U11 Békás/Dűlő: A kiegyensúlyozottság hiánya

Két hasonló játékerőt képviselő lánycsapattal szemben léptünk parkettre a Kenguru Kupa V. fordulójában a „C” csoportban. A Vasas és a Csata is előttünk jár képzettségben és tapasztalatban, így ahhoz, hogy ilyen tartalékos összeállításban meccset nyerjünk, kiegyensúlyozott, jó teljesítmény kellett volna, extrákkal fűszerezve.

A két mérkőzés 8 negyedéből 6-ban sikerült is harcosan védekezve, jól játszanunk, azonban volt két periódus, amikor érthetetlenül gyengén teljesítettünk. Főleg a csatások elleni 3. negyedbeli 0-19!! volt mellbevágó, hiszen addig tetszetősen, még azt is lehet mondani, hogy jól játszottunk!

Ugye, a bundagyanú ebben a korosztályban szinte teljességgel kizárható, mint ahogy az sem valószínű, hogy a lányok mosolya varázsolta volna el fiainkat ebben az etapban. Így, kizárásos alapon, a vezetőedzőnk elhibázott cserepolitikája okozhatta azt a látványos összeomlást, amelynek eredményeként az addig nekünk álló mérkőzés hirtelen rémálomba fordult át. Természetesen, némi felelősség játékosainkat is terheli, pláne azokat, akik 1 negyeddel korábban kifejezetten jól teljesítettek.

Kár ezért a két negyedért, mert összességében szintet léptünk és még az előző jól sikerült fordulóhoz képest is összeszedetteben, érettebben játszottunk. Erősek voltak a lányok, így most be kell érnünk ezekkel a tapasztalatokkal!

 

Vasas Amazonok – Békási/Dűlői Kaszások 48-38

Jegyzőkönyv hiányában nincsenek pontdobók

 

Csata Garfield – Békási/ Dűlői Kaszások 52-30 ( 12-8, 8-6, B:3-6, 0-19, 7-13 )

Balázs 2, Bognár 2, Fizesan, GYŐR 9, HELFER 9, Német, Oláh 1, Orbán, Smohai 2, Szaszkó 4


Hasonló tartalmak

 • Megérdemeltük a mait, hatalmas munkát végzett a csapat, koncentrációban, fizikalitásban egyaránt. Igyekszünk ebben a szellemben dolgozni a további meccseken.

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-10 Kezdés: 14:00

 • Ellenfelünket dicséret illeti a harcias játékért, a srácaimnak pedig a fegyelmezett, sokpasszos játékhoz gratulálok. A Radó meccshez képest jóval fegyelmezettebbek voltunk, megtaláltuk időben a helyeket, tudtunk ezáltal gyakorolni…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-07 Kezdés: 18:00

 • Az egész meccset, az első negyedtől kezdve, öt perces sorcserékkel játszottuk le. Azt kell mondjam, hogy valóban mindenki kivette a részét ebből a győzelemből, hiszen aki lehetőséget kapott,…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-02-11 Kezdés: 17:30

 • A két félidő teljesen ellentétes mederben folyt, mintha nem is ugyanaz a két csapat játszott volna egymás ellen. Nagyon sajnálom, hogy az első félidőben behozhatatlan előnyt adtunk a…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-02-10 Kezdés: 12:30