocsis 6,Márton3, Lontay DNP, Michel DNP, Kiss DNP

1. félidő

Egy hosszú út után egy igazi rangadó várt ránk Pécsen a korosztály egyik topp csapata. Ellenfelünk az impozáns Rátgéber Akadémián fogadott minket. Ezen a mérkőzésen igazán teher nélkül játszhatott a csapat hiszen nem mivoltunk az esélyesek, de mindenképpen megakartuk nehezíteni az ellenfél dolgát amennyire csak lehet. Sajnos 3 fő ember hiányzott a csapatból tovább tanulási vizsgák miatt így egy szűkebb rotációval kellett gazdálkodni a mérkőzésen. A fiúk nem illetődtek meg, káprázatosan kezdték az első negyedet. Szebbnél szebb akciókat vezettünk, akár figurákból akár egyéni ösztön játékokból játszottunk, rendre szép helyzeteket tudtunk teremteni egymásnak. Védekezésben nagyon fegyelmezettek voltunk sokszor tudtunk labdát szerezni vagy ki nem kényszerített hibába késztetni ellenfelünket. A második negyedben a srácok ott folytatták, ahol az első negyedbe abbahagyták. Ámbár a védekezésünk kicsit szellősebb lett, könnyebben tudtak a kosarunk alatt tiszta helyzeteket teremteni, de támadásban továbbra is sziporkáztunk. Szépen járt a labda, jól játszottunk a támadás iramaival is, nem voltak felesleges öncélú akcióink és végre a szezonban talán először jó ütemű okos faltokkal akadályoztuk meg az ellenfél lerohanásait. Igazi érett játékot produkáltunk az első félidőben.

2. félidő

A nagyobb rotációs lehetőség a harmadik negyedben az ellenfél javára döntötte el a negyed és mint később kiderül a mérkőzés sorsát. A harmadik negyedben támadásban kicsit elfogyott a tudomány, könnyebben tudtak minket le indítani és jól bontották a felállt védelmünket is. Nincs mit szégyelni kicsit hullámvölgybe kerültünk és félő volt, hogy akár nagyobb vereség is kinézhet a káprázatos kezdés után. Szerencsére nem így lett és megtudtunk újulni. Visszaküzdötte magát a csapat 10-en belülre az utolsó két percre, ha még a szerencse is a mi oldalunkon lett volna talán szorosabb is lehetett volna a végjáték. Sajnos a helyzeteink kimaradtak, ellenfelünknél pedig villantak a kulcs játékosok és végképp leszakítottak minket.

Összegzés

Ez a mérkőzés ajándék volt. A csapat bizonyította, hogy az eddig 7-0 győzelmi sorozat nem a véletlen műve. A szűkebb rotáció ellenére mindenki odatette magát amikor a pályára került. Küzdeni akarásból megint jelesre vizsgáztunk! Amit gyakoroltunk az utóbbi időben teljes mértékbe viszont láttam a pályán és taktikailag is maximálisan betartották a mérkőzés előtt kérteket. Csapatként hajtottak, küzdöttek a fiúk és maximálisan emelt fővel hagyhatták el a pályát! Hazai pályán igyekszünk még jobb eredményt elérni!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…