Tudtuk, hogy nehéz lesz

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Menyhárt Ferenc, Horváth Csongor Béla, Lövei Lászl

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-01-30 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Pénzügyőr Sportegyesület 19 25 24 18 86
Óbudai Kaszások KA 17 19 13 32 81

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Puszta 3/3, BENCSIK 12, VÁMOS 17/12, VARGA 15/3, HORVÁTH 17
Cs: KOVÁCS 11/9, Bea, Vigh, Konta, Vas-Teplán 6/3, Hegedűs.

1. félidő

Nehéz mérkőzésre számítottunk. Bár a tabella nem mutatja, a Pénzügyőr egy feljövőben lévő csapat. Több, a tabella elejével tartozó csapatot megszorongattak, illetve győzelmet is arattak ellenük. Voltak nehézségeink ugyanis légiósunk Steve, sérült és Puszta Dávid is betegen vállalta a játékot. Gyors 5-0-val kezdődött a mérkőzés, aztán a vendégek is bekezdtek, pár perc alatt pedig már át is vették a vezetést. Agresszív védekezésüktől megilletődtünk, ez beteg támadójátékunkban meg is látszódott. Ám nem hagytuk magunkat, sikerült egyenlíteni a negyed végén, de a vendégek utolsó dobása beesett a játékrész végén. A második negyed a Pénzügyőr kezdte jobban, már a játérész elején sikerült ellépni tőlük. Támadójátékunk nagyon döcögött és védekezésben is sok hibát vétettünk. Sok figyelmetlenségből kapott kosarunk volt, ami félidő végére meg is bosszúlta magát, 8 pontos hátránnyal zártuk az első félidőt.

2. félidő

A félidei pihenő nem tett jót a csapatnak. Nagyon bekezdett a Pénzügyőr és 10 pontra nőtt a különbség. Csapatunk teljesen összeomlott, védekezésünk több sebből is vérzett. Támadásaink pontatlanok voltak, sokszor elszórtuk a labdát, a különbség pedig egyre csak nőtt. A negyed végére már 19 pont volt a különbség. Csapatunk minden erejét beleadta az utolsó játékrészbe, próbáltunk zárkózni ellenfelünkhöz. Az utolsó percben sikerült 10 pont alá csökkenti a különbséget, egészpályás letámadásunkból labdákat szereztünk, de a bravúr nem sikerült. Végül 5 pontos vereséget szenvedtünk a Pénzügyőr csapatától.

Összegzés

Számítottunk rá, hogy nehéz mérkőzésünk lesz. A Pénzügyőr nagy jó mérkőzést játszott a Cegléddel és az Újpesttel. Ezen a mérkőzésen sajnos semmi nem jött össze nekünk, a Pénzügyőr pedig kihasználta ezt. Magunkba kell nézni és kijavítani a hibáinkat. Ebből a mérkőzésből is le kell vonni a következtetéseket. Nem kell elkeseredni, megyünk tovább. Hosszú még a szezon.

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00