Tisztes helytállás ezen a védekezős meccsen

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Goda László, Magyar Zoltán

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-17 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Oroszlányi SE 9 13 15 24 61
Óbudai Kaszások U18 15 10 18 12 55

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Konta 2, Szántó 5/3, VARSÁNYI 10/6, Safranka 7, ORBÁN 15
CS: Dobossy 2, BULYOVSZKY 8, Chabot 4, Vasali, Csocsán 2, Korpás DNP, Katona DNP

1. félidő

Egyből jött a javítási lehetőség a sok szempontból nagyon gyengére sikerült szombati pécsi mérkőzés után, hiszen vasárnap is egy jókora kihívás várt ránk. Az oroszlányiakat fogadtuk és kérdés volt, hogy az előző napi hozzáállásbeli problémákat tudjuk-e orvosolni.
Nos, a fiúk becsületére legyen mondva ez mindenképpen sikerült, látszott az elszántság, a harci kedv, nagy motivációval vetettük magunkat a küzdelembe. Persze, ez alap kéne, hogy legyen, de nálunk nem olyan egyszerű a helyzet, nagyon vegyes a társaság és jó csapategységtől még elég messze vagyunk.
Gyenge színvonalú volt az első félidő, minkét csapat borzasztóan dobott és rengeteg eladott labdával játszott. Az azért minkét társaság mentségére váljon, hogy nagy energiákat fektettek a védekezésbe, sok rossz döntésbe kényszerítve az ellenfelet. Az oroszlányi kulcsemberek 2-3 naponta játszanak az U-20-as csapatban is, nekünk meg 4 nap alatt ez volt a 3. meccsünk, kijött a fáradtság is a csapatokon. Az akaratot azért mindenképpen dicsérni lehetett, még ha a játék minősége olyan is volt amilyen.

2. félidő

A második félidőben valamivel magasabb volt a színvonal, és ahogy az első félidőben is, végig mi vezettünk. A negyedik negyed elején 8 pontra hízott az előnyünk, de utána pontosan úgy, ahogy az oroszlányi mérkőzésen elfogytunk, elfáradtunk, képtelenek voltunk a gyűrűbe találni. Ugye, Oroszlányban kis túlzással extrán játszottunk 3 negyeden keresztül, ott kitartott a 18 pontos vezetésünk, ma kevésnek bizonyult a nehezen összeszorgoskodott előnyünk. Nem mindenki játszott jól, de az akarattal, hozzáállással nem volt baj, mindig legalább így kéne, hogy legyen. Ebben a meccsben most ennyi volt, megérdemelten nyertek az oroszlányiak, gratulálunk nekik.

Összegzés

Egyszerű matematika: azok az ellenfeleink, akiknek a mostani helyzetben van lehetősége 2x-3x többet edzeni nálunk, előbb-utóbb lehagynak minket. Különösen igaz ez a mérkőzések utolsó periódusára. Ezzel nehéz mit csinálni. Az már sokkal aggasztóbb, hogy vannak olyan kiemelt játékosaink, akiknek megfelelő edzésszám, terhelés van a lábukban, mivel a felnőttekkel (is) edzenek, de nem hozzák magukat! Az ő jó teljesítményük nélkül aztán végkép nincs esélyünk odakerülni az ország legjobb 15-20 csapata közé.
Nem könnyű helyzet, de ebből kell most a legtöbbet kihozni!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00