Túl a győzelmen

Helyszín: Krasznai Ferenc Egyetemi Csarnok

Játékvezetők: Buzai Patrik, Wischy Péter

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-03-12 16:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
SMAFC U20 14 13 10 23 60
Óbudai Kaszások KA U20 20 26 15 11 72

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Konta 4, Vas-Teplán 6/6, Hegedűs 7/3, DÉNES 24/3, SAFRANKA 16/3
Cs: Hegedűs M. 4, VARSÁNYI 7/3, Vasali 4, Dobossy,

1. félidő

Az előző heti jó formát igyekeztünk tovább hozni magunkkal erre a mérkőzésre. A mérkőzés előtt nagy iramú játékot beszéltünk meg a fiúkkal, amit az első perctől sikerült is megvalósítani. Remek támadásainkból sorra szereztük a kosarakat, sokszor leindításból könnyű pontok is estek. Védekezéssel nem lehettünk teljesen elégedettek, ugyanis egy kivédekezett támadást követően sokszor kaptunk dudaszós kosarat. A védekezésben pedig mind a 24 másodpercben élesnek kell lenni. A második negyedben sikerült szintet lépni támadó, illetve védőoldalon is. Teljesen magunk alá gyűrtük ellenfelünket. Félidőre pedig már 19 ponttal sikerült ellépni a soproni csapattól.

2. félidő

A harmadik játékrészben sikerült megtartani védekezésünket, támadásban viszont visszaestünk. A nagy előny miatt elkönnyelműsködtük támadásainkat, olyan dolgokat akartunk csinálni, amikre nem vagyunk képesek. Hátunk mögött akartuk dugdosni a labdákat, amikből természetesen eladott labdák következtek. Az utolsó negyedre viszont teljesen szétesett a játékunk, nem tiszteltük eléggé ellenfelünket és nem tiszteltük magát a sportágat sem. Ez pedig megengedhetetlen! Egy ilyen csapatnak nem szabad egy ekkora leolvadást mutatnia. Muszáj tartással kosárlabdázni, ha nagy előnyben, ha nagy hátrányban játszunk. Sajnos, ez lerombolta a játék összeképét, de természetesen örülünk a győzelemnek.

Összegzés

Vannak dolgok a győzelmen túl is. Egyszerűen ezt a játékot nem lehet alázat nélkül játszani mert megbosszulja magát azonnal. Kell, hogy legyen tartása a csapatnak, annak ellenére is hogy nagy aránnyal vezetünk. Természetesen boldogok vagyunk a győzelem miatt és igyekszünk tovább tartani a jó formánkat.

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10