Túl a győzelmen

Helyszín: Krasznai Ferenc Egyetemi Csarnok

Játékvezetők: Buzai Patrik, Wischy Péter

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-03-12 16:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
SMAFC U20 14 13 10 23 60
Óbudai Kaszások KA U20 20 26 15 11 72

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Konta 4, Vas-Teplán 6/6, Hegedűs 7/3, DÉNES 24/3, SAFRANKA 16/3
Cs: Hegedűs M. 4, VARSÁNYI 7/3, Vasali 4, Dobossy,

1. félidő

Az előző heti jó formát igyekeztünk tovább hozni magunkkal erre a mérkőzésre. A mérkőzés előtt nagy iramú játékot beszéltünk meg a fiúkkal, amit az első perctől sikerült is megvalósítani. Remek támadásainkból sorra szereztük a kosarakat, sokszor leindításból könnyű pontok is estek. Védekezéssel nem lehettünk teljesen elégedettek, ugyanis egy kivédekezett támadást követően sokszor kaptunk dudaszós kosarat. A védekezésben pedig mind a 24 másodpercben élesnek kell lenni. A második negyedben sikerült szintet lépni támadó, illetve védőoldalon is. Teljesen magunk alá gyűrtük ellenfelünket. Félidőre pedig már 19 ponttal sikerült ellépni a soproni csapattól.

2. félidő

A harmadik játékrészben sikerült megtartani védekezésünket, támadásban viszont visszaestünk. A nagy előny miatt elkönnyelműsködtük támadásainkat, olyan dolgokat akartunk csinálni, amikre nem vagyunk képesek. Hátunk mögött akartuk dugdosni a labdákat, amikből természetesen eladott labdák következtek. Az utolsó negyedre viszont teljesen szétesett a játékunk, nem tiszteltük eléggé ellenfelünket és nem tiszteltük magát a sportágat sem. Ez pedig megengedhetetlen! Egy ilyen csapatnak nem szabad egy ekkora leolvadást mutatnia. Muszáj tartással kosárlabdázni, ha nagy előnyben, ha nagy hátrányban játszunk. Sajnos, ez lerombolta a játék összeképét, de természetesen örülünk a győzelemnek.

Összegzés

Vannak dolgok a győzelmen túl is. Egyszerűen ezt a játékot nem lehet alázat nélkül játszani mert megbosszulja magát azonnal. Kell, hogy legyen tartása a csapatnak, annak ellenére is hogy nagy aránnyal vezetünk. Természetesen boldogok vagyunk a győzelem miatt és igyekszünk tovább tartani a jó formánkat.

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!