U13: Sikeres vidéki tábor

A szakmai koncepciónk egyik eleme, hogy a serdülő korosztályra összevonjuk a korábban területi elv alapján kialakított U12-es fiú csapatainkat. Így esett, hogy a békási és dűlői társaság augusztus elejétől megkezdhette a valódi ismerkedést és az egységgé kovácsolódást. A fiúk a második héten Tamási felé vették az irányt, a mögöttük hagyott időszakról Jenei Gergő vezetőedző írt egy rövid összefoglalást.

 

Augusztus első hetében, természetesen a kosárlabda pályán töltött edzés és gyakorlás mellett, az ismerkedés is nagy szerepet játszott a fejlődésünk szempontjából. Csapatunk tagjai az előző szezonban két külön csapatot alkottak, így nagyon fontos volt, hogy sikeresen kialakítsunk egy jó csapat-kohéziót. Azt hiszem egyértelmű, hogy erre a legmegfelelőbb lehetőség egy közösen eltöltött hét vidéken, edzésekkel és különböző csapatprogramokkal megszervezve. A fiúk már augusztus első hetén jól elkezdtek összebarátkozni, a Tamásiban eltöltött tábor viszont segített lényegesen felgyorsítani a tagok összeboronálását egy egységes csapattá.

 

Napi egy vagy két edzésen szorgalmasan dolgozva haladtunk az előre eltervezett szakmai dolgokban, esténként pedig egy könnyed dobás után társasjátékokkal próbáltunk szorosabb kapcsolatokat kialakítani egymás között. Farkas Bence edzőkollégával úgy gondoljuk, hogy ez remekül működött, azt érezzük, hogy a fiúk egy nagyon jó csapatot alkotnak már most a szezon elején. A szerdai napon az U14-es csapattal együtt megrohamoztuk a tamási strandot, ahol a srácok aktívan kipihenhették fáradalmakat. A csoportos csúszdázások és medencébe ugrálások tovább erősítették a játékosok közötti kapcsolatokat, jó volt látni, ahogy a fiúk együtt nagyon jól érzik magukat egymással. Pénteken ebéd után hazafelé megálltunk Siófokon egy gyors csobbanásra, ami ugyancsak nagyon jól sikerült, mindenki remekül szórakozott.

 

Nagyon jól sikerült a tábor, azt gondoljuk, hogy szakmailag és csapatépítés szempontjából is nagy előrelépésre adott lehetőséget ez az együtt töltött öt nap.

Hasonló tartalmak

  • U14 Fiú B
  • Ha azt nézzük, hogy ez a csapat még sosem játszott ilyen összeállításban, sőt Áront sokat ma látták először, akkor az, az egészet más megvilágításba helyezi. Mérkőzésen belül sikerült…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2022-11-29 Kezdés: 18:00