Tisztes helytállás ezen a védekezős meccsen

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Goda László, Magyar Zoltán

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-17 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Oroszlányi SE 9 13 15 24 61
Óbudai Kaszások U18 15 10 18 12 55

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Konta 2, Szántó 5/3, VARSÁNYI 10/6, Safranka 7, ORBÁN 15
CS: Dobossy 2, BULYOVSZKY 8, Chabot 4, Vasali, Csocsán 2, Korpás DNP, Katona DNP

1. félidő

Egyből jött a javítási lehetőség a sok szempontból nagyon gyengére sikerült szombati pécsi mérkőzés után, hiszen vasárnap is egy jókora kihívás várt ránk. Az oroszlányiakat fogadtuk és kérdés volt, hogy az előző napi hozzáállásbeli problémákat tudjuk-e orvosolni.
Nos, a fiúk becsületére legyen mondva ez mindenképpen sikerült, látszott az elszántság, a harci kedv, nagy motivációval vetettük magunkat a küzdelembe. Persze, ez alap kéne, hogy legyen, de nálunk nem olyan egyszerű a helyzet, nagyon vegyes a társaság és jó csapategységtől még elég messze vagyunk.
Gyenge színvonalú volt az első félidő, minkét csapat borzasztóan dobott és rengeteg eladott labdával játszott. Az azért minkét társaság mentségére váljon, hogy nagy energiákat fektettek a védekezésbe, sok rossz döntésbe kényszerítve az ellenfelet. Az oroszlányi kulcsemberek 2-3 naponta játszanak az U-20-as csapatban is, nekünk meg 4 nap alatt ez volt a 3. meccsünk, kijött a fáradtság is a csapatokon. Az akaratot azért mindenképpen dicsérni lehetett, még ha a játék minősége olyan is volt amilyen.

2. félidő

A második félidőben valamivel magasabb volt a színvonal, és ahogy az első félidőben is, végig mi vezettünk. A negyedik negyed elején 8 pontra hízott az előnyünk, de utána pontosan úgy, ahogy az oroszlányi mérkőzésen elfogytunk, elfáradtunk, képtelenek voltunk a gyűrűbe találni. Ugye, Oroszlányban kis túlzással extrán játszottunk 3 negyeden keresztül, ott kitartott a 18 pontos vezetésünk, ma kevésnek bizonyult a nehezen összeszorgoskodott előnyünk. Nem mindenki játszott jól, de az akarattal, hozzáállással nem volt baj, mindig legalább így kéne, hogy legyen. Ebben a meccsben most ennyi volt, megérdemelten nyertek az oroszlányiak, gratulálunk nekik.

Összegzés

Egyszerű matematika: azok az ellenfeleink, akiknek a mostani helyzetben van lehetősége 2x-3x többet edzeni nálunk, előbb-utóbb lehagynak minket. Különösen igaz ez a mérkőzések utolsó periódusára. Ezzel nehéz mit csinálni. Az már sokkal aggasztóbb, hogy vannak olyan kiemelt játékosaink, akiknek megfelelő edzésszám, terhelés van a lábukban, mivel a felnőttekkel (is) edzenek, de nem hozzák magukat! Az ő jó teljesítményük nélkül aztán végkép nincs esélyünk odakerülni az ország legjobb 15-20 csapata közé.
Nem könnyű helyzet, de ebből kell most a legtöbbet kihozni!

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…