Tudtuk, hogy nehéz lesz

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Menyhárt Ferenc, Horváth Csongor Béla, Lövei Lászl

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-01-30 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Pénzügyőr Sportegyesület 19 25 24 18 86
Óbudai Kaszások KA 17 19 13 32 81

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Puszta 3/3, BENCSIK 12, VÁMOS 17/12, VARGA 15/3, HORVÁTH 17
Cs: KOVÁCS 11/9, Bea, Vigh, Konta, Vas-Teplán 6/3, Hegedűs.

1. félidő

Nehéz mérkőzésre számítottunk. Bár a tabella nem mutatja, a Pénzügyőr egy feljövőben lévő csapat. Több, a tabella elejével tartozó csapatot megszorongattak, illetve győzelmet is arattak ellenük. Voltak nehézségeink ugyanis légiósunk Steve, sérült és Puszta Dávid is betegen vállalta a játékot. Gyors 5-0-val kezdődött a mérkőzés, aztán a vendégek is bekezdtek, pár perc alatt pedig már át is vették a vezetést. Agresszív védekezésüktől megilletődtünk, ez beteg támadójátékunkban meg is látszódott. Ám nem hagytuk magunkat, sikerült egyenlíteni a negyed végén, de a vendégek utolsó dobása beesett a játékrész végén. A második negyed a Pénzügyőr kezdte jobban, már a játérész elején sikerült ellépni tőlük. Támadójátékunk nagyon döcögött és védekezésben is sok hibát vétettünk. Sok figyelmetlenségből kapott kosarunk volt, ami félidő végére meg is bosszúlta magát, 8 pontos hátránnyal zártuk az első félidőt.

2. félidő

A félidei pihenő nem tett jót a csapatnak. Nagyon bekezdett a Pénzügyőr és 10 pontra nőtt a különbség. Csapatunk teljesen összeomlott, védekezésünk több sebből is vérzett. Támadásaink pontatlanok voltak, sokszor elszórtuk a labdát, a különbség pedig egyre csak nőtt. A negyed végére már 19 pont volt a különbség. Csapatunk minden erejét beleadta az utolsó játékrészbe, próbáltunk zárkózni ellenfelünkhöz. Az utolsó percben sikerült 10 pont alá csökkenti a különbséget, egészpályás letámadásunkból labdákat szereztünk, de a bravúr nem sikerült. Végül 5 pontos vereséget szenvedtünk a Pénzügyőr csapatától.

Összegzés

Számítottunk rá, hogy nehéz mérkőzésünk lesz. A Pénzügyőr nagy jó mérkőzést játszott a Cegléddel és az Újpesttel. Ezen a mérkőzésen sajnos semmi nem jött össze nekünk, a Pénzügyőr pedig kihasználta ezt. Magunkba kell nézni és kijavítani a hibáinkat. Ebből a mérkőzésből is le kell vonni a következtetéseket. Nem kell elkeseredni, megyünk tovább. Hosszú még a szezon.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…