Továbbra is veretlenül!

Helyszín: Kaszás Csarnok

Játékvezetők: Reisz Péter, Mintál Csaba, Polonkai Balázs István

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-12-08 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások KA 18 14 24 12 69
Conoil Motax Pápa KC 15 11 14 24 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: Rosemond 2, Puszta 9, BENCSIK 10, VARGA 17, Horváth 4

Cs: VÁMOS 16/6, Kovács 8/6, Vas-Teplán 3/3, Vigh, Bea, Dénes, Safranka

1. félidő 

Horváth indította meg a pontok gyártását a mérkőzésen. Puszta jó belépéséből és távoli dobásából is pontok születtek, 5 perc után pedig már 12-2-es előnyt tudhatott magának csapatunk. Vámos kosarával már a 10 pontos különbséget is sikerült átlépni. Itt viszont jött egy rövidzárlat és 5 eladott labdánkból a Pápa hamar kozmetikázni tudta a különbséget, ami 3 pontra csökkent. Végül Varga törte meg gólcsendünket, ami után Puszta is betalált. A második játékrész Bencsik hárompontosával kezdődött, ezután viszont hosszú kosár nélküli percek következtek. Támadásaink nem voltak gyorsak és 4 labdát is eladtunk ebben a periódusban, a Pápa pedig sikeresen felzárkózott. Végül a frissen beállt Kovács talált be a hárompontos vonalon túlról. Varga pedig 4 pontjával járult hozzá a vezetés visszaszerzéséhez. Támadásunkat és védekezésünket is sikerült összeszedni a megmaradt percekre, így 32-26-ös vezetéssel kezdhettük meg a második félidőt.

2. félidő 

A második félidő pápai pontokkal kezdődtek, rögtön 3-mal. Amire gyorsan jött is a válasz, csapatunk 13 pontot szerzett ezután. Remek védekezésünknek köszönhetően, kapott pont nélkül és ismét sikerült kiépíteni egy nagyobb különbségű előnyt. 45-29-nél a Pápa is magára talált, sikerült több könnyű kosarat is szerezniük. Sonyák hárompontosával már 10 ponton belülre került a Pápa, de ekkor Vámos és Kovács is betalált kintről. Az utolsó negyedet egy triplával kezdte csapatunk és ezzel 20 pont lett a két csapat közötti különbség. Itt viszont izzasztó 5 perc következett. Csapatunk képtelen volt betalálni, a vendég együttes pedig kihasználva ezt gyorsan 10 pontra faragta a különbséget. 1 perccel a vége előtt 12 pontos volt az előnyünk. Eladott labdáinkból viszont 5-re csökkent a különbség és a végére egy nyögvenyelős győzelem született.

Összegzés 

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. De sajnos már az elejétől rengeteg labdát szórtunk el. Támadásaink gyorsak voltak és sok könnyű kosarat tudtunk szerezni. Az első félidőben kapott 26 pont nagyon jónak mondható. A 27 eladott labdánk viszont borzasztó, saját magunk hibáiból hoztuk vissza a Pápát a mérkőzésbe és tettük szorossá a találkozót. Ezekre jobban oda kell figyelni a jövőben, győzelmekbe kerülhet az ennyi eladott labda.

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00